29 augusti 2016
19:15

Veberöds AIF svart

Referat: Öja FF gul - Veberöds AIF svart

Det var ett Öja FF Gul som hittills var obesegrat och utan insläppt mål som tog emot Veberöds AIF Svart i kvällens match i P14 Sydvästra C2. Dessa matcher är luriga då man lätt kan ramla i fällan och tro att detta kommer att gå vägen utan att behöva ge sitt yttersta. Därför var det viktigt att få igång killarna direkt vid matchstart. Vi valde att starta upp matchen på den oerhört långhåriga A-plansmattan med varning om att tvingas byta till vår B-plan som har elljus. Kvällarna blir ju väldigt snabbt mörka nu...

Det visade sig att våra killar var på hugget. De tog direkt tag i taktpinnen och hittade direkt fina vägar i djupled som sårade motståndarförsvaret å det grövsta. Malte Mattissons smörpassar och våra yttermittfältares bredd gjorde det svårt för Veberöd att täcka de ytor vi använde på offensiv planhalva. Det var också Malte Mattisson som snyggt lyfte in bollen perfekt på Nils Perssons panna efter att han smart löpt sig fri i straffområdet. 1-0 var verkligen i sin ordning så långt. Inte långt senare var rollerna ombytta. Nils Persson passade in bollen i mitten där Malte Mattisson på sin egen retur satte 2-0 i nätet. Härligt, nu fick vi snabbt god distans i målprotokollet. Men ständigt var Veberöd farliga i sina anfall. De försökte ständigt hitta sina vassaste spelare i sitt anfall med snabba omställningar. Veberöd hade två dispenser på äldre spelare och det syntes rätt tidigt vilka dessa båda var. När chanser skapades var dock Wahlfrid Nilsson ständigt på hugget i hemmakassen. Några riktigt vassa räddningar fick han chansen att briljera med under matchens sextio minuter. Dessutom var ribban på vår sida vid två tillfällen under andra halvlek också... Vi skulle dock fortsätta att fira triumfer med våra snabba omställningar. 3-0 kom på en läcker chip av Nils Persson när han sprintade sig fri mot målvakten strax innan halvtidsvilan.

I paus fokuserade vi på de saker vi skulle göra ännu bättre jämfört med första halvlek. Men när matchens trettio sista minuter drog igång var det bortalaget som var mest på hugget. Vi hade svårt att få ner bollen på gräset för att kunna få igång vårt passningsspel. Istället blev det mest tjongfotboll när vi inte tog det jobb som krävs av samtliga spelare för att spela som ett lag. Vi passade på att testa några av våra killar på nya positioner, vilket var en utmaning för dem. Att lära sig spela på olika postioner på planen är en viktig lärdom inför framtiden. Edvin Carmfors läckra djupledsboll till Casper Jeppsson Wall skulle sätta punkt för all spänning. Denna fina passning förvaltades på bästa sätt av Casper och 4-0 var ett faktum. Matchens sista chanser stod bortalaget för men en av matchens bästa spelare, Wahlfrid Nilsson, vägrade släppa något skott förbi sig och slutresultatet stannade vid 4-0.

Härligt genomfört, grabbar! Första halvlek var mycket bättre än den andra. Vi lär oss av våra misstag och vi ska genomföra en ännu bättre match nästa gång vi lirar match. Ingen träning onsdag. Däremot träning på torsdag, kl. 19.00-20.30. Väl mött då!