13 augusti 2018
18:30

Öja FF

Referat: Gärsnäs AIS - Öja FF

Höstsäsongens första match lirades ute på Österlen. Närmare bestämt på Gärsvalla där hemmalaget Gärsnäs AIS tog emot våra grabbar i Öja FF P16. Det var återigen dags för en 9-mannamatch då hemmalaget önskade det. Lurigt med en 10m kortare plan men med samma bredd och endast 18 man på banan. Otroliga ytor till det lag som behärskar det spelet bäst. Vi värdesatte vårt passningsspel matchen igenom och så länge våra grabbar hade fullt fokus var kvaliteten på spelet och på passningsspelet hög. Ju längre matchen led och ju större vår ledning blev, sjönk dessvärre det allmänna intrycket av våra grabbars gärningar.

I paus stod det 0-5 efter flera fina mål. 0-1 via Edvin Carmfors som fint serverades av Casper Jeppsson Wall. 0-2 kom genom Casper Jeppsson Wall som kyligt placerade in bollen i bortre hörnet efter en fin framspelning av Max Brandt. 0-3 kom genom Edvin Carmfors som via en vacker djupledsboll av Axel Nilsson var kylig som kung Bore. Edvin rundade keepern mycket stiligt och la in bollen i det tillspillogivna målet. 0-4 kom återigen genom Edvin Carmfors (grattis till ditt hattrick!), denna gång på härlig framspelning av Max Brandt. Det var även Max Brandt som fick äran att sätta halvlekens sista mål efter en egen soloraid till 0-5. I egen defensiv fick vi i ärlighetens namn kriga hårt. Gärsnäs hade flera farliga attacker men Hjalmar Olsson i målet och Jonathan Hansson, Elias Brandt och Kalle Jeppsson höll backlinjen tät och stram.

I andra halvlek blev spelet mer böljande. Vi bjöds på stora ytor framför allt på vår vänsterkant där Casper Jeppsson Wall ständigt var på framfart. Men även vår egen defensiv blev lite mer nonchalant och GAIS kunde under matchens sista 45 minuter sätta bollen i nät vid två tillfällen. Som tur var gjorde vi tre baljor. 1-6 kom genom ett briljant dribblingsnummer av Edvin Carmfors vilket i slutändan satte Casper Jeppsson Wall i öppet läge. Inget misstag av Casper. 2-7 gjordes av Elias Brandt som rakade in Edvin Carmfors finfina passning. 2-8 och matchens sista mål gjordes av Alexander Gren som läckert tog sig igenom Gärsnäsförsvaret och utan pardon placerade bollen in i målvaktens bortre. Snyggt!

Härligt vinst och dessutom med stor marginal, slutresultat 2-8. Nu laddar vi batterierna för derby på onsdag då Liga 06 IF kommer på besök till oss på Björkvallen. Väl mött då!