Avbytare: Carl Odell, Felix Harletun, Douglas Christensen, Ernad Crnojevic och Joel Gustafsson.

Jonathan Bergeling ut - Carl Odell in 71 min
André Andersson ut - Felix Harletun in 76 min
Denis Malovic ut - Douglas Christensen in 82 min

MATCHKOMMENTARER
Första förlusten i årets serie, första förlusten på 21 matcher, första förlusten på 362 dagar, första förlusten mot FC Trelleborg i seriesammanhang, första matchen vi går mållösa av på 14 matcher. Det var många och långa sviter som bröts av grannen FC Trelleborg. I och med förlusten halkade vi ner på en sjundeplats i serien, med 4 poäng upp till kvalplats men med bara 1 poäng ner till det negativa kvalet.
ÖT Smygehuk gjorde hela fem ändringar i startelvan där Thom Nilsson var avstängd.
Matchen började lite trevande där lagen mest kände på varann. I den 9:e minuten tar Jonathan Bergeling sig fram på högerkanten och slår ett bra inlägg men där Vasko Mitrovic blir avblåst i duellen. I den 14:e minuten slår André Andersson ett långt inlägg från sin högerkant mot bortre delen av straffområdet där Denis Malovic samlar upp. Denis spelar in bollen framför FCT:s mål mot Vasko Mitrovic som tillsammans med en motståndare slänger sig fram för att nå bollen men bollen stoppas av försvararen efter Vaskos framstöt och en liggandes målvakt kan resa sig och enkelt greppa bollen. Nära där. I den 19:e minuten får FCT en högerhörna. Vi vet exakt vad de ska göra och sätter Emir Rozajac på markering av FCT spelaren som kommer att nicka. FCT spelaren börjar på första stolpen för att sedan löpa mot bortre. När löpningen startar och Emir Rozajac följer efter så tacklar en annan FCT spelare bort Emir och bollen går mot bortre stolpen där FCT spelaren nickar mot mål från nära håll och Philip Borgström räddar men bollen går turligt i mål via stolpen till 1-0. Efter ledningsmålet börjar vi komma in i matchen. I den 30:e minuten kommer Jonathan Bergeling fram på högerkanten igen och spelar snett bak till Denis Malovic som skjuter från 16-meterslinjen men skottet går över. ÖT Smygehuk tar över helt under slutkvarten där framförallt Jonathan Bergeling och André Andersson firar stora triumfer på sin högerkant. I den 35:e minuten rullar ÖT runt fint där Gustav Lindquist från sin centrala position spelar ut på vänsterkanten till Oliver Wilson som drar iväg ett bra vänsterskott som målvakten räddar. I den 41:a minuten vinner Gustav Lindquist en duell när han glidtacklar fram bollen till Oliver Wilson som skjuter från 20 meter ett stenhårt skott som tar i undersidan av ribban och studsar ner på mållinjen bakom en lyckosam hemmamålvakt. Riktigt nära kvittering där. Bara minuten senare, alltså i den 42:a minuten spelas en boll på djupet mot Oliver Wilson som tar löpduellen med försvararen och båda glidtacklar efter bollen och med det hopslaget far bollen som en projektil från 16-meterslinjen stenhårt i stolpen nära krysset och ut. Oturen börjar grina oss i ansiktet. Första halvlek slutar 1-0 men med lite flyt kunde den stått 1-2 ledning istället.
Riktigt bra avslutande 20 minuter av första halvlek där vi i paus sa att vi skulle fortsätta trycka på. Så blev inte fallet. FCT kontrollerar behärskat spelet under merparten av den andra halvleken. I den 71:a minuten går Jonathan Bergeling ut och in kommer Carl Odell med friska ben. I den 72:a minuten kontrar FCT när man kommer fram på vänsterkanten. Ett inlägg slås och en FCT spelare sätter fram benet och styr bollen via benskyddet/knät upp i Philip Borgströms vänstra kryss till 2-0. I den 75:e minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark från högerkanten mot bortre stolpen där Adam Norén nickar in bollen centralt mot Emir Rozajac som vinner sin nickduell och nickar mot mål men bollen träffar ribban. Tredje ramträffen idag... I den 76:e minuten går André Andersson ut och in kommer Felix Harletun. ÖT ändrar nu till 3-4-3 i en jakt på reducering. I den 78:e minuten passar Vasko Mitrovic till Oliver Wilson som skjuter ett skott från 16-meterslinjen som går tätt över ribban. I den 79:e minuten får FC Trelleborg en frispark på vänsterkanten 25-30 meter från mål. Man slår ett (miss)lyckat inlägg som går över alla där Philip Borgström nog känner att den går utanför men bollen går i mål via stolpen till 3-0. Det var bara en sån där dag... I den 82:a minuten går Denis Malovic ut och in kommer Douglas Christensen. Matchen slutar 3-0 där FCT visade större hunger och kämpade bättre än oss.
I nästa match väntar Malmö City FC på onsdagen den 25:e maj klockan 19:00 på Smygehamns IP.