Avbytare: Emir Rozajac, Johan Hellström, Gustav Lindquist, Carl Odell och Sebastian Grönberg.

Vahid Bektasevic ut - Carl Odell in 65 min
Kim Eriksson ut - Hampus Olsson in 71 min
Vasko Mitrovic ut - Vahid Bektasevic in 81 min

MATCHKOMMENTARER
Med 3 poängs försprång och 11 plusmål gentemot Limhamns FF på nedflyttningsplats skulle vi väl inte kunna missa kvalplatsen när vi tog emot jumbon Husie i sista omgången? Hemmalaget vilade dessutom Emir Rozajac och Johan Hellström som kände sig slitna och inledde på bänken.
Redan efter 40 sekunder snor Vahid Bektasevic bollen från en försvarare på vänsterkanten och Vahid driver framåt inåt i banan innan han skjuter från 20 meter ett skott som går i mål intill den vänstra stolpen fram till 1-0. Detta var Vahids 1:a mål någonsin för ÖT Smygehuk. I den 5:e minuten slår Thom Nilsson en hörna mot bortre stolpen där Ernad Crnojevic nickar tätt utanför. I den 8:e minuten kommer Hampus Olsson fram på högerkanten och tar sig ner till kortlinjen där han passar tillbaka till Vasko Mitrovic som skjuter men målvakten gör en fotparad. I den 13:e minuten rinner Kim Eriksson genom försvaret och rundar målvakten men kommer i en väldigt dålig vinkel på högerkanten och Kims avslut slickar hela mållinjen men går ut. I den 26:e minuten kommer Hampus Olsson runt igen på högerkanten och spelar in till Vasko Mitrovic som skjuter via målvakten tar bollen i stolpen ut till hörna. I den 29:e minuten slår Mirza Dubicanac en fin genomskärare till Vasko Mitrovic som är på språng men Vasko blir kapad och domaren blåser straff och ger Husieförsvararen rött kort! Vasko tar själv hand om straffen men målvakten tippar bollen i stolpen och fortfarande bara 1-0. I den 37:e minuten är Vasko Mitrovic igenom igen men blir nerdragen i tröjan. Solklar utvisning igen men domaren friar. I den 41:a minuten kommer Hampus Olsson runt på högerkanten och slår ett inlägg mot bortre stolpen där en fri Vasko Mitrovic skjuter på volley utanför. I den 43:e minuten avancerar högerbacken André Andersson och han kör slalom förbi 4 motståndare in i straffområdet där han släpper till Thom Nilsson som skjuter men målvakten räddar och Vasko Mitrovic kan sätta returen i mål till 2-0. En 5 matcher lång måltorka var äntligen över för Vasko. Detta var Vaskos 15:e seriemål i år. Vi går till pausvila i 2-0 ledning men vi är inte jättenöjda med spelet utan kräver mer.
Vi går ut till den andra halvleken med en helt annan skärpa. I den 51:a minuten slår André Andersson ett inlägg till Vasko Mitrovic som skjuter men målvakten räddar. I den 54:e minuten slår Thom Nilsson ett inlägg där Vasko Mitrovic vinner nickduellen men målvakten gör en fin räddning på nicken. I den 54:e minuten går Mirza Dubicanac ut och in kommer Emir Rozajac. I den 61:a minuten vänder Denis Malovic spelet fint ut till vänsterkanten till Vahid Bektasevic som tar sig inåt i banan och spelar till Hampus Olsson centralt som får ladda från 20 meter och Hampus avslut sitter snyggt intill stolpen och 3-0. Detta var Hampus 2:a seriemål i år. Hampus Olsson går nu ut och in kommer Johan Hellström. I den 63:e minuten slår Vahid Bektasevic en boll på djupet till vänsterbacken Ernad Crnojevic som kommer runt på kanten och spelar snett bak till Johan Hellström som kan prickskjuta in 4-0. Detta var Johans 4:e seriemål i år. Nu går Denis Malovic ut och in kommer Gustav Lindquist. I den 64:e minuten bryter Vahid Bektasevic in i banan igen och avlossar ett skott som touchar en försvarare och tar i insida stolpen. I den 65:e minuten går Vahid Bektasevic ut och in kommer Carl Odell. I den 71:a minuten slår Kim Eriksson en fin genomskärare till Thom Nilsson som från 20-25 meter elegant chippar bollen över målvakten och in i mål till 5-0. Detta var Thoms 4:e seriemål i år. Nu går Kim Eriksson ut och in kommer Hampus Olsson igen. I den 81:a minuten kommer Johan Hellström fri men målvakten räddar och på returen kan Vasko Mitrovic enkelt sätta 6-0. Detta var Vaskos 16:e seriemål i år. Nu går Vasko Mitrovic ut och in kommer Vahid Bektasevic. I den 84:e minuten slår Adam Norén en fin långboll till Johan Hellström som lobbar den utrusande målvakten som får fingerspetsen på bollen men kan inte hindra den från att gå i mål till 7-0. Detta var Johans 5:e seriemål i år. I den 89:e minuten slår André Andersson en boll på djupet till Hampus Olsson som vänder in i banan och placerar in 8-0. Detta var Hampus 3:e seriemål i år. Matchen slutar hela 8-0 och ÖT Smygehuk slutar 10:a på en kvalplats. Där får vi möta antingen Klagstorps IF eller Teknologkåren från Lund den 15:e och 22:a oktober.
I nästa match väntar Klagstorp eller Teknologkåren på lördagen den 15:e oktober klockan 14:00 på bortaplan.