Stäng
Fel lösenord
Glömt lösenordet?
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Östersunds DFF - Damer

Följ

- Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Väntar

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att använda tjänsten godkänner du detta.

Okej

SERIER/CUPER

ÖDFF-VÄN

Guldklubben

DELA SIDAN

Referat: Östersunds DFF - Bele Barkarby FF

Då var hemmapremiären avklarad och vi mötte Bele/Barkarby från Stockholm. Ett Bele som liksom vi förlorade premiären i årets serie. De gjorde det hemma mot Korsnäs IF med 1-2 efter ett sent vinstmål av Korsnäs på övertid, så Bele liksom vi var revanschsugna inför denna match.
Matchen i sin helhet är klart godkänd från oss där vi har 9 avslut i 1:a halvlek och 6 i 2:a halvlek. Bele har en frispark i ribban i 1:a halvlek samt ett näraintill friläge i 2:a e halvlekens 40:e minut som slås mitt på vår målvakt.
Den här matchen vinner vi efter mål av Matilda Johansson i den 65:e minuten och segern känns rättvis men kan tycka att liksom i premiären är vi inte tillräckligt effektiva. Vi har i denna match 12 hörnor med ett par nickar strax över ribban på dessa, men som sagt, vår effektivitet är för tillfället inte som man skulle önska. Är övertygad det kommer om vi fortsätter skapa chanser som vi gör.

Bele har ett par spelare framåt som hade tendenser till farliga omställningar men främst våran backlinje lyckas avvärja deras försök och förhindra avslut.

Sett till spelet så har vi perioder som är riktigt bra där vi har ett bra passningsspel och jobbar oss framåt i banan. Emellanåt har vi lite för korta spelavstånd och spelar på felvända spelare vilket gör att vi tappar fart i anfalsspelet. Vi är med boll under kontroll rättvända vid ett flertal tillfällen utanför Beles straffområde men blir som icke bollhållande spelare lite stillastående så många av situationerna slutar i att bollhållaren får försöka själv lite för mycket vilket är svårt mot samlat försvar.

Vi har möjlighet att använda oss av spelyta 3 mer också, speciellt sista 20 minuterna då Bele försöker flytta upp men vi blir lite naiva och vill gärna passa oss fram med korta passningar lite för ofta istället för att nyttja ytan med längre passningar bakom deras backlinje, speciellt som de var lite trötta också.
Defensivt en gedigen insats hela matchen igenom förutom vid deras läge i 85:e minuten då vi ligger lite fel i position och en långboll slinker igenom men det händer i matcher.

Vi vinner rättvist, borde gjort något mål till men så här kommer många matcher att se ut och det är ett utmärkt utbildningstillfälle då det visar att man måste "vara med" i 90 minuter + tillägg.
/Peter Andersson

Målgörare: Matilda Johansson.
Bäste spelare: Ciara Slayton.

Se ävenÖP-Sportens artikel:
ÖP-Sporten

Referat från Bele Barkaby:
Knapp förlust igen

Före match så pratade vi om vikten av ett noggrant försvarsarbete och hur viktigt det var att vi skulle vara riktigt jobbiga att möta i centrallinjen. Vi vill att det skulle vara svårt att spela igenom oss på mitten och det genomför vi riktigt bra hela matchen. Östersund spelar riktigt tufft och ofta på gränsen till fult men vi får inte många frisparkar men tidigt i matchen har BBFF en jättechans att ta ledningen efter en kanonfrispark i ribban från Michaela.

Östersund för matchen och har mycket boll och kommer till en hel del avslut men vi är där och stör och är riktigt jobbiga mot motståndarna där vi ligger nära och det blir ofta hörnor eller skott utanför. ÖDFFs hörnor är farliga och de är riktigt bra på huvudet så vi har jobbigt men fredar ändå målet på deras farliga hörnor. Första halvlek genomför vi på att riktigt bra sätt och vi har en riktigt bra känsla när vi går in till paus vilan med 0-0

Vi börjar andra halvlek på samma sätt där vi jobbar på i försvar och hotar i djup och vi får behålla bollen längre stunder i andra halvlek. Det gör också att vi får upp mer folk högra upp i plan och det gör att vi också får mer avslut på mål. Första bytet kommer i min 67 där vi plockar av Victoria och sätter in Rebban som nr 10 och flyttar då upp Danni på topp. Bara 3 min efter det så får ÖDFF en kontring på oss där Östersundsspelaren tar med sig bollen med händerna som domaren tyvärr missar och hon blir fri med Nichole som gör sitt bästa att hålla ute bollen ur nät, tyvärr så gör de 1-0

Vi gör i samma veva vårat andra byte där Michaela kliver av och vi tar in Ida på kanten jag flyttar ner Moa som mittback. Vi gör vårat sista byte i 79 min där Vendela får kliva av och Elin O kliver in och det är ett rakt byte. Östersund backar nu hem och försvarar ledningen och vi får mer ytor så i den 84 min flyttar jag upp Emelie på topp tillsammans med Danni för att få ett högre tryck. Östersund spelar dock skickligt i de sista minuterna. Vi får en riktigt farlig chans i den 87 min där Danni får ett friläge som tyvärr målvakten räddar.

Vi gör en bra match som lika gärna kunde ha slutat oavgjort eller till våran fördel men turen var ej på vår sida idag (heller) / Trainer Jimmy Nillson Er rapportör

Publicerad 16:56 26 apr 2014
Nyheten visad 569 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

DEVIS:

ÖDFF, Jämtlands starkaste varumärke inom damfotboll.

NÄSTA MATCH

15:00 17 apr
Gröndals IP
IFK Kalmar
VS
Östersunds DFF
VS

SENASTE BILDER OCH VIDEO

2016
7 bilder
Ingen video
Ingen video uppladdad
Logga in och ladda upp ert första klipp

BESÖKARTOPPEN

1. (1) Östersunds DFF - Damer
2. (9) Ope IF A-lag Herrar
3. (3) Östersunds FK U3
4. (13) IFK Östersund U-lag, herr
5. (2) IFK Östersund Herr A-lag
6. (5) Ope IF P-0102 Inter
7. (33) Ope IF
8. (10) IFK Östersund Dam A-lag
9. (6) Ope IF Utv
10. (4) IFK Östersund
Listar de tio mest besökta sidorna i Jämtlands Län igår