• Referat: Selånger SK - Ope IF

Tidigt underläge i första, men snabb kvittering från Ope när Nova Hägred nickade in en fin hörna från Ella Handler. Sen är första halvlek bra med en hel del fina anfall. I andra hittar vi aldrig samma nivå som i första halvlek och Selånger får göra några mål lite väl enkelt. 5-1 till slut där de tre sista målen kom under slutkvarten, men en nyttig match att få inför seriestarten. Nova Hägred och Nadia Andersson var de Opespelare som stack ut lite extra i dagens match där vi även berömmer Ella Roos för sitt inhopp. Nu återstår en match mot Brunflo nästa lördag innan seriepremiären den 4 maj mot Härnösand. A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Träningsmatch mot Selånger på lördag

Imorgon lördag åker vi till Sundsvall för träningsmatch mot Selånger på Västhagens konstgräs. Matchstart kl. 15.30. Selånger kom på andra plats i den här serien ifjol och är väl att betrakta som en av de tydliga seriefavortierna även i år. Under våren har de bl.a. besgrat division 1-laget Alnö i en träningsmatch. Med andra ord är det en bra värdemätare på var vi står just nu även om det givetvis är en viss skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher. Vi har i våra två senaste träningsmatcher kunnat jobba en hel del med vårt anfallsspel även om det har varit lite knepigt då tjejerna ofta fått mer tid på sig än normalt. Även om Opetjejerna har hanterat det på ett bra sätt finns ju alltid risken att man blir lite överraskad när man sen behöver fatta beslut och göra aktioner betydligt snabbare. Vi är väl också förberedda på att vi får jobba mer med vårt försvarsspel i den här matchen så det ska bli intressant och se hur det sitter. Sen hoppas och tror vi att vi kan fortsätta visa upp ett bra anfallsspel där vi skapar en del målchanser. Följande 15 spelare åker med till Sundsvall: Alicia J, Elin M, Nadia A, Molly G, Lena L, Ella H, Jenny C, Ella R, Emma H, Moa Sa, Clara A, Elin B, Nova H, Irma A och Moa St. A-lag Damer för 14 dagar sedan 0kommentarer
  • Referat: Ope IF - Östersunds FK

Det blev väldigt stora siffror i träningsmatchen mot ÖFK. Matchen spelades 3 x 30 minuter och vi ökade på målskörden för varje period. 3 i första, 5 i andra och 7 i tredje ledde till 15-0. Det är ännu en match där vi får öva på att ta ansvaret för att driva tempot i matchen och under långa stunder gör tjejerna det riktigt bra med ett antal fina anfall och "enkla" mål. Enkla på det sättet att förarbetet är så pass bra att den som avslutar kan göra det med ett tillslag. Det är svårt att hålla tempot och skärpan uppe precis hela tiden och tjejerna gör det så bra vi kan begära. Det är aldrig fel att få tillfälle att öva på att skapa målchanser och göra mål och hur det än är så krävs det en hel del för att göra 15 mål i en match. Nova Hägred gjorde våra sex första mål och hade 7 mål och 4 assist innan matchen var slut så det sticker givetvis ut lite extra. Spelmässigt var även Elin Bergqvist och Jenny Cederberg på vårt centrala mittfält väldigt tongivande. Vi nöjer oss med de raderna den här gången. A-lag Damer 13 apr 0kommentarer
  • Träningsmatch mot ÖFK på lördag morgon

Redan kl. 10.15 på lördag morgon är det dags för nästa träningsmatch då vi möter Östersunds FK på Jämtkraft Arena. ÖFK:s damverksamhet är ju relativt nystartad och de startade i division 3 säsongen 2022. De har inte nått riktigt samma nivåer som sitt herrlag än, men kommer i alla fall att göra sin första sejour i division 2 kommande säsong. Under våren har de varit rätt osynliga vad det gäller träningsmatcher och det enda vi har hyfsad koll på är att de har samtränat en del med Krokom/Dvärsätt under våren För vår del hade vi en lite kortare träningsmatch mot Frösö IF i onsdags där det var en hel del positiva saker och 6-0 på resultattavlan. Under de perioder vi klarade av att driva upp tempot i löpningar och passningar så såg det riktigt bra ut. Vi får hoppas på att vi får se en del positiva tecken även i den här matchen då vi kommer till spel med lite färre avbytare, vilket kan vara en fördel ibland. Matchen spelas 3 x 30 minuter. Följande 14 spelare är kallade till match: Ebba A, Anngelica O, Tilda E, Molly G, Nadia A, Ella H, Jenny C, Elin B, Emma H, Moa Sa, Moa St, Irma A, Nova H och Sara S (Ope 2). A-lag Damer 12 apr 1kommentar