Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ockelbo IF Fotboll Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Ockelbo IF Fotboll
Fotboll
Seniorlag Herrar

Kontaktinformation

Namn Ockelbo IF Fotboll
E-post fotboll@ockelboif.com

Om Ockelbo IF Fotboll Seniorlag Herrar

Föreningen

Ockelbo IF bildades den 23 februari 1904. J C Brummer, dåvarande tjänsteman vid Kopparfors AB, kallade då till sammanträde för bildandet av idrottsföreningen.

Den första idrottsgrenen i föreningen blev gymnastik, pga att han själv var en mycket god gymnast. År 1904 iordningställdes anläggningen mellan Wij Säteri och Wijdammen, där de första idrottstävlingarna hölls sommaren 1906, med allmän idrott och fotboll.
Andra grenar som förekommit är bl.a. cykel, skidor, bandy, simning, vattenpolo och simhopp. År 1919 ställde Kopparfors-Hofors Sågverks AB, mark till förfogande på den plats där den nuvarande anläggningen är belägen.


År 1930 fullbordades arbetet med anläggningen enligt RF:s ritningar till en kostnad av 15 000 kr. En stor hände4lse i OIF: historia inträffade 1935 när föreningen fick i uppdrag att anordna SM i terränglöpning. Uppdraget kallades perfekt, och en tidning skrev rubriken "Ockelbo var det ja" redan då. Fotboll är den sport som utövats mest genom åren. Den startades 1904 och har utvecklats stort inom föreningen. År 1952 bildades ishockeysektionen och där skördades stora framgångar främst under 1960-talet. En milstolpe i föreningens historia var 1988 när en konstfrusen isbanan började att planeras i samarbete med Ockelbo kommun. Banan invigdes officiellt den 8 december 1990. Gymnastik har alltid förekommit inom föreningen på både herr och damsidan. Herrgymnastiken har numera tyvärr upphört.

Slutligen kan nämnas föreningens nya klubbhus som invigdes den 13
juni 1996. Det innehåller bl.a. omklädningsrum, kafeteria och kansli.

Dagsläget.

Herrlaget 2019 består av pojkar ifrån byn, alla med Ockelbo IF som moderklubb. Detta är en satsning på våra egna ungdomar, en satsning vi hoppas och tror ger utdelning om några år. Vi jobbar sakta men säkert framåt för att föra Ockelbo IF till nya höjder, både på och utanför plan.