• F15 Landslaget tränar på Visborg A-plan

Idag kommer F15 landslaget att träna på A-planen mellan 17.45 - 19.15. Alla som vill är välkomna att titta på träningen och få inspiration! Övriga träningar genomförs på dagtid: 7/9 11.00-12.30 8/9 11.00-12.30 P18 IK 4 sep 2023 0kommentarer
  • Välkommen på fotbollsläger med P18 IK!

P18 IK bjuder på ett fotbollsläger på Visborgsvallen med tjejerna från A-laget den 8 – 10 augusti för dig som är mellan 8 – 13 år. Lägret är öppet för alla tjejer mellan 8-13 år på gotland! Vi börjar klockan 10 varje dag och slutar 15.00. Vi har två träningspass, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Vi tränar mycket teknik och så spelar vi match. Hikari, Minami, Enija och Ebba m fl har ett fullspäckat program som gör dig lite vassare i fotboll samtidigt som du träffar nya kompisar. Anmälan via länken nedan senast den 1 augusti. Anmälan till träningsläger Lägret kostar 300 kronor och vi bjuder på lunch varje dag. Information om betalning finns i anmälningsformuläret. Frågor ställer du till ida@p18ik.se P18 IK 16 jul 2023 0kommentarer
  • Playmakers inställt idag

Hej! Playmakers är inställt idag pga sjukdom Mvh Ida P18 IK 11 maj 2023 0kommentarer
  • Förlust i säsongsavslutningen

IK Tun-P18 IK 5-2 Inför bortamatchen mot Tun var både P18:s fjärdeplats och Tuns åttonde plats i serien klara oavsett resultat i matchen. Trots det var det ett taggat gäng som åkte mot Nyköping och alla ville göra en bra avslutning på säsongen. Matchen börjar väldigt bra för P18:s del. Det tar inte ens en halv minut efter Tuns avspark så bryter Palle ett uppspel och passar ut på vänsterkanten där Vidal kommer springande. Hon tar ett kliv in i planen, tittar upp och lägger behärskat bollen över målvakten i bortre burgaveln och P18 leder efter knappt 30 sekunder. Detta gjorde dock inte att Tun gav upp, det var tydligt att de ville bjuda hemmapubliken på en bra avslutning på säsongen. I den 13:e minuten får Tun en frispark strax utanför vårt straffområde. Frisparken går lågt vid sidan av muren, touchar en spelare och går in vid stolpen och matchen är kvitterad. Tun fortsätter att sätta press och i den 18:e minuten bryter en Tunspelare ett uppspel utanför P18:s straffområde och får iväg ett snabbt skott rakt i nättaket bakom Sissela i målet och 2-1 till Tun. Snyggt mål men tråkigt för P18 som inte riktigt får igång sitt spel. Att varken anfalls- eller försvarsspelet fungerar blir tydligt när Tun också gör 3-1 i minut 20 efter ett inspel framför P18:s mål som vi inte lyckas få undan. Tuns snabba och starka spelare fortsätter sätta press på P18-spelarna som hade svårt att hantera det blöta och lösa underlaget på gräsplanen. I den 25:e minuten blir det 4-1 efter att en Tunspelare plockar ner bollen på bröstet och på halvvolley skjuter bollen i nättaket. Då vi släppt in få mål under säsongen så är det i det läget svårt att förstå vad som händer. Bollen studsar ifrån oss och de målchanser vi skapar räddas av målvakten eller går utanför, medan Tun har marginalerna med sig och har en betydligt roligare match. Tun ser ut att behärska underlaget på ett mycket bättre sätt och är betydligt mer aggressiva och alerta. Tun lyckas också göra 5-1 strax innan halvtidsvilan på en frispark som nickas in i mål. Inför andra halvlek bestämmer vi oss för att börja om och vi gör några förändringar i uppställningen. Det, tillsammans med att Tun drar ner lite på takten, gör att P18 kan flytta upp positionerna i andra halvlek. Trots en del målchanser så blir det inte några mål förrän i 90:e minuten. Palle går på en boll i straffområdet, målvakten kommer in sent i situationen och domaren pekar på straffpunkten. Vidal kliver fram och slår in bollen i mål och blir därmed tvåmålsskytt. Matchen slutar 5-2 till Tun, som gör en bra match och är det klart bättre laget för dagen. En besvikelse för P18 som hade hoppats på en bättre avslutning på säsongen. Vi tackar Tun, domarna och publiken för matchen, och konstaterar att det för oss blev säsongens bottennapp. Som helhet har vi dock gjort en bra säsong. Vi klarade målet att bli topp fem och har spelat bra fotboll. Vi är glada och tacksamma för alla som stöttat oss under det här året – spelare och ledare i föreningen, vår publik på plats och via app och stream, och såklart tack till våra sponsorer som gjort det möjligt. Tack och på återseende 2023! Laget: Sissela-Minna, Hikari, Mahiro, Alice- Lina, Julia, Palle-Vidal, Maria, Agnes Ersättare: Clara, Helena, Tea, Vendela A-lag Damer 13 okt 2022 0kommentarer
  • Vinst i säsongens sista hemmamatch

P18 IK-Sätra SK 2-0 Sätra kom på besök när säsongens sista hemmamatch spelades på Visborgsvallen lördagen den 1:a oktober. Vi i P18 tar snabbt kommandot i matchen och försöker hålla upp tempot genom att spela bollen genom mitten. Vi skapar en del fina anfall utan att det blir några riktigt heta målchanser. Upplevelsen är att vi har bra kontroll på matchen, även om Sätra inte är helt ofarliga när de anfaller med sina snabba spelare. I den 21:a minuten gör Palle 1-0 efter ett fint anfall. Clara får bollen på kanten och spelar in till Maria som möter i mitten. Maria frispelar Palle som kommer i en djupledslöpning och kan lägga bollen förbi den utrusande målvakten. Halvleken fortsätter med fint spel och flera bra målchanser men kanske saknas den sista skärpan (från båda lagen) för att det ska bli något fler mål. I andra halvlek fortsätter vi att kontrollera matchen, men trots bra spel så lyckas vi inte riktigt med den sista avgörande passningen framför mål. Ett undantag kom dock i minut 73, då Palle bryter ett uppspel från Sätra på mittplanen. Hon passar Camilla som spelar fram till Nike, som på ett tillslag slår bollen förbi målvakten till ledning med 2-0. Väldigt skönt, för även om spelet har varit stabilt så är det alltid lite osäkert med bara ett måls ledning. I slutet av matchen sjunker tempot en aning och både P18- och sätraspelarna verkar trötta. Sätra har läge att reducera i slutminuterna, men Enija gör en bra räddning på ett farligt skott. Matchen slutar 2-0 till P18, vilket kändes som en bra avslutning på Visborgsvallen. Vi tackar Sätra, domartrion och publiken för en trevlig match. Nästa match är säsongens sista och den spelas söndag 9:e oktober, mot IK Tun på Enstaberga IP. Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Lina, Julia, Palle – Vidal, Maria, Agnes Ersättare: Sissela, Camilla, Emma, Frida, Maja, Nike, Tea A-lag Damer 2 okt 2022 0kommentarer
  • Vinst mot Stuvsta på bortaplan

Stuvsta IF –P18 IK 0-4 Lördagen 23:e september spelades säsongens näst sista bortamatch, mot Stuvsta på Stuvsta IP. Det var den tredje matchen på åtta dagar och några spelare var lite tunga i benen efter onsdagens match mot Djurgården i cupen. På grund av en del resestrul var vi försenade men Stuvsta var tillmötesgående och flyttade matchen några minuter så att vi kunde värma upp i lugn och ro. I den åttonde minuten blir Maria frispelad och blir, kanske något oturligt för Stuvstabacken, fälld vilket leder till frilägesutvisning och frispark strax utanför straffområdet. Rätt dömt av domaren men tråkigt för matchen då Stuvsta tvingas att anpassa sitt spel efter att vara en mindre på planen. Trots numerärt överläge lyckas vi inte dominera den första halvleken på det sätt man kunde ha förväntat sig. Stuvsta kämpar och sliter och lyckas på grund av fina individuella prestationer både försvara sig och komma till flera bra anfall. Det blir några målchanser åt båda hållen men 38:e minuten lyckas Agnes komma runt på högerkanten, och med flera P18-spelare springande mot mål slår hon in bollen till något som ser ut som ett inlägg. Bollen går istället direkt i mål och det är ledning för P18. Resultatet 0-1 står sig halvleken ut. En halvlek som för P18:s del till stor del präglats av lågt tempo och slarvigt passningsspel. I andra halvlek hade laget bestämt sig för att höja tempot, vara mer aggressiva i pressen och spela mer framåt än i sidled. Redan efter några minuter slår Agnes ett inlägg från höger, som efter en nick fångas upp av Lina som skjuter bollen i mål. Det innebär att det är en P18-ledning med 0-2 efter 48 minuter. Efter detta tar P18 över allt mer och stuvstaspelarna orkar inte stå upp på det sättet de gjorde i första halvlek. I minut 57 ökar P18 på ledningen till 0-3. Det är Maria som trycker in bollen i mål med högerfoten efter en hörna från vänster som först nickas av Vidal och sedan studsar ut. Kul för Maria som återhämtade sig snabbt efter skadan mot Djurgården. 0-4 kom i den 62:a minuten genom Minna, som därmed gör sitt första mål i div 1. Minna kommer upp bra och bryter ett uppspel från Stuvsta, försöker vägga sig förbi men bollen fastnar på stuvstaförsvarare. Minna lyckas trots det få tillbaka bollen, drar en spelare och rullar bollen förbi målvakten i mål. Resten av matchen spelas till största delen på Stuvstas planhalva utan att det blir några fler mål. Vi försöker spela runt bollen och lyckas ofta komma till avslut även om den sista skärpan inte riktigt är på plats. Matchen slutar 0-4 och trots att vi kunde ha gjort några fler mål så är det en bra insats. Vi tackar Stuvsta som kämpar på trots en spelare mindre nästan hela matchen, tack till domartrion och tack till vår tillresta publik som hejade på plats. Tack också till de som följer och stöttar oss via appen. Nästa match är lördag 1:a oktober mot Sätra hemma på Visborgsvallen kl 16.00. Säsongens sista hemmamatch, missa inte den! Laget: Enija-Minna, Hikari, Mahiro, Alice – Frida, Lina, Palle – Vidal, Maria, Agnes Ersättare: Sissela, Clara, Julia, Nike, Tea, Vendela A-lag Damer 28 sep 2022 0kommentarer
  • Förlust mot allsvenska Djurgården i cupen

P18 IK – Djurgårdens IF 0-2 Onsdag 21:a september spelades den tredje omgången av Svenska cupen och vi fick finbesök i form av allsvenska Djurgården. En match som vi både längtat till och varit nervösa inför. De två divisionerna som skiljer lagen gjorde att favoritskapet och all press låg på Djurgården, vilket gjorde att vi kunde koncentrera oss på att ha roligt och njuta av stunden. Och det blev på många sätt en härlig kväll! Nästan 1000 personer hade kommit till Gutavallen för att se oss spela vilket också bidrog till den goda stämningen. Laget hade inför matchen bestämt sig för att spela som vanligt, med samma uppställning, taktik och spelidé. Att det kunde innebära en risk för att de duktiga djurgårdsspelarna skulle få mer utrymme att spela sig igenom vårt försvar och göra fler mål lade vi inte så stor vikt vid. Det kändes viktigare (och roligare) att se om vi kunde hålla i bollen mot ett på papperet så mycket bättre lag. Djurgården satte hög fart från start men P18-spelarna låg nära i försvarsspelet och gjorde det svårt för motståndarna att spela sig framåt. Oftast var försvaret kompakt vilket gjorde de riktigt farliga målchanserna få och Enija kunde relativt enkelt ta de bollar som kom igenom. Djurgården hade sju hörnor i första halvlek, som vi dock lyckades avvärja på ett bra sätt. Trots av vi möter ett sånt bra motstånd så lyckas vi många gånger undvika att stressa när vi har bollen och försöker istället spela bollen längs marken och hålla bollen inom laget. Efter 30 minuter lyckas Djurgården komma runt på vänsterkanten och slå in bollen framför mål till en djurgårdspelare som är först på bollen. Enija räddar men även returen är Djurgården först på och den här gången går bollen in i mål, och det är ledning för Djurgården med 1-0. P18-spelarna hänger dock inte med huvudet för detta utan fortsätter att kämpa och lyckas hindra Djurgården från att göra ytterligare mål under halvleken. I andra halvlek fortsätter Djurgården trycka på och lyckas skapa flera farliga chanser. Enija i målet gör dock en riktigt bra match och lyckas stoppa de flesta attackerna. När Enija inte når bollen så är det någon av försvararna som täcker skott eller räddar på mållinjen. Trots bra försvarsspel så ökar Djurgården på sin ledning till 2-0 i den 71:a minuten. Inte heller nu ger P18-spelarna upp utan fortsätter ligga nära i försvarsspelet över hela planen. På grund av det hårda jobbet i försvaret så lyckas inte Djurgården göra något fler mål och matchen slutar 0-2. En match som vi är nöjda med trots förlusten – vi har gjort vårt bästa för att spela vårt spel mot ett allsvenskt lag, och lyckats hålla nere siffrorna. Vi har inte mycket till anfallsspel men lyckas vid flera tillfällen komma upp och med lite flyt hade det kunnat bli flera farliga chanser. Mest imponerande var nog dock den inställning som alla spelarna visade upp under hela matchen. Och att få göra det inför en storpublik på Gutavallen gjorde kvällen minnesvärd både för de som var på och vid sidan av planen. Tack till Djurgården för en lärorik match, tack till domarna, våra bollflickor och inte minst stort tack till publiken som kom och stöttade oss den här kvällen. Nästa match är borta mot Stuvsta 24/9 kl 14.00, Laget: Enija –Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Lina, Palle -Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Alice, Emma, Maja, Nike, Sissela, Vendela A-lag Damer 24 sep 2022 0kommentarer
  • Förlust mot serieledarna

Boo FF-P18 IK 2-1 Lördag 17:e september spelades en på förhand svår match mot Boo på Boovallen. Inför matchen drabbades laget av några skador och sjukdomar som gjorde att vi bjöd med två av våra ungdomsspelare födda 2008 som ersättare. Kul att vi har många duktiga och ambitiösa ungdomar i föreningen, det bådar gott inför framtiden! Vi hade förväntat oss att Boo skulle inleda aggressivt men det var istället vi i P18 som tog kommandot i matchinledningen. Boo låg lägre i sina positioner än vad vi hade förväntat oss, och det gjorde att vi kunde flytta upp många spelare på deras planhalva i anfallen. Den första halvtimmen stämde spelet bra och vi kunde hålla i bollen och komma till några farliga avslut, bland annat via hörnor och frisparkar. I den 32:a minuten får vi en hörna från höger. Mahiro lägger den mot första stolpen där Vidal kommer med fart och nickar in bollen och ledning för P18. Boo kommer till några avslut efter detta men resultatet 0-1 står sig till halvtidsvilan. En halvlek som vi känner oss nöjda med och där vi varit det bättre laget. I andra halvlek kommer Boo ut som ett annat lag. De flyttar upp sina positioner och efter en jämn inledning så tar Boo över spelet allt mer. P18-spelarna lyckas inte hålla ihop lagdelarna vilket gör det svårt att både försvara och anfalla på det sätt vi vill. Boo trycker på och i minut 79 lyckas vi inte hålla emot längre. Ett fint anfall avslutas med passning snett inåt bakåt till en ensam Boo-spelare som enkelt kan lägga in 1-1 med en bredsida. Bara fyra minuter senare får Boo en frispark strax utanför straffområdet. Bollen går direkt mot mål och efter retur från Enija är en Boospelare först fram och slår in bollen i mål till 2-1. Vi försöker efter detta lyfta upp för att få till en kvittering, men lyckas inte få in bollen i mål och matchen slutar med en förlust. Ett oavgjort resultat hade kanske varit mer rättvist då vi hade varsin halvlek. Samtidigt är det inte bollinnehav eller målchanser som avgör matcher, och den här matchen lyckades Boo göra fler mål än oss. Skador, sjukdomar och bristande kontinuitet i startelvan kan ha bidragit till att vi inte lyckades hålla samma höga kvalitet på spelet hela matchen. Det vi tar med oss är dock en fin första halvlek och att 14-åriga Märta Lindell får göra sin debut i div 1 på ett jättebra sätt. Slutligen – det är alltid tråkigt att förlora matcher och efter den här matchen fanns också en besvikelse över att vi inte kunde göra avslutningen på serien ännu mer spännande, både för oss och för andra lag. Vi tackar Boo, domarna och publiken för matchen i lördags och laddar om för nästa match som är redan på onsdag 21/9 när allsvenska Djurgården kommer till Gotland för match i svenska cupen. Vi ses kl 19.00 på Gutavallen! Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Lina, Palle, Julia – Vidal, Camilla, Agnes Ersättare: Sissela, Maja, Tea, Märta, Ellen A-lag Damer 20 sep 2022 0kommentarer
  • Seger efter svängig match

P18 IK- IFK Lidingö 4-3 Lördag 10:e september spelades säsongens näst sista hemmamatch på Visborgsvallen, när Lidingö kom på besök. Förra mötet mellan lagen slutade med seger för Lidingö med 2-1, ett resultat som vi var väldigt missnöjda med då vi upplevde att vi var det bättre laget. Tjejerna var därför taggade på revansch, särskilt med tanke på de senaste matchernas poängtapp. Matchen började lite trevande på det regnvåta gräset, men redan i den nionde minuten får P18 en hörna där vi är nära att göra en nästan exakt repris på målet mot Lidingö i förra matchen. Hikari lägger en kort hörna till Mahiro, som slår in bollen mot bortre stolpen där Camilla når högst med pannan. Den här gången gick bollen dock inte i mål utan tippades utanför av målvakten. Mahiro tar hand om nästa hörna och slår in den till Hikari, som nickar in bollen i mål och 1-0 till P18. Efter detta spelar vi avslappnat och upplever att vi har bra kontroll på matchen, kommer till några farliga målchanser men resultatet står sig fram till minut 21 då Lidingö ställer om snabbt på mittplanen och slår en fin crossboll till deras högerforward. Hon tar med bollen och slår den rakt genom vår backlinje till sin anfallskompis som på ett tillslag rullar in bollen i mål. Ett snyggt mål som dock såg alldeles för enkelt ut. Kanske trodde våra spelare att domaren skulle blåsa för offside vid någon av framspelningarna? Om det var korrekt dömt eller inte var svårt att avgöra, men hur som helst snyggt spelat av Lidingö. Detta gjorde dock inte att P18-spelarna hängde med huvudet. Bara tre minuter senare får Maria med sig en frispark på högersidan efter hårt spel av lidingöförsvararen. Mahiro tar frisparken och lyfter in den mot första stolpen där Vidal kommer med fart och nickskarvar in bollen i mål till 2-1. Lidingö visade sedan prov på utomordentlig effektivitet, då de under några minuter gör två mål på grund av att de tar vara på att P18-spelarna slarvar i press och bollbehandling. I den 27:e minuten lyckas de snyggt spela fram till anfallare som kan lägga in 2-2 vid sidan av Enija. I den 29:e minuten får Lidingö en (enligt oss billigt dömd) frispark strax utanför straffområdet. En till synes omarkerad lidingöspelare nickar in 2-3 via ribban, vilket också är halvtidsresultatet. Att släppa in tre mål under en halvlek, eller ens under en hel match, har inte hänt tidigare under säsongen. Att det dessutom har skett utan att Lidingö haft särskilt många målchanser eller ens anfall gjorde att det fanns en del att prata om i halvtidsvilan. I andra halvlek kom P18 ut med fullt fokus på att vända matchen och ta tre poäng. I minut 61 blir Maria bryskt stoppad av lidingöförsvaret och får med sig en frispark ungefär 10 meter utanför straffområdet, som hon själv tar hand om. Ett bra avstånd för Maria som har bra tryck i högerfoten. Om frisparken hamnar där hon har tänkt är oklart men en svårläst studs innan målvakten gör att bollen går in i mål, och det är kvitterat 3-3. Efter detta fortsätter P18 att trycka på för att skapa chanser. I 66:e minuten stoppar Clara ett uppspel från Lidingö och slår en djupledsboll som ser ut att bli för lång. Vidal har dock tidigt startat löpningen och lyckas hinna ifatt bollen innan kortlinjen och slå den förbi målvakten fram till Camilla, som stöter in bollen i mål med vänsterfoten. Stor glädje i P18 förstås efter ledning 4-3 och dagens första spelmål. Vi fortsätter sedan att vara det bollförande laget, och även om Lidingö kontrar vid några tillfällen lyckas vi denna gång behålla ledningen fram till 90 + minuter. Otroligt skönt för alla i och runt laget! Vi tackar Lidingö för en spännande match, det var tydligt att det var två lag som inte ger upp trots underläge. Vi tackar också domartrion samt publiken för stödet under matchen. Efter att omgångens matcher är färdigspelade så står det också klart att vi blir sämst femma i serien, vilket betyder fortsatt spel i div 1 nästa säsong! Nästa match spelas på lördag 17:e september, borta mot nya serieledarna Boo FF på Boovallen. Laget: Enija – Minna, Hikari, Mahiro, Clara – Frida, Lina, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Alice, Helena, Julia, Nike, Vendela A-lag Damer 14 sep 2022 0kommentarer
  • Snöplig förlust mot Karlberg

Karlbergs BK –P18 IK 2-1 Lördag 3:e september åkte vi till Stockholm för att möta Karlberg. Vi är båda nykomlingar i div 1, och förra året vann Karlberg båda mötena mot oss. Vårens möte slutade 1-1, en match som vi tyckte att vi borde ha vunnit, och det gjorde att vi denna match siktade på tre poäng. Förberedelserna var dock inte optimala då det varit en vecka med en hel del skador och sjukdomar, vilket också gjorde att det blev en del förändringar i startelvan. Matchen var jämn under första halvlek och spelet böljade fram och tillbaka. Trots bitvis fint spel lyckades vi inte skapa så många heta målchanser. Efter 30 minuters spel får Camilla tag på ett inlägg från Vidal, lyckas vända och lägger behärskat in 0-1 vid sidan av målvakten. Skönt, och här trodde vi nog att spelet skulle lossna lite. Karlberg ville dock annorlunda och kvitterade bara några minuter senare. Efter att Camilla blivit stämplad hinner vi inte upp i press, och Karlberg slår in bollen framför mål där en spelare lyckas sätta bollen vid sidan av vår för dagen nya målvakt Emma. I andra halvlek såg spelet ut ungefär likadant som under första halvlek. Båda lagen försökte (och lyckades ofta) spela sig fram genom mittfältet ut på kanterna för att komma på inspel framför mål. Vi lyckas skapa några målchanser men är inte riktigt nära. Sista kvarten tar Karlberg över lite mer och vi får inte till vårt spel som vi önskar. Det är tydligt att Karlberg har mycket att spela för då de kämpar för att nå den viktiga femteplatsen i serien. I 91:a minuten lyckas Karlberg efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde slå bollen i nättaket till 2-1. Vi lyckas inte lyfta oss de återstående minuterna och säsongens andra förlust var ett faktum. Vi tackar Karlberg för trevligt bemötande och för en jämn match, samt tack till domartrion och publiken både på plats och via skärm. Laget: Emma – Maja, Helena, Mahiro, Ella – Lina, Alice, Palle – Vidal, Camilla, Maria Ersättare: Agnes, Julia, Nike Nästa match är lördag 10/9 mot Lidingö, hemma på Visborgsvallen kl 12.00. Välkomna! A-lag Damer 7 sep 2022 0kommentarer