Avbytare: Jonathan Bergeling, Gustav Lindquist, Fredrik Odell, Ernad Crnojevic och Joel Gustafsson.

Carl Odell ut - Jonathan Bergeling in 68 min
Johan Hellström ut - Gustav Lindquist in 75 min
Thom Nilsson ut - Fredrik Odell in 81 min

MATCHKOMMENTARER
Andra raka segern och glödhete Vasko Mitrovic gjorde 2 mål för andra matchen i följd. I tränarna Michael Nilsson och Nicklas Mattssons frånvaro så coachade lagledaren Mathias Jönsson med hjälp av före detta tränaren Thomas Eriksson. Solen gjorde sitt för att trötta ut spelarna och med 26-27 grader och riktigt kvavt i luften var det tufft för båda lagen. ÖT Smygehuk startade med exakt samma startelva som senast slog Malmö City. 21-årige Carl Odell jubilerade när han spelade sin 100:e A-lagsmatch för ÖT Smygehuk FF. Stort grattis Carl.
Hyllie försöker ofta, kanske för ofta att vända spelet med långa krossbollar och allt som oftast rann de ut bakom Phlip Borgströms förlängda mållinje. Under inledningen var det mycket bolltapp från båda lagen och bortslagna passningar. I den 20:e minuten slår Denis Malovic en bra boll på djupet mot Vasko Mitrovic där målvakten kommer ut och Vaskos skott går förbi målvakten men räddas av en försvarare innan den rullar över mållinjen. I den 26:e minuten kontrar ÖT Smygehuk snabbt där vi kommer 3 mot 2 där Denis Malovic driver upp bollen och spelar upp till vänster mot Vasko Mitrovic som tar sig förbi försvararen och spelar snett bak till en fri Carl Odell. Målvakten rusar ut och gör sig stor och kan rädda Carls avslut. I den 34:e minuten blir Carl Odell fult kapad ute vid sidlinjen och Hylliemittbacken får gult kort. Första halvlek slutar 0-0 där vi känner att vi slarvat med sista passningen på sista tredjedelen. Orken började ta ut sin rätt och det var mest ÖT Smygehuk under slutkvarten.
I den 49:e minuten kontrar ÖT Smygehuk där vi kommer 2 mot 2 vid mittlinjen. Bollen spelas till Carl Odell som blir bryskt kapad av samma försvarare. Domaren kan inget göra utan försvararen får sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Hyllie är vågliga och går ner på en 3-4-2 uppställning men en man mindre. ÖT Smygehuk försöker och försöker få hål på Hyllie men sista passningen går inte fram. I den 61:a minuten slår Thom Nilsson en fin boll på djupet mot Vasko Mitrovic som är hårt trängd av försvararen men kan ändå kyligt lobba in 0-1 över den utrusande målvakten. Detta var Vaskos 9:e seriemål i år. I den 68:e minuten byts en mörbultad Carl Odell ut och in kommer Jonathan Bergeling. I den 69:e minuten slår Denis Malovic en boll på djupet mot Oliver Wilson som drar iväg ett vänsterskott som går över. I den 75:e minuten byts en helt slutkörd Johan Hellström ut och in kommer Gustav Lindquist. I den 78:e minuten kommer Jonathan Bergeling runt på högerkanten och spelar in bollen mot Vasko Mitrovic som blir nersparkad. Vasko är helt säker på att vi borde ha straff där men domaren friar. I den 81:a minuten byts en trött Thom Nilsson ut och in kommer Fredrik Odell. I den 82:a minuten får Hyllie en frispark 15 meter utanför straffområdet. Enligt vårt försvar säger domaren att han ska blåsa en gång till innan spelet sätts igång men Hyllie sätter ändå igång spelet och spelar en forward fri som kan slå in 1-1. Kalldusch då vi hållit Hyllie i schack hela matchen. I den 84:e minuten slår Denis Malovic en fin boll på djupet mot Vasko Mitrovic som än en gång är starkare än försvararen och Vasko kan placera in 1-2 bakom Hylliemålvakten. Stor glädje i bortalägret. Detta var Vaskos 10:e seriemål i år. ÖT Smygehuk håller undan och vinner med 1-2 och befäster sin 4:e plats, nu bara 1 poäng bakom just Hyllie. En stor eloge till hela laget som slet och kämpade förtjänstfullt ända till slutsignalen. Det är inte alltid lätt att prestera till 100% när inte tränarna är på plats men samtliga visade en fantastisk inställning! Tack grabbar!
I nästa match väntar Åkarps IF på lördagen den 4:e juni klockan 14:00 på Smygehamns IP.