• Bragdseger mot Anderstorp

Vi får uppleva en av de mer dramatiska handbollsmatcher vi varit med om när vi bragdartat vinner över de stora favoriterna Anderstorps SK med 28-26 efter förlängning. Vi startar matchen väldigt bra och har efter ca 13 minuter en ledning med 6-2. Sex minuter senare har Anderstorp jagat ikapp och utjämnat till 7-7. Därifrån växlar sedan ledningen tills Anderstorp gör fyra raka mål i slutet av halvleken och leder med 10-12 i paus. Så långt presterar ÖSK HK en av de bästa halvlekar vi upplevt. Alla spelare från målvakt till den sista i laget, spelar på topp. Även om vi ligger under i paus, har vi absolut häng. Att allsvenska Anderstorp ändå leder är ju bara i sin ordning, eller? Andra halvlek börjar med att Anderstorp får straff. Då byter Denis in Felix Johansson i målet som gör en fin och viktig räddning. Halvleken fortsätter sedan att vara väldigt jämn. Anderstorp leder med ett och ibland två mål, men vi släpper inte taget. I fyrtionde minuten drabbas vi av två utvisningar. Då ser de riktigt jobbigt ut, men Anderstorp utnyttjar överraskande nog inte möjligheten att dra ifrån. De gör de däremot efter att vi klarat utvisningarna och tar ledningen med 15-18. Från sidan känns det nu som att vi kanske är på väg att tappa matchen. Men det här laget vägrar att ge upp! Vi tar oss nästan ikapp till bara ett ner, när Anderstorp efter 50 minuter återigen har ledningen med tre bollar. Ännu en gång segar vi oss ikapp efter otroligt kyligt spel. Nu ser det ut som att det är Anderstorp som blir stressade och nervösa. Flera avslut från dem är mindre bra i det här läget samtidigt som Robert gör flera kanonräddningar. I minut 59 kvitterar vi till 23-23 och strax därefter går slutsignalen. En nervkittlande 2x5 minuters förlängning väntar. Vi startar första förlängningen med att Axel dundrar in 24-23, men Anderstorp vänder och tar ledningen med 24-25. Vi lyckas återigen kvittera och efter första fem minuterna av förlängningen står det följdaktligen 25-25. Det är nu så otroligt spännande och publiken lever med till hundra procent. Vi tar ännu en gång ledningen genom Karl Zetterlund men Anderstorp kvitterar. Axel gör 27-26. Anderstorp går ut på helplanspress, men det hjälper inte. Vi behåller kylan och gör ytterligare ett mål i slutsekunderna. Segern är ett faktum. Vi har besegrat ett allsvenskt lag! Vilken glädje och känsla bland spelare och ledare! Laget gör en helt otrolig prestation och ger sig själv verkligen hopp om en allsvensk plats nästa säsong. Om vi tittar på de olika delarna av vårt spel så fungerade försvarsspelet klockrent. De taktiska drag som Denis gjort upp inför matchen var absolut en avgörande faktor. Vi vågade dessutom kontra och gjorde det med framgång. Anfallsspelet var också mycket bra och Anderstorp kunde inte lösa våra olika spelmönster och förhindra baklängesmål trots att de hade en väldigt duktig målvakt. Den kommande matchen spelas i Anderstorp, liksom en eventuell tredje och avgörande. Oavsett det så har vi gett oss ett spännande utgångsläge inför fortsättningen. Allt tryck ligger nu på Anderstorp. Nu är det verkligen hög tid att få höra vad Denis och försvarsklippan Karlo har att säga efter denna otroliga match. Denis: Vilken otrolig match vi gör, Denis! "Vi spelar på en helt fantastisk nivå idag. Laget spelar absolut på topp. Vi har pratat och analyserat Anderstorp och gjort några taktiska dispositioner, som spelarna sedan följer till punkt och pricka. Den här matchen visar också vad jag lyckats göra med laget under de här tre åren som jag varit huvudtränare. Det är ett statement som jag kommer att bära med mig under resten av min tränarkarriär. Om vi tittar framåt så har vi genomfört första halvlek som jag ser det. Andra halvlek, den andra matchen borta blir mycket svårare. Frågan är hur mycket kraft vi har till den matchen. Men vi ska spela på samma sätt och åker dit med självförtroende så får vi se vad som händer." Nu måste väl Anderstorp vara lite chockade efter den här förlusten och ännu mer press ligger på dem? "Jag tror inte bara Anderstorp är chockat, även många i publiken är det nog också. Idag lyckades vi med allt, försvarsspelet, kontringarna och anfallsspelet." Och vi har en bra målvakt i Robert idag "Det var tvunget att Robert spelade bra. Vi visste att deras målvakt är ruggigt bra och det var han, men Robert var på samma nivå hela vägen till slutsignalen." Karlo: Först ett jättestort grattis till segern! "Tack!" Din försvarsinsats idag är bland det bästa vi sett. Håller du med? "Jag håller med, men jag kan faktiskt mycket bättre. Jag är lite krasslig så förutsättningarna var inte helt optimala. Jag känner att jag kan vara ännu vassare i matchen borta." Nu tycker vi att du kanske har lite för höga krav på dig själv. Nåväl, du satt på bänken från mitten av andra halvlek. Vad berodde det på? "Som sagt, jag är inte helt frisk. Jag fick problem med halsen och lungorna, så jag sa till Denis att jag måste sitta. Jag kände att jag överbelastat min kropp lite och var orolig för följderna om jag skulle fortsatt att spela." Okej. Håller du med om att Anderstorp fick lite mental härdsmälta? "Ja, så är det ju. De hade allt att förlora och vi allt att vinna. Det såg vi på våra matcher mot Silwing-Troja. Där var de omvänt. De hade allt att vinna och vi allt att förlora. Jag kan absolut tänka mig att Anderstorp kommer hit med känslan av att vara favoriter och ska vinna. Men det är en massa folk på läktarna och ett jäkla liv. Det är liksom inte bara." Hade du en känsla av att vi skulle kunna rubba dem? "Jag har alltid inställningen att vi ska vinna, även idag. Ibland har jag fel men den inställningen har jag och måste jag ha." Nu är det en vecka till matchen på bortaplan. Det handlar väl närmast om lite rehab, vila och förberedelser inför den? Har vi chans borta tror du? "Absolut har vi det. Nu gäller det att alla går till sig själva och har rätt kravbild och att vi sedan åker till Anderstorp och gör jobbet tillsammans, då tror jag definitivt att vi har chans." Nu ligger verkligen allt tryck på Anderstorp, eller hur? "Så är det. Pressen ligger på dem. Vi kommer inte att underskatta dem eller överskatta vår egen förmåga, utan vi ska spela som vi gjorde idag och tro på det." Ja, vilken drabbning! En thriller in i sista sekunderna. Säsongens sista hemmamatch kunde knappast ha slutat på ett bättre sätt? Vi känner att den 500 personer stora publiken fick valuta för varenda krona. En publik som vi vill tacka så oerhört mycket för det fantastiska stöd ni gav våra spelare under hela matchen och och gjort under hela säsongen. Helt ovärderligt! Stort TACK! Nu väntar alltså returmatch borta om en vecka och vi får hoppas och tro att vi kan prestera på samma nivå även då. Reportage inför returen kan ni läsa här under veckan som kommer. Håll utkik! A-lag för 9 dagar sedan 1kommentar
  • Nu gäller det! Slutkval hemma mot Anderstorps SK.

På lördag (6/4) kl 15.00 drar det verkliga elddopet igång. Vi slutkvalar i kampen om en allsvensk plats och för motståndet står Anderstorps SK. Ett utan tvekan skickligt handbollslag som kanske egentligen inte borde vara i negativt kval. Hur som helst blir det oerhört spännande att se hur vi klarar oss mot dem. Chans bör vi ha men då krävs det att vi gör en riktig toppmatch. En fördel är att vi inte har någon egentlig press på oss. Den ligger helt på Anderstorp. Vi vet att vårt kära ÖSK kommer att göra allt för att försöka vinna matchen och på så sätt sätta ännu större press på Anderstorp i returen nästa söndag. Hur det ska gå till? Det försöker vi ta reda på genom att vi tar och pratar med Denis och vänstersexan Adam Bogren. Denis Det blir en riktig utmaning på lördag mot Anderstorps SK, eller vad säger du Denis? "Jag hoppas att vi kan göra bättre motstånd än vad vi gjorde ifjol mot Karlskrona. Min åsikt är dock att Anderstorp har bättre spelare än Karlskrona, så det blir verkligen tufft. Jag har tittat på en del matcher de spelat i allsvenskan under säsongen och det är helt klart ett stort steg upp jämfört med spelet i division 1. De har duktiga spelare på i stort sett varje position. De är jättestora favoriter, det måste jag påpeka." Hur tänker du att vi ska agera som lag för att kunna störa dem? "Varje spelare behöver göra en toppmatch och det vet jag att vi har i oss. Vi kommer att göra vissa justeringar i vårt spel som innebär en ganska stor risk. Lyckas vi med det kan det bli riktigt bra. Misslyckas vi så lär målen trilla in bakåt i rask takt. Men vi måste riskera lite för spelar vi precis som vi brukar kommer det ändå bli mål i baken. Sedan måste alla delar i spelet fungera, från försvarsspelet, kontringarna till att vi sätter våra lägen." Det låter som en tuff uppgift? "Tuff men rolig och utmanande. Det är det här vi jobbat för hela säsongen, så vi måste också njuta i stunden." Tack för intervjun och gå ut på i morgon och gör årets bästa match! "Tack, det ska vi försöka göra." Adam: Vi tar oss an en mycket svår uppgift i morgon lördag, Adam. Har vi chans tror du? "Det mindsetet måste man alltid ha. Annars är det ju ingen idé att spela matchen. Sedan vet vi ju att Anderstorp är ett bra lag med flera skickliga spelare. Men vi ska lägga vårt fokus på vad vi kan påverka och göra det riktigt bra, sedan får Anderstorp visa att de har allsvensk kvalité." Jämfört med matcherna mot Silwing - Troja där vi kanske inte spelade helt på topp, hur många snäpp bättre behöver vi spela mot Anderstorp? "Ett par tre nivåer upp krävs absolut!. Förhoppningsvis kommer tempot i matchen att tvinga oss att kliva upp på högre nivåer. Vårt försvarsspel måste definitivt vara på topp liksom kontringarna i alla faser. Vi behöver även ha högre tempo i det stationära anfallsspelet och låta bollen göra jobbet. Då kommer vi få lägen, det tror jag." Att säga att vi inte har något att förlora är väl inte helt korrekt. Vi är ju en förening som vill upp till allsvenskan, men vi går ju in i det här slutkvalet som klara underdogs. Därmed bör väl Anderstorp ha mer att förlora om de skulle misslyckas? "Vi har ju skaffat oss erfarenhet genom att vi var i slutkval även förra säsongen, så den kunskapen bär vi ju med oss in i kvalet. Jag hoppas därför att vi kan komma lite under skinnet på dem och störa dem och göra dem nervösa." Vi hoppas att du får rätt och håller alla tummar att det blir så. Tack för intervjun och ett stort lycka till i morgon. "Tackar för det!" En oerhört intressant och spännande första match i slutkvalet till allsvenska väntar alltså. Matchen startar kl 15.00 i Arenahallen. Vi hoppas på storpublik, för är det någon gång det blir viktigt med publikstöd så är det på lördag. Vi kommer också att ha lite roliga och överraskande aktiviteter inför matchen där det bl a kommer att gå att köpa en eller flera 50 - 50 lotter, med chans till fina vinstpengar. Varmt välkomna till en som vi hoppas både spännande och häftig upplevelse när vi nu ska spela både säsongens viktigaste och också sista hemmamatch. Länk till matchen på Solidsport för de som inte kan sitta och heja på plats hittar ni här nedanför. https://handbollplay.se/ask/games/g/d1d8qx73 A-lag för 11 dagar sedan 1kommentar
  • Axel förlänger!

Det är med stor glädje vi kan släppa nyheten att en av de viktigaste kuggarna i vårt lagbygge inför nästa säsong, vänsternian Axel Magnusson, förlänger med ett år. Alla som följer ÖSK HK Herrar vet vilken skicklig spelare Axel är. Som lagkapten och med sin genombrottsstyrka och fina skytte känns det väldigt bra att han väljer fortsatt spel ännu en säsong med ÖSK HK. Välkommen Axel i den fortsatta jakten på en allsvensk plats i ÖSK's färger! A-lag för 11 dagar sedan 0kommentarer
  • Första matchen i kvalet till Allsvenskan

Nu på lördag kl 15:00 spelas första matchen i kvalserien mot Anderstorp SK. Det är bäst av tre som gäller och ÖSK börjar hemma i Arenahallen i Idrottshuset. Kom och ge ditt stöd i kampen om den Allsvenska platsen A-lag för 12 dagar sedan 1kommentar