13 maj 2018
11:00

Skanör Falsterbo IF (9m)

Referat: Öja FF - Skanör Falsterbo IF (9m)

Solen strålade från en knallblå himmel och försommarmatchen mellan Öja FF P16 och Skanör Falsterbo IF var igång på Björkvallens nu torra B-plan. Det var 9-mannaförhållanden på fighten då bortalaget anmält sitt lag som 9-mannalag. Det är inte helt enkelt att formera ett lag med två färre spelare än normalt. Ytan är visserligen mindre, men det känns ändå alltid som om det saknas lirare på gräsrektangeln. Efter en lite seg uppvärmning var det ändå våra grabbar som tog tag i taktpinnen omedelbart. Vi såg att det fanns goda möjligheter att ta sig fram längs våra båda kanter. Öja FF är inte lätta att möta, det är något som är mycket tydligt. Än värre blir det för våra motståndare när vi rullar runt bollen med få antal touch längs marken och sedan sylvassa attacker längs kanterna. Det är ett givande koncept som vi hela tiden försöker utveckla och förbättra.

Våra grabbar gjorde processen kort med våra gäster från väster. 1-0 dundrade Elias Thorén in på frispark och inte många minuter senare var det Edvin Carmfors som satte 2-0 efter att Elias Thorén återigen skjutit en stenhård frispark som målvakten lämnade retur på. 3-0 kom genom Teo Martinsson som skickade in bollen i nätmaskorna efter påpassligt attackerande efter Nils Perssons hörna. 4-0 gjorde Elias Thorén efter att Nils Persson skottpassat. 5-0 skulle också se sitt ljus innan första halvlek var till ända. Nu var det Max Brandt som rullade in bollen med ackuratess efter att Edvin Carmfors jobbat hårt i offensivt straffområde. De två gula korten för oss i slutet av halvleken fick våra killar att minska sin offensiva vilja för en stund.

Andra halvlek blev den första rätt så lik. Axel Nilsson bröt bollen i eget straffområde, passade utåt vänster till Nils Persson som med en läcker framspelning satte Max Brandt fri med målvakten. 6-0 efter matchens vackraste omställning! Effektivt och bra, grabbar! 7-0 kom ännu en gång av Max Brandt som för tredje gången i rad slog till. Edvin Carmfors och Elias Thoréns fina kombinationsspel var regissörerna till Max sköna hattrick. 8-0 kom efter en hörna slagen av Edvin Carmfors som hittade Elias Brandt på bakre stolpen. 9-0 var också ett riktigt vackert mål. Elias Brandt tog sig runt längs högerkanten och snett inåt bakåt hittade han Edvin Carmfors som mötte med högerdojan. Supersnyggt lirat! Emellanåt blev viljan att ta sig fram lite för optimistisk. Det var på detta sätt som vi vid två tillfällen blev straffade. 9-1 och 10-2 (straff) blev konsekvensen av lite för vidlyftigt attackerande spel. Mellan Skanörs båda mål passade Edvin Carmfors på att sätta 10-1 på straff efter att själv ha blivit nerriven i straffområdet. Det skulle bli ett mål till i matchen. Tom Bergbom vände vackert på spelet och kunde därmed lägga upp bollen till Viktor Persson som med en glödhet högerfot skruvade in bollen i bortre burgaveln. Ännu ett vackert mål från våra Öjakillar! Ni skötte er alldeles utmärkt under dagens 9-mannamatch. Nu fick vi möjligheten att träna oerhört mycket anfallsspel och avslutningar. Många fina kombinationer och god effektivitet lade grunden till denna fina prestation. Mycket bra gjort!

Träning måndag och onsdag kl. 18.00. Vi ses då!