• Snöplig förlust mot Karlberg

Karlbergs BK –P18 IK 2-1 Lördag 3:e september åkte vi till Stockholm för att möta Karlberg. Vi är båda nykomlingar i div 1, och förra året vann Karlberg båda mötena mot oss. Vårens möte slutade 1-1, en match som vi tyckte att vi borde ha vunnit, och det gjorde att vi denna match siktade på tre poäng. Förberedelserna var dock inte optimala då det varit en vecka med en hel del skador och sjukdomar, vilket också gjorde att det blev en del förändringar i startelvan. Matchen var jämn under första halvlek och spelet böljade fram och tillbaka. Trots bitvis fint spel lyckades vi inte skapa så många heta målchanser. Efter 30 minuters spel får Camilla tag på ett inlägg från Vidal, lyckas vända och lägger behärskat in 0-1 vid sidan av målvakten. Skönt, och här trodde vi nog att spelet skulle lossna lite. Karlberg ville dock annorlunda och kvitterade bara några minuter senare. Efter att Camilla blivit stämplad hinner vi inte upp i press, och Karlberg slår in bollen framför mål där en spelare lyckas sätta bollen vid sidan av vår för dagen nya målvakt Emma. I andra halvlek såg spelet ut ungefär likadant som under första halvlek. Båda lagen försökte (och lyckades ofta) spela sig fram genom mittfältet ut på kanterna för att komma på inspel framför mål. Vi lyckas skapa några målchanser men är inte riktigt nära. Sista kvarten tar Karlberg över lite mer och vi får inte till vårt spel som vi önskar. Det är tydligt att Karlberg har mycket att spela för då de kämpar för att nå den viktiga femteplatsen i serien. I 91:a minuten lyckas Karlberg efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde slå bollen i nättaket till 2-1. Vi lyckas inte lyfta oss de återstående minuterna och säsongens andra förlust var ett faktum. Vi tackar Karlberg för trevligt bemötande och för en jämn match, samt tack till domartrion och publiken både på plats och via skärm. Laget: Emma – Maja, Helena, Mahiro, Ella – Lina, Alice, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Julia, Nike Nästa match är lördag 10/9 mot Lidingö, hemma på Visborgsvallen kl 12.00. Välkomna! A-lag Damer 7 sep 2022 0kommentarer
  • Oavgjort i toppmötet

P18 IK- Tyresö FF 2-2 Lördag 27 september kom Tyresö, som legat i topp i stort sett under hela serien, på besök till Visborgsvallen. Tyresö låg innan matchen fem poäng före oss i P18 och vi behövde en vinst för närma oss i toppstriden. Tyresö började piggt men redan efter fem minuter kunde vi ta ledningen efter ett direktskott av Lina som gick stolpe in. Kul för Lina som haft flera ramträffar de senaste matcherna! Framspelningen gjordes av Maria som kommit runt på kanten och spelade snett inåt bakåt. I minut 17 utökade p18 ledningen genom Vidal som tog vara på en retur från målvakten i Tyresö. Trots ledning med 2-0 mot serieledarna så fortsatte vi spela vårt spel och skapa målchanser. Efter ett olyckligt uppspel strax innan halvtidspaus kom en Tyresöspelare fri och satte behärskat 2-1. I andra halvlek var matchbilden densamma som i första och båda lagen fortsatte skapa chanser. Det var tydligt att det var två lag som ville spela sitt eget spel och inte anpassa sig efter motståndare eller resultat. Vi spelade på det sättet som vi hade bestämt och lyckades bra med det som vi hade tränat på och pratat om under veckan. Även om tempot och intensiteten var hög i perioder så gjorde värmen att många spelare blev trötta. Trots det fortsatte vi att hålla i bollen och skapa målchanser, samtidigt som Tyresö kämpade för en kvittering. På övertid lyckas Tyresö efter ett fint anfall göra 2-2, vilket blir slutresultatet. Självklart väldigt bittert för oss som haft ledningen hela matchen och, med våra ögon, varit det bättre laget. Många var nedslagna efter matchen men med lite perspektiv kan man se att det finns mycket positivt att ta med in i hösten och de återstående matcherna. Vi ser därför fram emot nästa match som är lördag 3/9 mot Karlberg på Stadshagens IP. Vi tackar Tyresö, domartrion och publiken för en bra och händelserik match! Laget: Enija-Alice, Mahiro, Hikari, Maja- Frida, Palle, Lina- Vidal, Camillla, Maria Ersättare: Clara, Ella, Minna, Julia, Agnes och Helena A-lag Damer 2 sep 2022 0kommentarer
  • MÄSTARE!

DM-final Dalhem IF-P18 IK 0-3 Onsdag 24 september spelades DM-final mellan P18 och Dalhem på Gutavallen. Till skillnad från förra årets final så var det nu vi i P18 som var favoriter till titeln. Vi hade bestämt oss för att ta tag i matchen från början och spela vårt spel, oavsett vad motståndarna gjorde. Det var tydligt att Dalhemsspelarna bestämt sig för att backa hem när vi hade bollen och pressen på vår backlinje var i stort sett obefintlig i matchens inledning. Trots att Dalhem gjorde det trångt för oss så lyckades vi flera gånger spela oss igenom och komma på avslut. Ledningsmålet kom i minut 17 då Maja kom runt på kanten och slog en passning snett inåt bakåt till Maria som avslutade säkert. Precis det som vi tränat på tidigare under veckan! I den 23:e minuten ökade Camilla på ledningen till 0-2 när hon ensam fick skottläge strax utanför straffområdet. 0-3 kom i minut 36 när lagets yngsta spelare Julia lugnt och säkert slog in bollen i mål efter assist av Palle. 0-3 blev också halvtidsresultatet, ett resultat som möjligtvis var i underkant då vi haft flera bra chanser som Dalhems duktiga målvakt styrt undan. Laget var ändå nöjda med resultatet i halvtid då vi i tidigare matcher haft svårt att komma igång i första halvlek. Instruktionerna till andra halvlek var att fortsätta med vårt spel, och vi väntade oss också att Dalhem skulle flytta upp sina positioner vilket skulle medföra större ytor på mittplanen. Vi fortsatte att dominera matchen i andra halvlek, bortsett från några tillfällen när Dalhem kom till kortare anfall. Sett till hela matchen hade Dalhem inte några direkt farliga avslut så matchen blev lugn för Enija i målet. Vi lyckades, trots stort bollinnehav och flera farliga målchanser, inte göra några mål i andra halvlek. En del otur och en del oskärpa i avsluten gjorde att slutresultatet alltså blev 0-3, och P18 försvarade titeln som distriktsmästare. Alla spelare på bänken byttes in under matchen och många såg pigga och spelsugna ut, vilket bådar gott inför kommande matcher. Vi tackar GFF, Dalhem, domartrion, våra bolltjejer från P18 och publiken för en trevlig tillställning! Nästa match spelas redan på lördag, då vi tar emot serieledarna Tyresö FF på hemmaplan. Välkomna till Visborgsvallen kl 12.00! Laget mot Dalhem: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Palle, Julia – Maria, Camilla, Maja Avbytare: Alice, Agnes, Helena, Lina, Vendela A-lag Damer 25 aug 2022 0kommentarer
  • Oavgjort mot Smedby

Smedby AIS – P18 IK 2-2 En på förhand tuff match mot toppkonkurrenten Smedby spelades lördagen 20 september. Förberedelserna var kanske inte de bästa efter en lång resa med båt och buss och lunch som intogs på bussen för att hinna i tid till matchen. Kanske påverkade detta laget då vi hade svårt att komma igång och hitta vårt eget spel under första halvlek. Efter bara fem minuter lyckades Smedby göra 1-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet när våra spelare inte lyckades få undan bollen. Strax efteråt hade vi en bra möjlighet att kvittera efter att Vidal kommit fri med målvakten. Målvakten kom dock ut bra och gjorde en fin räddning. Strax före halvtid råkade Vidal ut för en skada i en tå och tvingades utgå. In kom Agnes och det märktes att hon var spelsugen efter en längre tids skada med bara kortare inhopp. P18-spelarna hade svårt att hantera det snabba underlaget bollarna studsade ofta ifrån oss. Det gjorde att vi hade svårt att behålla bollen inom laget längre stunder. Det var ett frustrerat gäng som gick till halvtidsvila med underläge 1-0. I halvtid gjorde vi några justeringar i positionsspelet och i vår press då vi upplevde att de delarna inte fungerade som vi önskat. Detta gav resultat och det var ett mer vaket P18 som kom ut till andra halvlek. Kvitteringen kom i 64 minuten efter ett tidigt inlägg från Agnes in mot en ensam Maria som lyckades krångla sig förbi både back och målvakt och rulla in bollen i mål. Efter detta följde en period med målchanser åt båda håll. Vi hade dock svårt att komma upp i den nivå vi önskat gällande både passningsspel och skärpa i avsluten. Smedby spelade som förväntat med snabba anfall och längre bollar mot sina forwards. Det var en tuff match och kanske borde det ha blivit några fler frisparkar åt båda håll. I den 89:e minuten slår Lina efter fint spel på vänsterkanten ett inlägg mot bortre stolpen där Agnes kommer löpande och behärskat slår in bollen i mål. 1-2 och jubel i P18-lägret. Glädjen blev dock kortvarig då Smedby kvitterade i nästa anfall. Efter avspark slår de en lång boll ner mot hörnflaggan, där en ensam Smedbyspelare lyckas slå ett inlägg till en medspelare som stöter in den i mål. 2-2, vilket också blir slutresultatet. Direkt efter matchens slut var det förstås besvikelse i laget, eftersom man haft ledningen med bara några minuter kvar. Med lite distans till matchen kan man dock konstatera att utifrån hur matchen utvecklade sig hade nog båda lagen skäl att vara glada över att få med sig en poäng. Vi tackar Smedby och domartrion för en spännande match och önskar lycka till under resten av säsongen. Nästa match för P18 är DM-final mot Dalhem på Gutavallen 24/9. Laget: Enija – Minna, Helena, Mahiro, Hikari – Frida, Lina, Palle – Vidal, Maria, Maja Ersättare: Agnes, Ella, Julia, Clara A-lag Damer 24 aug 2022 0kommentarer
  • Tuff match mot Borens IK

Sista matchen innan lite sommarvila spelades borta mot Borens IK. Vi visste på förhand att Borens är ett hårt jobbande lag som inte ger upp i första taget. Dagen till ära hade man dessutom fått tillbaka några spelare samt lånat in en målvakt från serie konkurrenten Smedby AIS. Borens IK spelade mycket kompakt och ställde upp med samtliga spelare på egenplanhalva. Vi hade stora problem med att hitta igenom. Det behövs ett mycket högt bolltempo för att kunna bryta igenom ett sådant organiserat och kompakt försvar. Vi skapade ändå några lägen och det kändes tryckt. Borens stack upp på några kontringar och man satsade hårt på fasta situationer som hörnor. I halvtid pratade vi om att bolltempot måste upp samt att försöka hitta in bakom Borens backlinje så dom fick börja arbeta mer upp och ner och inte bara i sidledes. Tiden gick och fort denna match och bollen ville verkligen inte in trots en del chanser och bollträffar i virket. Efter ett massivt tryck mot Borens mål lyckades Minami till slut spela fram Camilla som bryter in i straffområdet där hon fälls och domaren blåser straff. Minami kliver fram och placerar snyggt in 1-0 till P18. Efter det får borens lite mer boll men inga direkta chanser skapades. Matchen slutade med en härlig 1-0 vinst. I allt härligt firande är det ändå med tunga hjärtan vi måste säga hejdå till Minami som inte längre får representera P18 IK. Hennes visum går ut och att få ett nytt tar ca 6 månader nu. Tyvärr kan heller inte alla agenter reglerna för div1 och lägre så Minami har via ett massmail rekommenderats till flera klubbar och man har till och med skickat ut ett mail där man rekommenderar Minami till P18 IK. Otroligt oprofessionellt gjort. Givetvis är Minami en i P18 IK familjen så vi får se vart hon hamnar i framtiden. Vi får även se vad sommar silly season har att erbjuda i form av nyförvärv. Vi vill tacka Borens IK och domarna för en bra match. Nu väntar ett par veckors vila/egenträning och en spännande höst. A-lag Damer 10 jul 2022
  • Vinst hemma med 3-1

Vårens sista hemmamatch och sista matchen innan serien vänder slutade med seger 3-1. Ett P18 som för dagen saknade 5 startspelare på grund av lättare skador, sjukdomar, födelsedagsfirande fick stuva om en hel del i laget. En ny kombinerad backlinje med Clara och Alice som inte spelat ihop i år fick utgöra mittbacksparet. Hela backlinjen (Minna-Alice-Clara-Ella) hade en snittålder på 18 år. Vår duktiga 06: a Julia som tidigare gjort inhopp i div1 fick nu starta först som offensiv mittfältare och sedan balans i andra halvlek. Som sagt första matchen från start och med ett mycket bra spel fick hon spela hela matchen. Detta är ett tecken på bra bredd och att flera spelare är redo att kliva fram när det väl behövs. Själva matchen startade P18 mycket piggt och redan efter 18 sekunder kom P18s första avslut av Palle där målvakten verkligen fick göra en fin räddning. 01:05 in i matchen kom 1–0 målet trodde vi men som blåstes av för offside. 02:50 blir Minami fälld i straffområdet och det blir straff. En straff som hon själv slår säkert in i mål. 2–0 kom efter 5 minuter. Först fina kombinationer i mitten som sedan slås ut till Minami på vänsterkanten. Hon slår snabbt in bollen till Maria som täcks av en Tun back och in i eget mål. I minut 11 driver Maria fram bollen ner djup i Tuns straffområde och spelar snett bakåt till en helt fri Jula som tyvärr får foten lite för långt under bollen och den går över mål. Efter ca 15 minuters spel blir P18 lite för höga i sina positioner och det nyttjar Tun väl med att hitta deras mycket duktiga vänsterytter (#7). Tun skapar en del kontringar men inga direkt farliga avslut utan de hamnar rakt i famnen på Constantina. Sedan händer det inte mycket i första halvlek. Ändå kul att se att när det blir mycket bollar fram och tillbaka att vi kan ta ner bollen och hitta grunden till vårt spel. Första halvlek avlutas med att Tun får till ett skott i stolpen. I andra halvlek är Tun är mer aggressiva och vinner fler första bollar och närkamper. P18 spelar lite slarvigt och för avslappnat de första 15 minuterna i andra halvlek. 3–0 kom i minut 70 då Vendela slår fram en fin boll på högerkanten till Minami. Tun backen kommer rusande mot Minami och ramlar samtligt som hon försöker bryta bollen. Hon kommer helt fri och slår bollen mot bortre burgaveln. Tuns målvakt sträcker ut ordentligt men får bara fingertopparna på bollen och den seglar in i mål. Tun fortsätter kämpa och ligga nära. I minut 93 slår Tun in ett inlägg där P18 lite passivt tittar på och Tun kan göra 3–1. En bra genomförd match av P18 där vi visar att det finns en bra bredd och att vi är mycket kompakta i försvaret och effektiva framåt. Minst insläppta mål endast 6 stycken på 11 matcher som nykomlingar i div1 är inte illa. Vi tackar hårt arbetande IK Tun och domarna för en bra match. Nästa match innan lite sommarledighet blir borta mot Borens IK 3/7 kl. 11.00 A-lag Damer 20 jun 2022
  • Två spelade matcher i div1

Det har hunnits spela två matcher sedan det senaste referatet. P18 IK - Stuvsta IF 2-0 En bra match där vi fick kämpa hårt för 3 poäng. Stuvsta var aggressiva och låg nära våra spelare. Stuvsta var även hetare i duellerna hela första halvlek. Vi försökte hitta kombinationer för att bryta igenom men motståndarna låg rätt i sina positioner och gjorde det svårt för oss. I den 11:e minuten lyckades P18 ställa om snabbt och bollen hamnade hos Agnes som kom fri med målvakten. Stuvstas målvakt gör en bra räddning som studsar ut till Alice som kan lobba in den i mål. Där och då kändes det som att allt var under kontroll. P18 tvingas byta redan efter 13 minuter då Agnes knä inte alls ville vara med längre. Stuvsta fortsatte jobba på hårt. I andra halvlek som så många andra kom P18 ut som ett nytt lag. Mer aggressiva och framför allt lugnade man ner spelet och spelade runt bollen mer. Det blev nu mer spel på Stuvstas planhalva. I matchminut 54 blev det 2-0 på hörna som Mahiro skruvade in vackert i bortre gaveln. Att P18 gjorde 2-0 var inget som stoppade Stuvsta. Samtidigt som Stuvsta jobbade på slappnade P18 av lite och Stuvsta fick på ett bra tryck mot P18 utan att det skapades några direkt farliga målchanser. P18 kom till några kontringar men mycket mer än så hände det inte. Tittar man på tabelläget och de spel Stuvsta visade upp mot P18 blir man förvånad. Stuvsta förtjänar att ligga högre upp. Vi vill tacka Stuvsta IF och domarna för en bra match. Sätra KB - P18 IK 0-1 En match där P18 hade mycket boll utan att skapa några farliga målchanser. Har man så mycket boll kan man tycka att det borde skapats några fler farliga målchanser. Sätra var mycket organiserade och släppte inte igenom några lätta bollar. Samtidigt som man var väl organiserade i försvarsspelet visade man prov på effektiva och snabba omställningar. Båda lagen hade svårt att komma till de där farliga målchanserna. Första halvlek slutade 0-0. I andra halvlek fortsatte P18 kontrollera matchen med sitt passningsspel och Sätra trycktes ner allt djupare på egen planhalva. I den 64 minuten händer något mycket underligt. Sätras högerback spelar upp bollen till deras duktiga forward (#13) som är felvänd. Hikari följer efter följsamt. #13 vänder bort Hikari och i samma moment som Hikari ska vända sig och sätter hon sig ner och håller i armen med en otrolig smärta. Direkt efter matchen åkte hon till akuten och det visade sig att axeln hoppat ur led. Märkligt då det inte var i någon form av duell eller närkamp. På något sätt vred hon armen på ett konstigt sätt. De tilltänkta bytena blev inte av och P18 fick stuva om lite i laget. Clara (-05) fick hoppa in som vänster back. Tea (-05) kommer in i den 77:e minuten. Hon behövde bara 10 minuter innan hon gjorde de så otroligt viktiga och sköna 1-0 målet i den 87.e minuten. Strax innan Teas 1-0 mål fick Julia (-06) igen hoppa in i div1 sammanhang och gör det mycket bra igen. En härlig seger även om man hade hoppats på något mer mål. Som pricken över i:et bjöd Sätra SK på studenttårta efter matchen. Vi vill tacka Sätra SK för ett mycket trevligt bemötande innan, under och efter match samt domarna för en bra match. Även Sätra har en hel del duktiga spelare som kommer göra att man tar fler poäng denna säsong. Nästa match är hemma mot IK Tun, lördag den 18 juni kl. 17.00 på Visborgsvallen. A-lag Damer 12 jun 2022
  • Två har spelats två matcher denna vecka

Det duggar tätt mellan matcherna när Svenska Cupen också ska spelas. I onsdags var det match i Svenska Cupen mot Stureby FF. P18 passade på att stuva om lite i laget för att inte överbelasta vissa spelare. P18 gjorde ala sina byten i den 56:e minuten. Det blev en välspelad match där P18 hade kontroll på matchen från början till slut. Stureby kom till matchen med ett mycket ungt lag och det var verkligen kul att se deras vilja och attityd. Oavsett vilket skede i matchen det var kämpade dom på bra. Det finns helt klart en hel del talang i Stureby FF. Matchen slutade 5-0 till P18 och målen gjordes av Maria (22), Hikari (41), Minami (59+69), Ellen (76). Vi vill tacka Stureby FF och domarna för en trevlig match. På lördagen var det dags för ett toppmöte mellan P18 IK och Boo FF. Vi visste sedan innan att Boo är ett bra lag som har ett bra passningsspel och många duktiga bolltrygga spelare. Det var två bra lag som verkligen vårdade bollen. När man väl vann bollen såg man till att ha den inom laget. Väldigt lika tänk i att spela fotboll hos P18 och Boo. Det skapades inte så många farliga chanser utan underhållningen i denna match var att båda lagen bjöd på mycket fint spel med många fina kombinationer och bra spelförståelse. Det gjordes två mål. I den 53:e minuten får en Boo spelare på en drömträff från ca 25 meter som seglar över målvakten och in i mål. P18´s mål kom i den 63:e minuten. Agnes slår in en boll mot straffområdet till finurligt löpande Minami som kunde placera in 1-1. Visst hände det några spännande saker som redan har blivit en snackis i hur man uppfattar och tolkar saker och huruvida domare ger hemma fördel eller inte. Det blev en straff dömd till P18 i den 37 minuten. Agnes driver in bollen i straffområdet och har en Boo spelare vid sig. Boo spelaren faller och i fallet råkar hon få med sig Agnes högra ben vilket gör att hon tappar balansen och ramlar. Som sagt domaren blåste för straff som Boo´s målvakt läser av och räddar mycket snyggt. Sedan var det två situationer till där domaren inte blåste för straff vilket jag personligen tycker var mycket bra gjort. En match ska inte avgöras på osäkra händelser utan som i detta fall avgöras på +90 minuters spel av två bra lag. Den första situationen var i första halvlek i Boo´s straffområde. Många spelare nära varandra och det är mycket närkontakt. Minami slår upp bollen i luften och som ser ut att träffa handen på en Boo spelare. Men en situation som var mycket tilltrasslad och som hade känts snöplig om det hade dömts straff till P18. Den andra situationen var i slutet av matchen i P18´s straffområde. Igen en situation där flera spelare är involverade: Hikari ramlar Frida är där och försöker hjälpa till mot en Boo spelare. Man ser knappt vart bollen är och det ropas för hands (till 99% av tillrest publik). Igen ett bra domslut att inte blåsa straff. Man vill alltid vinna sina matcher och ta hem 3 poäng. Men med en god natts sömn känns 1-1 som ett mycket rättvist resultat av två mycket välspelande lag. Vi vill tacka Boo FF och domarna för en mycket väl genomförd match. A-lag Damer 29 maj 2022 0kommentarer
  • Sur förlust med 2-1 borta mot IFK Lidingö

Tyvärr blev det en mycket snöplig förlust borta mot IFK Lidingö. Tyvärr fick inte matchen avgöras av 22 spelare på planen utan huvudfiguren blev denna match domaren. P18 började piggast och satte Lidingö under en tuff press där man ofta vann bollen. Fina kombinationer i passningsspelet och så här långt kändes allt lugnt och stabilt. När Camilla sedan nickar in 1-0 till P18 på hörna i den 13 minuten kändes det ännu bättre. Efter det fortsatte P18 med det effektiva press spelet och det trygga passningsspelet fram till den 35:e spelminuten. Lidingö slår då in en kross i straffområdet som en P18 spelare hoppar upp på och den tar då tydligt på axeln/bröstet. Domaren står ca 10 meter därifrån helt oskymd och ser hela situationen väl. Lidingö spelarna ropar hands och domaren blåser kort därefter straff för hands. Helt obegripligt och ofattbart där och då. Med videogranskning är det lika ofattbart. Regeln säger att hands regelbrott går vid armens övre gräns i linje med armhålans botten. Bollen var inte ens nära denna gräns utan träffade axeln mer närmare bröstet än något annat. Att inte kunna se det när man står så nära helt oskymd är helt ofattbart. Men straff blev det som man snyggt och behärskat placerade in i mål. Det blev lite medvind för Lidingö och 5 minuter senare nickar man snyggt in ledningsmålet 2-1. Andra halvlek blev inte mycket roligare den. Vid två tillfällen borde domaren ha blåst för straff till P18´s favör som var ännu mer solklara än den straff P18 fick emot sig. 78.e minuten slår Clara in bollen i straffområdet och en Lidingö försvarare tar fram sin hand framför magen och bollen träffar då hela handen. Domaren är ca 8 meter därifrån ser hela situationen och var helt oskymd. I den 89 minuten slår Hikari in bollen i straffområdet. Igen träffar bollen handen som denna gång är utanför kroppen i en vad regelboken beskriver som att man gör sig onaturligt stor. En solklar träff på Lidingö spelarens hand som sedan rullar ut över kortlinjen. Domaren blåser för hörna till P18. Hörna? Om man ser att bollen vidrör handen som dessutom är utanför kroppen som gör att bollen rullar ut över kortlinjen är det ofattbart att det döms hörna. Spelaren själv vänder sig om mot domaren lyfter på axlarna och händerna upp i lyften som om det vore ofrivilligt. Men hon ser att domaren blåser för hörna. Domaren var igen ca 8-10 meter därifrån och igen helt oskymd. Inte nog med detta så fick målvakten i Lidingö extremt mycket tid med bollen. Det var inte länge sedan P18 spelade mot Tyresö och där P18´s målvakt helt utan tillsägelse eller varning blev avblåst efter ca 9-10 sekunder i stället för 6 sekunders regeln som den heter. Direkt blev det en indirekt frispark. Helt korrekt enligt reglerna. Denna match hade Lidingös målvakt bollen i 10-15 sekunder varje gång. Detta påtalade P18 för AD men han fräste bara tillbaka att vi skulle vara tysta. Även på inspelningen hör man hur Lidingös spelare och bänk ropar på sin målvakt att inte springa och att ta det lugnt. Att det händer någon gång när ett lag leder, att en domare faktiskt kan säga till en målvakt fast den inte behöver det då den kan blåsa indirekt frispark direkt är helt ok. Men när ett lag försöker påtala detta gång efter gång och när man hör hur hemma laget ropar på sin målvakt att ta det lugnt och inget händer blir man frustrerad och en uns irriterad. Vi är otroligt stolta över hur P18 spelarna försöker spela och försöker kvittera. En otrolig laginsats. En tilltänkt fotbollsfest där 2 lag skulle få göra upp uteblev tyvärr då en för dagen mindre bra domarinsats avgjorde matchen. Bara att bita ihop och se framåt. Härnäst väntar Stureby i Svenska Cupen på onsdag och seriematch mot Boo på lördag. Vi vill tacka tillrest publik och all support hemifrån Gotland. A-lag Damer 22 maj 2022
  • Kryss

Bra väder, sol, naturgräs och 400 entrébiljetter inräknade väntade ännu en hemma match på Visborgsvallen. Ett Visborgsvallen som inte riktigt hunnit växa till sig på grund av den mycket sena våren. Men mycket värre planer har skådats ända upp i Allsvenskan och det är betydligt bättre än ett slitet konstgräs. Kryss känns som två förlorade poäng mer än något annat. Stolpe, ribba 3–4 mycket bra räddningar av KBs duktiga målvakt och självmål gav slutresultatet 1-1. Första halvlek var hafsig utan någon direkt känsla för bra spel. KB spelade kompakt och satsade på snabba omställningar. De farliga chanserna skapades ändå av P18 men man lyckades träffa stolpen och KBs målvakt fick göra några mycket bra räddningar. Första halvlek slutade därmed 0-0. Till andra halvlek kom P18 ut som ett nytt lag och det var spel på mer eller mindre en planhalva. P18 fick göra 1–0 i den 50:e minuten efter att Maria serverat den motoriska målskytten Agnes. Där och då trodde man på både 2–0 och 3–0. I stället skickade KB upp en boll mot P18´s mål som träffade en P18 back och förbi en utrusande målvakt in i mål. Som en blixt från klarblå himmel stod det helt plötsligt 1–1 i den 81: a minuten: P18 fortsatte trycka på men ribban samt KBs duktiga målvakt såg till att slutresultatet blev 1-1. Ibland är inte alltid fotboll rättvist men det är väl det som är charmen. Vi vill tacka KB och domarna för en trevlig match och nu kommer det laddas och taggas för nästa match borta mot IFK Lidingö lördag den 21/5. A-lag Damer 15 maj 2022