• Matchreferat Bergs IK - IBF Örebro

Bergs IK - IBF Örebro Match tre. Direkt avgörande. Kval mot Allsvenskan… Säsongens inbördes möten har enbart inneburit hemmasegrar. Bergs IK - IBF Örebro 14-10 IBF Örebro - Bergs IK 7-4 Bergs IK - IBF Örebro 7-2 IBF Örebro - Bergs IK 7-6 Coach utnämnde Bergs IK till favoriter inför matchen. Och när frånvarolistan adderades med ytterligare ett namn, kapten Lundgren tvingades lämna återbud pga sjukdom, ja då blev Berget, som redan var ganska brant att bestiga, ytterligare lite brantare. Samtidigt måste man försöka vända det till sin fördel - Bergs IK hade allt att förlora medan vi hade allt att vinna… Första perioden är inledningsvis något avvaktande av båda lagen, man ville inte ge bort något gratis. Berg är något mer spelförande och Örebro ger inte hemmalaget några chanser. 8.30 kommer matchens första utvisning och tilldöms bortalaget. Örebro fortsätter med fint försvarsspel och stänger till och täcker skott och att slå långa rensningar var strategin för att döda tid. Det är dock inte mycket som ska till för att det ska bjudas på en yta nånstans. Blir man ett steg efter så kan det resultera i ett skott från backplats. 1-0 var ett faktum 10.07. I samband med målet åker vi på ytterligare en utvisning och det förvaltar hemmalaget på bästa sätt genom att öka på till 2-0 11.08. 16.15 kommer en blixt från klar himmel då Tobias Olinder tar ett distansskott som inte kameramanen är med på och reduceringen är ett faktum. 2-1 i en spelmässigt ganska jämn period där Berg har lite mer boll och kontrollerat spel än gästerna. Period två inleds på samma sätt som första, dvs att hemmalaget för spelet och Örebro fokuserar mest på att minimera misstag och ligga rätt i försvarsspelet. Efter åtta minuters spel blir det en tilltrasslad situation framför Bergs mål som mycket väl kunde rendera i 2-2 men istället blir det en omställning och 3-1. Jag skrev här en notering att det är mycket väl en sån här händelse som kan bli direkt matchavgörande. Lite drygt minuten senare står det 5-1. Nu var det där Berget bokstavligt och bildligt väldigt brant helt plötsligt. Örebro gör lite justeringar - det fanns nu inget att förlora. Man släpper handbromsen och vi känner igen det där offensiva och frejdiga IBF igen. 2-5 14.28 Anton Jerlström 3-5 14.35 Theo Saverstam 4-5 19.04 Anton Jerlström. Vi skulle dessutom få med oss en utvisning det sista som händer i period två. Vi sätter punkt där. Period tre inleds med ett PP alltså. Innan första minuten av sista perioden var spelad hinner Tim Lennartsson rädda ett friläge och vi är ett skott precis över från 5-5. Annars inget mer läge i vårt PP. Det blir mer kamp, fler spelare ligger ner efter närkamper och allmänt lite grinigare - som det ska vara i en sån här match. Örebro tar tag i matchen så mycket man kan och nu är det mer Berg som ligger på omställningar. Örebro har så här långt gjort en väldigt bra match. Och det är då som så många gånger förr det mest ologiska händer - mål på fel håll. Berg bjuds på en omställning och det är 6-4 9.56. Magkänslan var inget bra då. Men man kan ju faktiskt inte riktigt räkna bort årets upplaga av IBF Örebro. 16 sekunder senare är det återigen reducerat, 5-6 Hugo Forsberg. Vi är sen en ramträff från 6-6. Berg kostar på sig att missa en straff 12.54. Eller nä, Tim Lennartsson räddar en straff ska jag skriva. Han gör som vanligt ett flertal räddningar av hög klass under matchen. 15.16 Time Out Örebro. Men tyvärr är bränsletanken tom de sista fem. Grabbarna försöker men vi har inte kraft att komma tillbaka i matchen en gång till. De kämpar och sliter men Berg är skickliga och spelar av de sista minuterna. Psykologiska 7-5 kommer 15.37 och 8-5 lite senare i tom kasse. Vi faller absolut med flaggan i topp och all heder till grabbarna som aldrig slutar att kämpa! Lite ljuspunkter i mörkret; vi spelar trots allt 5-5 i spel fem mot fem trots att vi saknar fyra ordinarie spelare. Vi hade inte domarna på vår sida idag och då blir det väldigt svårt att vinna mot en svårspelad motståndare på deras hemmaplan. - Jag kan inte begära mycket mer av grabbarna, de visar hjärta och stolthet och krigar ur sig i 60 min. Vi ger aldrig upp så jag kan inte vara stoltare över att få kalla mig deras tränare, säger Örebros tränare Emil Olsson-Höök efter matchen. Vi vill från lagets sida också säga att vi är sjukt tacksamma över den publik som tog sig till Ljungsbro och stöttade oss! Tack! Tack vill även jag säga - tack för underhållningen och tack för denna säsongen! Vi kommer ha mycket kul nästa säsong att se fram emot med förhoppningsvis mer än ett lokalderby (Lillån) då även Kumla och ÖSK är med i kval till division 1. Play off till Allsvenskan 3:3 Bergs IK - IBF Örebro 8-5 (2-1, 3-3, 3-1) Örebro - Division 1 för 4 dagar sedan 1kommentar