Avbytare: Hampus Olsson, Thom Nilsson, Carl Odell, Vahid Bektasevic och Sebastian Grönberg.

Vasko Mitrovic ut - Carl Odell in 69 min
Jonathan Bergeling ut - Vahid Bektasevic in 76 min
Johan Hellström ut - André Andersson in 79 min

MATCHKOMMENTARER
Med tre raka matcher utan förlust åkte vi till Åkarp med gott mod. Långt där bak i huvudet hade man kvar hemmamatchen från i våras där Åkarp vann med 4-0 mot oss. Chansen att undvika kval fanns fortfarande för oss men då krävdes nästan en seger. Åkarp inleder bra och har mycket boll. ÖT Smygehuks anfall är väldigt korta och Åkarp återerövrar bollen allt som oftast enkelt. Men vi håller dem i schack defensivt i inledningen och släpper inte till något nämnvärt. I den 23:e minuten går Kim Eriksson ut och in kommer Hampus Olsson. I den 35:e minuten rensar ÖT försvaret undan bollen men den träffar vår egen spelare. Nytt inläggsläge för Åkarp som slår ett inlägg på bortre stolpen där man kan nicka in 1-0. I den 37:e minuten tar Hampus Olsson sig fram på högerkanten och vänder spelet fint till Johan Hellström som blir fri och placerar snyggt in kvitteringen till 1-1, trodde vi. Målet blir bortdömt för offside. Mycket tveksamt! I den 42:a minuten spelar Åkarp upp bollen på en enligt åskådarna offsidestående forward och sekunderna senare slår ÖT ut till hörna. Hörnan slås och bollen åker tillbaka till hörnslagaren som får en ny chans. Inspelet från höger blir lågt och en Åkarpspelare kan placera in 2-0. I den 43:e minuten skjuter Hampus Olsson ett vänsterskott mitt på målvakten. 2-0 i paus där Åkarp varit klassen bättre än oss.
André Andersson går ut i paus och in kommer Thom Nilsson. ÖT Smygehuk inleder andra halvlek mycket bättre än den första och sätter hög press från början. Åkarp verkar lite tagna på sängen och blir nervös och börjar skälla på varandra. Vi spelar bra under inledningen men det blir aldrig någon riktig farlighet. I den 58:e minuten slår Johan Hellström ett inlägg från vänster som Jonathan Bergeling skjuter på volley men skottet går utanför. I den 69:e minuten går Vasko Mitrovic ut och in kommer Carl Odell. I den 72:a minuten satsar Jonathan Bergeling mot en Åkarpspelare som hoppar undan och ligger och vrider sig i fejksmärtor då det inte var någon kontakt alls. Nu blir det tumult där i stort sätt båda lagens alla spelare står och knuffar på varandra. En Åkarpspelare blir varnad medan Arman Brkic får rött kort direkt... I den 76:e minuten går Jonathan Bergeling ut och in kommer Vahid Bektasevic. I den 77:e minuten gör Joel Gustafsson en fin räddning på ett skott men på returen kan man enkelt sätta dit 3-0. I den 79:e minuten går Johan Hellström ut och in kommer André Andersson. I den 84:e minuten gör Emir Rozajac en perfekt glidtackling i vårt straffområde och tar bollen klockrent. Domaren blåser ofattbart för straff! Straffen slås i mål till 4-0. I den 88:e minuten gör Joel Gustafsson en fin räddning på ett friläge. Matchen slutar 4-0 mot ett för dagen klassen bättre lag. Frågan är om inte Åkarp till och med är seriens bästa lag?
I nästa match som också är årets sista seriematch väntar tabelljumbon Husie IF på söndagen den 2:a oktober klockan 13:00 på Smygehamns IP.