14 augusti 2017
19:15

Öja FF gul

Referat: Bjärreds IF röd - Öja FF gul

Det blev som vi hade förväntat oss, en riktig härlig utmaning för våra grabbar i Öja FF P02/03 i dagens höstpremiär. Vi hade rest ett antal mil västerut för match mot Bjärreds IF. Hemmalaget var bolltrygga, tekniska och med hög kvalitetsnivå och vi fick göra vårt absolut bästa för att göra kampen jämn. En stor eloge till er killar som tog fighten och stod upp på ett berömvärt sätt. Visserligen hade Bjärred bollen mest men vi stängde ytorna förtjänstfullt och var ständigt farliga i våra omställningar. Matchens första farliga chans fick vi på en sådan omställning där Mohammed Yagnobi gjorde mål men dessvärre hade domaren hittat en offside i samma sekvens. I vårt försvar höll vi tätt under första halvlek och det pga en stabil backlinje samt en säker målvakt i Wahlfrid Nilsson. Med ca halvtimmen spelad skulle vi få utdelning. Viktor Persson lade en vacker stickare i djupled som Jonatan Friis snyggt placerade snett inåt bakåt mot Elias Thorén som läckert satte upp skottet i bortre krysset. Klassmål! 0-1 och en härlig ledning in i pausvilan.

I andra halvlek blev bollinnehavet än större och hemmalaget ägde än mer boll. Vi var tvungna att kämpa vårt yttersta och frågan var hur länge vi skulle orka stå emot. Till slut gick det inte längre. Med en snabb attack längs vår vänsterkant kunde 1-1 se dagens ljus efter ett inspel och kalabalik framför vår kasse. Med endast knappa tio minuter kvar kom också 2-1 till Bjärred efter en riktig smällkaramell upp i Wahlfrids första kryss. Inget att göra åt den fullträffen. Lite surt att åka tomhänt tillbaka till Ystad men killar, ni ska vara stolta över er kämpainsats och fina prestation! Bra gjort, grabbar!

Nu tränar vi på onsdag och sedan är det match igen på fredag kväll. Mycket fotboll nu alltså!