9 maj 2018
19:00

Kvarnby IK

Referat: Öja FF - Kvarnby IK

Ikväll har våra killar i Öja FF P16 återigen varit i elden i P16 Södra-serien. Vi ställdes mot hittills obesegrade Kvarnby IK hemma på Björkvallen. Vi var taggade till tusen och ville verkligen ge varandra möjligheten att bärga säsongens första seger. Vi ställde upp med låg försvarsställning där vi lät bortalaget ha mycket boll men när vi fick chansen så försökte vi snabbt attackera längs våra båda kanter. Kvarnby ägde övervägande delen av bollinnehavet utan att egentligen någon gång under första halvlek skapa några farliga chanser. Endast ett par nickar och något skott vållade Wahlfrid NIlsson lite huvudbry. Istället var det våra Öjagrabbar som skapade flertalet vassa lägen. Det var också vi som satte 1-0 efter att Elias Thorén chippade in bollen i boxen och Max Brandt vackert rullade in matchens första mål. Vi hade även bud på mer nätrassel. Edvin Carmfors skott efter att Max Brandt och Elias Thorén jobbat fram bollen efter en tilltrasslad situation var nära att resultera. Även Axel Nilsson hade en superchans mitt framför Kvarnbykeepern, men målvakten lyckades på värsta hockeyräddningsmanér få bollen över sin ribba. Men trots allt var vår ledning endast 1-0 i paus. Våra defensiva linjer med en backlinje som under matchens gång innehöll Elias Brandt, Jonathan Hansson, Tim Nilsson, Axel Strand och Teo Martinsson var klockrena idag och släppte sannerligen inte till många målchanser under matchens 90 min.

I andra halvlek blev motståndarna dessvärre mer och mer frustrerade. Det gick ut över spelet, oss och även domaren. Det är otroligt tråkigt att behöva möta lag som beter sig så ohyfsat och med så dålig attityd mot allt och alla. En stor eloge till er killar som inte föll in i deras mönster utan behöll fokus och spelade fotboll matchen igenom. Nils Persson var ytterst nära att sätta 2-0 och även Jonatan Friis skott var värt ett bättre öde. Men till slut kunde inte Kvarnby stå emot mer. 2-0 av Edvin Carmfors efter skottpassning av Viktor Persson. 3-0 kom ännu en gång av Edvin Carmfors som läckert placerade in passningen han fick av Elias Thorén. 4-0 kom från Elias Thorén efter Nils Perssons hörna. Nu var verkligen matchens spänning helt slut. Vi var flera gånger närmare femman än vad bortalaget var en reducering. Jag tycker ni killar verkligen ska vara stolta över er prestation idag. Ni höll er till vår planerade spelplan. Ni var kyliga när Kvarnbys känslor var hetare än Etna. Bra gjort!