• Referat: Öja FF gul - Svedala IF vit

En klassisk höstomgång utspelades idag på Björkvallens påverkade gräsmatta. Publiken hade tryckt sig upp så långt under tak det gick på tribunen men spelare och ledare tvingades kämpa emot vind och regn som påverkade spelet en hel del. Öja FF Gul har genomfört säsongen på ett mycket bra sätt och har fortfarande chansen att nå de allra högsta placeringarna av sluttabellen. För våran del återstår endast en match efter dagens fight så vi förstod att en bra prestation skulle krävas mot dagens motståndare Svedala IF vit för att hoppet om medaljer fortfarande skulle finnas kvar. Men det var ett väldigt segt och orörligt lag som inledde matchen mot de vitklädda från Svedala. Vi kände oss obekväma med situationen och pga den dåliga rörelsen hos medspelarna var passningsalternativen få. Det gjorde att vi lirade alldeles för många passar i blindo eller i form av rensningar. Vi kom fel på det även i defensiven och bortalaget hade alldeles för enkelt att skapa chanser framför vår målvakt Wahlfrid Nilsson. Att bortalaget fick göra 0-1, genom talangfulla Oscar la Fleur, var resultatet av oaggressivt försvarsspel och en hal gräsmatta som gjorde att Elias Brandt olyckligt halkade. Fåtalet minuter senare såg även 0-2 sitt ljus. Passivitet och dålig kommunikation gjorde det enkelt för bortalaget i detta läge. I paus var huvudena tunga hos många av våra killar men efter en "hårtork light" spände Öja bröstkorgarna igen och kom ut som ett helt nytt lag. Viljan att vinna närkamper, rörelsen utan boll, passningskvaliteten, ja allt förbättrades flera klasser. Killarna visade att de kunde och nu skulle inget kunna stoppa oss. Viktor Perssons överlånga inlägg, Axel Strands tillbakaspel till Axel Nilsson som i en tuff duell framför mål fick in 1-2 var fullt rättvist. Våra offensiva hörnor blev fler och fler och vid en av dem satte Teo Martinsson kvitteringen till 2-2. Varifrån? Jo, från den gyllene ytan vid bortre stolpen... Härligt grabbar, nu var vi ifatt! Men våra hemmafavoriter ville mer. Vårt tunga mittfält med Jonatan Resman Friis och Theo Mårtensson vann nu allt på mitten och kunde leverera bollar längs kanterna till våra attackerande offensiva krafter. 3-2 kom på en sådan attack och lämnar man Nils Persson fri får man skylla sig själv. Han är oerhört säker vid dessa typer av situationer. Mycket bra gjort! 3-2 och inte långt senare kom även 4-2 på en liknande situation. Helt fantastiskt! Vi hade nu vänt 0-2 till 4-2 och drömmen om serieseger i P14 Sydvästra C2 lever vidare... Tabellen just nu: http://www.skaneboll.se/information/?scr=table&ftid=65592 Nu tränar vi som vanligt på måndag och onsdag (kl. 17.30-19.15) så att vi är bra förberedda inför den avslutande matchen på lördag. Då beger vi oss till Oxievångs IP för sista matchen för säsongen mot Oxie SK svart. Vi ses imorgon! / Calle P-03 9 okt 2016 0kommentarer
  • Referat: Öja FF blå - BK Höllviken vit

Efter en lång och framgångsrik säsong var det idag dags för höstsäsongens sista match. Hemma på Björkvallen tog Öja FF Blå emot Höllvikens IF II. Detta sydvästskånska lag som låg etta i tabellen innan match. Seriefinal således! Serietabellen är så häftigt utformad att fem-sex lag fortfarande har chans på slutgiltiga förstaplatsen i den starkt haltande tabellen. Oavsett så var det ettan och tvåan i den aktuella tabellen som möttes idag. Spännande... I matchinledningen var vi nyfikna på våra motståndare. Grabbarna var taggade till tusen och var villiga att kämpa sitt yttersta för att avsluta säsongen med en god prestation. Öja tog tag i mittfältsspelet och försökte ofta med snabba attacker komma runt på högerkanten. Flera gånger var vi nära få in ledningsmålet. Nils Perssons tillbakaspel nådde så när Wahlfrid Nilssons (utespelare idag) fötter. Elias Thorén var även nära att få nätet i dallring. I vår defensiv var vårt försvarsspel av yttersta klass. Det var inte många farligheter som vår målvakt Hjalmar Olsson ställdes inför. Mållöst i paus. Till andra halvlek ville vi fortsätta vinna mittens rike men försöka attackera med bättre precision och spets. Theo Mårtensson och Jonatan Resman Friis kändes väldigt trygga på vårt innermittfält. Hela laget ska ha ett stort plus som verkligen visade goda kvaliteter och kompetenser över planen. Skottviljan hos våra grabbar ökade. Flera gånger ville dock bollen ta vägen över ribban. Minuterna rann snabbt ifrån oss. Skulle vi hinna få in en vinstgivande boll? Med en minut kvar fick vi hörna. Vi lyfte upp allt i offensivt straffområde. Hugo Holmström slog till bollen med sin känsliga högerfot och bollen skruvades direkt i mål!!! Mellan förstastolpen och målvaktens händer försvann bollen in i målet. Helt fantastiskt, vilket scenario!!!! 1-0 och segern var klar! Om detta nu räcker till seger i sluttabellen återstår att se. Vi i Öja FF Blå (och Höllviken) har spelat färdigt för säsongen, men alla andra konkurrenter har poäng kvar att spela om. Tabellen just nu: http://www.skaneboll.se/information/?scr=table&ftid=65588 Grymt bra genomfört, pojkar! Både i denna match och under hela säsongen. Ha en fortsatt skön helg, Calle P-03 8 okt 2016 0kommentarer
  • Referat: Heleneholms SK blå - Öja FF blå

Så här i säsongens elfte timme har många av killarna i Öja FF P02/03 skavanker. Det är i och för sig inte konstigt efter en lång säsong. Men när sjukdomar också träder in i bilden och andra sporter och andra lag nyttjar våra spelare, då blir det jobbigt. När de tolv(!) killarna i Öja FF Blå idag äntrade Heleneholm IP i Malmö för match mot Heleneholms SK var inte bekymrena slut där. Nackspärr, kräkningar, spark mitt i det heliga området, knä som krånglar, höfter som fick smällar, tårar och tannagnissel. Nja, bättre förutsättningar har vi haft... Första halvlek var i ärlighetens namn ingen höjdare. Vi hade svårt att få kontroll på bollen och kom flera gånger fel i situationerna pga tröga kroppar, svajande självförtroende och ovan nämnda händelser. Hade inte Hjalmar Olsson agerat stabilt och säkert hade målnollan inte varit intakt. Heleneholm vann många bollar efter dueller och kunde attackera med speed och styrka. I offensiv riktning var chanserna få. Casper Jeppsson Wall var den spelare som ville mest och bäst av våra utespelare under första halvtimmen. 0-0 i paus och vi hade möjlighet att snacka ihop oss inför andra halvlek. Och som killarna tog det till sig. Det märktes tydligt att samtliga aktörer ville mer. I andra halvlek började killarna rulla bollen längs marken. Passningsspelet blev klasser bättre. Det beror på två saker: att rörelsen utan boll av medspelarna blev otroligt mycket bättre och att man vågar. Våga lita på dig själv! Våra anfall höll riktigt hög klass och vi hittade ytor längs korridorna som inte fanns tidigare. Allt beroende på det fina passningsspelet och rörelsen på planen. Max Brandt hade fått ordning på klockspelet och var ytterst nära att kunna trycka in ledningsbollen. Inte långt senare sköt Hugo Holmström i undersidan av ribban efter frispark. På returen var det också nära att vi kunnat inleda målskyttet. Tyvärr var det istället hemmalaget som i offsideläge kunde spräcka nolllan bakom Hjalmar Olsson efter ca 15 min spelade. Inte långt därefter fick vi inte undan bollen i vårt försvar och Heleneholm kunde prickskjuta in 2-0. Detta var definitivt inte rättvist sett ur spelet under den andra halvlek. Med ca tio minuter kvar fick vi dock utdelning. Hugo Holmström vann bollen på mittfältet och med kraft, teknik och beslutsamhet dunkade han in reduceringen till 2-1. Vi fortsatte att försöka sätta kvitteringen och hade några farligheter som kunde resulterat. Matchens sista anfall var en riktig läckerbit. Bollen startade sin färd i Hjalmars famn och genom snabbt igångsättande, snabba fötter, väggspel och finess var friläget ett faktum. MEN, domaren ansåg att det var offside.... Matchen slutade 2-1 och tyvärr blev poängutdelningen noll denna gång. Det vi tar med oss som klart positivt är det mycket fina passningsspelet som killarna visade upp under andra halvan av matchen. Precis som vår kapten konstaterade efter matchen "Om vi har ett sånt passningsspel i fortsättningen, finns det ingenting som kan stoppa oss!" Ha en fortsatt skön helg, Calle P-03 1 okt 2016 0kommentarer
  • Referat: Öja FF gul - Sjöbo IF

Toppmatch i P14 Sydvästra C2. Kvällens batalj utspelades mellan Öja FF Gul och Sjöbo IF. Skulle våra hemmafavoriter stå emot det tuffa motståndet som våra grannar i norr kom med? Bortalaget hade kryddat sitt lag med några högkompetenta killar från sitt förstalag och därför skulle det gå undan på planen, det var vi på det klara med. Men trots denna vetskap så blev det alldeles för enkelt för Sjöbo att komma till anfall. När våra killar ägnade sig åt att fokusera på bollen är det enkelt att spela sig förbi om man har rörelse på sina ben. Det var Sjöbo inte sena att utnyttja. 0-1, 0-2 och 0-3 kom för lättvindigt och redan där var uppförsbacken gigantisk. Max Brandt reducerade visserligen till 1-3 men utgångsläget var minst sagt tufft i paus. Kalle Jeppssons skott efter hörna resulterade i ytterligare en reducering till 2-3 och matchen var vid liv. Men glädjen blev kortvarig när slarv gjorde att bortalaget kunde gå ifrån till 2-4. Detta avstånd krympte dessvärre inte utan till slut blev det 3-6 efter mål av Elias Brandt för oss. Sex insläppta mål på hemmaplan var väl inte riktigt vad vi hade hoppats på ikväll... Nu glömmer vi denna match så fort som möjligt. Kommande vecka har vi träning på måndag och onsdag (17.30-19.15). Full uppslutning och fullt fokus så ska de fyra matcherna för våra båda lag (två för lag blå, två för lag gul) genomföras på absolut bästa sätt! Tillsammans är vi starka! P03-killar, glöm inte att det är sista STU i Lunnarp nu på söndag (kl. 09-12). Ha en skön helg, Calle P-03 23 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: Öja FF blå - Kyrkheddinge IF 2

Ikväll var det åter match för våra killar i Öja FF Blå. Skulle vi ta chansen att utkräva revansch från söndagens förlust? Då mot LB07, ikväll mot Kyrkheddinge IF 2. Motståndarna, precis som i söndags, har ett lag i Skåneserien A och precis som då så var kvällens lag kryddat med kvalitetsspelare från deras förstalag. En riktig värdemätare, alltså! Inledningen kunde betecknas som ställningskrig där båda lagen ville vinna de centrala delarna av banan. Detta för att kunna gå till kontraattack längs kanterna. Matchen hade eventuellt kunnat få ett annat utseende om Hugo Holmströms skott inte hade tagit i stolpen på dess väg mot mål efter kvarten spelad. Vi hade ett antal halvchanser som kunde ha resulterat med bättre skottkvalitet. Bakåt fångade vår backlinje upp det allra mesta av spelet på ett ypperligt sätt. Med Alexander Gren och Teo Martinsson som mittlås var butiken stängd för Kyrkheddinge. Lägg där till säkert och stabilt ytterbacksspel av Tim Nilsson, Emil Almholt, Axel Nilsson och Edvin Carmfors så var vår defensiv mycket kompakt under hela kvällen. Motståndarna spelade fysiskt och tufft men våra grabbar stod upp mycket bra. Mållöst i paus. Under den korta vilan försökte vi justera några små detaljer som skulle förbättra vår spetsighet. Dock blev vi inledningsvis mer trubbiga och inget av lagen skapade egentligen inte mycket framåt. Det skulle dock ändras vid en frispark med kvarten spelad av andra halvan. Elias Thorén stegade fram och vid bakre stolpen dök Nils Persson upp som kunde trycka in ledningsbollen till 1-0. Helt fantastiskt! Grabbarna visade verkligen attityd och vilja när matchen nu ytterligare tände till. Här skulle ingen vika ner sig! Några minuter senare var det dags igen. Hugo Holmströms hörna hittade den gyllene ytan vid bortre stolpen och Elias Thoréns nick ställde målvakten chanslös. 2-0, härligt! Trean var inte heller långt borta när Max Brandt klackväggades fram till ett friläge men skottet mitt på Kyrkheddingekeepern. De sista minuterna försökte motståndarna trycka på vad de hade, men vår defensiv stod pall. Riktigt bra gjort killar! Mycket bra genomförd match av samtliga spelare! Ha en fortsatt bra vecka! / Calle P-03 21 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: IF Limhamn Bunkeflo 2 - Öja FF blå

Den tuffa bortamatchen mot LB07 lag 2 visade sig bli exakt vad förhandstankarna angav. En riktig utmaning för våra killar i Öja FF Blå! Hemmalaget hade kryddat sin uppställning med en handfull killar från sitt förstalag som är ett av Skånes bästa 14-årslag. De leder just nu Skåneserien A, vilket är mycket imponerade gjort. Våra killar gjorde vad de kunde under de 60 min men då tempot skruvas upp alltför mycket är det inte lätt. Man kommer då oftast tvåa på bollen och med snabba attacker i djupled är det svårt att freda sig i defensiven. Det är nyttigt att då och då få känna på denna typ av spel och lära sig så mycket av det. Det är självklart jobbigt att förlora men glöm inte det att det är i uppförsbacken man utvecklas! Vi lär oss inför framtiden. Rapporterna från Brovallen gav information om det tuffa motståndet och att hemmalagets anfallsspel var giftigt. Pausresultatet var 2-0 där LB07 även kostade på sig att missa en straff. I andra halvlek kämpade våra killar på bästa sätt men 3-0 och 4-0 såg sitt ljus innan domaren blåste av matchen. Öja FF skapade några farliga chanser framåt men idag förblev vi mållösa i vår offensiv. Kommande vecka har samtliga träning imorgon måndag (kl. 18.00-19.45). På onsdag spelar Öja FF Blå match igen, hemma mot Kyrkheddinge. Träning för er som inte spelar match (kl. 17.30-19.15). På fredag spelar Öja FF Gul hemmamatch då Sjöbo IF kommer på besök. Mycket fotboll nu - härligt! / Calle P-03 18 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: BK Höllviken röd - Öja FF gul

Matchen i morse för våra grabbar i Öja FF Gul var en riktig värdemätare. Dagens batalj utspelades på Höllvikens IP med hårt slitet konstgräs som underlag. Våra motståndare BK Höllviken Röd ligger också i toppskiktet av tabellen vilket gav en extra krydda inför tillställningen. Trots den arla morgonstunden var det fjorton mycket laddade Öjakillar som kom till start. I inledningen av matchen önskade vi så fort som möjligt få koll på våra motståndare. Vi märkte att de snabbt ville slå om till kontraattacker längs båda våra kanter och lyfte upp bra med spelare i offensiv riktning. Kunde vi bara vinna "mittens rike" så skulle omställningslägen för oss kunna skapas relativt enkelt. Vår vindsnabba anfallare Nils Persson skulle kunna få bra med ytor att röra sig på, bara vi kunde leverera fina bollar dit. Det tog en stund innan vi fick kontroll över spelet och i ärlighetens namn blev vi bara bättre och bättre ju längre matchen led. Våra yttermittfältare höll bra bredd i planen vilket möjliggjorde att vi kunde nyttja de ytor bakom Höllvikens ytterbackar som fanns på ett bra sätt. Nämnde Nils Persson fick dessutom många fina djupledsbollar att arbeta med och hade inte hemmalaget haft en så kompetent och duktig keeper hade vi kunnat måla fler än en gång i första halvlek. Publiken kunde räkna till fyra-fem kalasräddningar innan första halvleks bästa anfall gav resultat. Alexander Gren tog sig fram längs vänsterkanten och med en pass till Viktor Persson som i sin tur placerade en drömpassning till framstormande Nils Persson. Nils placerade bollen bredvid målvakten och 0-1 var ett faktum! Tidigare hade vi även haft en boll inne i nätmaskorna men Viktor Andersson blåstes mycket tveksamt av för offside. I paus försökte vi belysa de detaljer som fortfarande inte var helt prickfria. Vi lät många av spelarna få testa på nya positioner vilket visade sig mycket lyckosamt. Vi vann fler och fler 50/50-bollar på mittplan via bl a Tom Bergbom och Viktor Andersson och kunde vid ett flertal tillfällen sätta våra anfallare i kanonlägen. Axel Strand, Nils Persson och Viktor Persson var så när att sätta dit tvåan, men den skulle till slut komma. Firma Persson & Persson skulle leverera igen. Viktor Persson friställde återigen Nils Persson med en högkvalitativ passning och denna gång rundade Nils målvakten och kunde lägga in 0-2 i öppen kasse. Riktigt snyggt! Den sista kvarten karakteriserades av ett allt mer desperat hemmalag som öppnade upp fler och fler ytor för oss. Det tredje målet var ytterst nära att uppkomma vid ett flertal tillfällen. Den hetaste reduceringschansen skedde i matchens sista minut men Hjalmar Olsson gjorde en snygg reflexräddning på det luriga avslutet. Slutresultat 0-2 och de tre poängen följde med hem till Ystad. Riktigt bra utförd match, killar! Samtliga spelare gjorde sitt absolut bästa och som lag visade vi oss starkast idag. Kanon! / Calle P-03 17 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: Öja FF gul - IFK Klagshamn

Trots en mycket bra start och fördelen att ta ledningen i matchen blev dagens fight för våra killar i Öja FF Gul alldeles för tuff. Bortalaget IFK Klagshamn kom med ett mycket tillspetsat lag med bl a två 01:or. Vårt ledningsmål gjordes av Casper Jeppsson Wall men där tog det roliga slut. Klagshamns kvalitet, styrka och frenesi gjorde skillnad. I paus var ställningen 1-4. När motståndarna även var mycket mer aggressiva och vann närkamper i parti och minut hade våra killar inte mycket att säga till om. Slutresultatet skrevs till 1-6. Detta var det gula lagets första förlust i höst. Nu tar vi nya tag grabbar! Träning på måndag och onsdag som vanligt, vi ses då! / Calle P-03 11 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: Öja FF blå - Kulladals FF 2

Matchen blev inställd då Kulladals FF lämnade WO. Tre poäng utan att spela match. Tråkigt att det inte blev något spel för vårt blåa lag, men imorgon söndag spelar i alla fall lag gul hemma mot IFK Klagshamn. Träning måndag kl. 18.00-19.45 samt onsdag kl. 17.30-19.15. Vi ses då! / Calle P-03 10 sep 2016 0kommentarer
  • Referat: Malmö IKF - Öja FF gul

Det som vi på förhand trodde skulle bli en svårspelad och lurig match visade sig bli en av de mest märkliga matcher man har upplevt... Öja FF Gul har ikväll varit inne på Gullviksborgs IP i Malmö för match mot Malmö IKF P14 Sydvästra C2. Våra fjorton grabbar var ordentligt laddade för fight i den stekande sensommarsolen. Vi hade bestämt oss att vårda bollen och med kulan längs marken, bra passningsspel och god rörelse ta oss framåt i banan. Efter bästa förmåga lyckades vi också med detta. Men det är inte lätt att prestera bra fotboll när motståndarna spelar så som våra motståndare gjorde idag. Noll struktur och ingen som helst ordning och reda vare sig på taktik, spelare eller åskådare. Öjaspelarna ska ha en stor eloge för att de kunde hålla koncentrationen och kylan när i princip vad som helst kunde hända på och utanför planen. Vi firade enorma triumfer genom att anfalla längs kanterna. Med tanke på de fina inspelen och inläggen borde vi gjort fler mål än de fem vi gjorde under första halvlek. Målskyttar: 0-1 Casper Jeppsson Wall, 0-2 Axel Strand, 0-3 Casper Jeppsson Wall på delikat passning av Emil Almholt, 0-4 Theo Mårtensson på kraftfullt genombrott och slutligen 0-5 Casper Jeppsson Wall. Under andra halvlek föll hemmalagets lust och vilja ännu längre ner i dyn. Vissa spelare gav mer eller mindre upp och vi tyckte väldigt synd om den tappre tränaren i Malmö IKF som gjorde sitt bästa för att engagera sina spelare. Målen rasade in i en strid ström och det var i sanningens namn ingen rolig match att vare sig spela eller coacha. T o m domaren beklagade sig för våra spelare att inte hemmalaget kunde ge bättre motstånd. Det mest positiva var att våra spelare fick mycket tid på banan samt att många fick komma med i målprotokollet. Slutresultatet skrevs till 0-13 där andra halvleks målskyttar blev enligt följande: 0-6 Viktor Andersson, 0-7 Fabian Löf på fin assist av Axel Strand, 0-8 Axel Nilsson, 0-9 Emil Almholt, 0-10 Theo Mårtensson, 0-11 Fabian Löf, 0-12 Alexander Gren och 0-13 Alexander Gren. Nu har vi träning imorgon kväll (onsdag kl. 17.30-19.15). Till helgen vankas det nya matcher för både blått (lördag) och gult lag (söndag). Vi ses! / Calle P-03 6 sep 2016 0kommentarer