• avslutning j-18

avslutning på arenan i lindesberg den 21/3 klockan 17.30 vi spelar bowling mellan 18.00-19.00 sedan käkar vi lite mat. anmälan senast 7/3 till Thomas 073-9971858 J-18 2 mar 2012 0kommentarer
  • Referat: Örebro HK Vit - Nora/Hällefors

Till dagens bortamatch mot Örebro vit var 17+2 kallade till match men endast 10+2 dök upp när det väl var dags. Tur för oss att vi fick låna 3 spelare från vårt u-15 lag som spelade match före oss lång ifrån optimalt men vad göra. Tyvärr blev matchen fördröjd då plexit gått sönder bakom ena målet det ledde till att våra spelare tappade koncentration och började ha banan krig istället för att ladda till match. (tråkigt) 1:perioden Matchen startar vi är inte på tå Örebro tilläts husera i vår zon lite hur dom vill så 4 min så kommer ettan i baken logiskt. Tyvärr för oss så fortsätter spelet i vår zon vi spelar stressigt o svårt. Trots detta lyckas vi kvittera inte gm bra spel utan gm en enskild bra prestation gm Jonas som på egen hand sysselsätter Örebroförsvaret. Men lyckan skulle visa sig kortvarig då vi gör ett dåligt byte som Örebro utnyttjar 2-1 är ett faktum. Det dåliga spelet fortsätter vi tillåter Örebro slå in en retur efter att Johan räddat, vi är inte där. Vi går till vila med 3-1 siffrorna kunde ha varit större. Mål 3-1 Skott 15-9 Utv 0-0 Inför andra säger vi några väl vald ord till spelarna. Plus att Calle får göra J-18 debut då han satt första perioden går nu runt på 5 backar. 2:Perioden Andra perioden startar vi kommer nu ut som ett annat lag tar tag i grejerna pressar nu tillbaka Örebro å det grövsta det resulterar till en reducering gm Johan som fint framspelad av J-18 debutanten Andreas. Vi är nu ordentligt på gång pressen är nu total men skotten vi får i väg hamnar allt som oftast bredvid målet timingen är inte där. Så går det som det ofta gör när ett lag har pressen vi går på en spelvändning som resulterar efter en retur som de ostört få slå in. (Tungt) Mål 1-1 Skott 11-14 Utv 2-0 Inför 3 peppar vi killarna att vi var det bättre laget men fick dålig utdelning med oss. 3: Perioden Vi startar perioden som den andra sätter press på Örebro det resulterar direkt gm Jim som hittar en lucka mellan benen på mw 3-4 Örebro är nu i gungning. Vi pressar nu för en kvittering men orken o kylan finn inte riktigt där pucken hamnar allt som oftast över el bredvid mål. Så i den 10min sker det som ej får hända, ett skott från blå går in. Det får inte hända i detta läge men ändock gör det. Vi tar nu time vaskar om lite för att få till ytterliggare reducering. Men vår bensin har tagit slut vi orkar nu inte få till kraften orken som behövs. Örebro tilläts göra 2 mål till då vi helt tappar organisationen börjar ragga puck ,spelare lite löjeväckande men förståligt då det är många trötta kroppar, hjärnor som är frustrerade. Örebro gör ytterliggare 2 mål i slutet av matchen. Mål 3-1 Skott 11-9 Utv 2-0 Totalt Mål 7-3 Skott 37-32 Utv 6-2 Tyvärr var inte förberedelserna optimal till dagen match då vi fått så många återbud. Men vi som kommer till match bör ha bättre inställning innan match nu gav vi Örebro handicap när vi inte är fokuserade när pucken släpps, det resulterar i 3 mål i baken. Laget skall dock ha en stor eloge i 2:a o 3:e perioden att vi inte ger oss utan kämpar men när man inte får udelning så kommer tröttheten och då även misstagen som leder till baklängesmål. Plus förtjänar Våra debutanter som trots match innan går in o spelar som om de spelat J-18 hela tiden Andreas Wahlsten, Nikola Jovanovic och Kalle Johansson på backen kul att se ,bra jobbat killar. Övrigt får laget plus för 2 och 3 perioden att vi försöker spela trots sega hjärnor tunga kroppar. //Peter J-18 19 feb 2012 0kommentarer
  • Referat: Nora/Hällefors - Kungsör/Köping HC

Dagens motstånd stod Kungsör/Köping som för dagen ställdes mot ett stukat hemma lag där ett av sjukdom decimerat hemmalag ställde upp med endast 13 man. 1:period Matchen böljar fram och tillbaka chanser åt båda håll i 13 min går vi bort oss det resulterar i ett 1 mot 1 där förvånade nog domarn blåser straff för bortalaget som resulterar efter en fint lagd straff. Men vi tar tag i grejerna direkt i bytet efter då vi kvitterar gm Martin S, för att ett par min senare ta ledningen gm Johan vi går till vila med ledning. Mål 2-1 Skott 9-13 Utv o-2 Inför 2 perren pratar vi om att vara noga på linjerna, Vända på spelet snabbt. 2:perioden Vi tar tag i spelet direkt pressar ner Kungsör i deras zon det resulterar i 3-1 gm Jonas fint framspelad av Martin J som fint saxar sig igenom. Direkt i bytet efter gör vi 4-1 lite turligt . Nu är bortalaget i gungning så pass att de tar time samt ett mw -byte. Tyvärr för oss får nu kungsör energi samt att deras ny mw gör några avgörande räddningar en min efter time görs en reducering 4-2 vi är nu ordentligt skakiga. Ollie i mål räddar oss nu från påhälsning men till slut gör de även 4-3 vi går till vila med 4-3 ledning som är väldigt skör flera av våra spelare är trötta både fysiskt o psysiskt. Mål 2-2 Skott 11-14 Utv 4-6+10 Inför tredje perioden gör vi några ändringar i backuppsättningen o center positionen efter att vår strateg Jim som pga sjukdom tvingas kliva av ett stort avbräck för oss skulle det visa sig. 3:perioden Kungsör kommer ut i perioden och sätter hård press ,våra spelare får allt svårare att freda sig vi håller stången i 10 min då vi strax innan åkt ut på en hårt dömd utv 4-4 är ett faktum vi är nu ett slaget lag vi orkar endast komma upp i några ströanfall. Kungsör kommer nu i våg efter våg det resulterar i 4-5 vi får allt tyngre att försvara oss vi vill nu inte vara med ute på isen många tunga hjärnor då vi gått hårt på manskapet vi tar en time för att försöka repa mod i killarna men det är nu många tomma blickar i båset ingen som tar tag i grejerna ute på isen avsaknaden av Jim är nu påtaglig ingen som kan lugna ner spelet. 3 min senare i den 17 min gör de även 4-6 ridå vi försöker dock reducera vi får lite tryck på slutet tar ut ollie i målet men det går som det oftast gör när man tar målis mål i baken matchen slutar 4-7. Mål 0-4 Skott 8-17 Utv 2-2 Totalt i matchen. Mål 4-7 Skott 28-44 Utv 8-8+10min Vi åker på en tung förlust i dag börjar bra men orker inte riktigt stå upp när det går emot, kollektiv härdsmälta vi får lägga denna match bakom oss och satsa på att göra en bra avslutning nästa sö. Då vi kan så mycket bättre. Alex o Jonas förtjänar plus då de sliter ont i varje byte. //Peter J-18 12 feb 2012 0kommentarer