• Inför Strömstad hemma på söndag!

På söndag kl 16.00 är det dags för ny match på IP. IFK Strömstad utveckling står för motståndet och vi tog ett snack med tränare Jonas Sundberg. Hur är läget i truppen? Alla tillgängliga? - Vi har några som är bortresta. Hannes, Filip och Linus är på fotboll i England (studieresa?). Utöver det ser det bra ut. Vi har varit 18-19 man på träning så det finns några att välja på. Har ni något särskilt fokus just nu? - 2 sista veckorna har det varit mycket fokus på avslut. Vi har skapat mycket men också bränt lite för mycket chanser i senaste matcherna. Vad vet vi om motståndet? - Vårt U-lag mötte dem förra året och det var mycket unga, pigga killar. Vad tror du om matchen? - Jag tror och hoppas på seger. Senast var planen sådär och vi fick anpassa vårt spel efter det med längre bollar. Nu hoppas jag vi återgår till ursprungstanken att äga bollen.Jag hoppas också på gott väder och mycket folk på IP! I skrivande stund ser det ut att bli sol och 16 grader så utmärkta förutsättningar för en välspelad match och god trivsel på idrottsplatsen så kom och stötta fram grabbarna mot en ny seger! A-lag Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Stark bortaseger!

Igår åkte vi upp till skogarna för ett bortamöte med Bullaren, som vi visste på förhand skulle bli en hård batalj. Första 5-10 minutrarna nybörjar vi riktigt bra och vi är sånär flera gånger att rinna igenom. 1 gång lyckas vi rinna igenom då Majid får en fin chans, men missar tyvärr. Bullaren var starka i höjden och på fasta, och i den 13e minuten får dem en hörna som dem lyckas förvalta. Bara minuter efter är det dags igen, efter lite strul i vårat försvar så är en Bullarenspelare sist på bollen och gör 2-0. Vi jobbar oss in i matchen igen, får till några gifta chanser, framförallt genom våran vänsterkant, där Adam gör en riktigt fin match. I 39e minuten slår yazan en längre boll som Danne springer sig fri på och en läcker liten chipp över målvakten gör att 2-1 är ett faktum. Vi fortsätter ösa och känner att motståndarna blir tröttare och tröttare. I 44e minuten får vi en frispark strax utanför straffområdet, Adam slår till och den går rätt in i mål (kan det vart meningen som ett inlägg?) spelar mindre roll. Anfallet efter är vi ytterst nära att även göra 3-2 men Walid skjuter precis över och 2-2 blir halvtidsresultatet. Andra halvlek fortsätter som första slutar, vi öser på och gör en riktigt bra andra halvlek. Det ska dröja till 60e minuten innan ledningsmålet kommer, Yazan får bollen precis innanför straffområdet och drar till, rätt upp i krysset! Efter detta rinner vi igen titt som tätt och i 71a minuten får Adam bollen av Walid på bortre stolpen och stöter in sitt andra för dagen. Sedan sätter vi punkt i matchen då kousa gör ett byte på 1 minut ungefär, innan han skadar sig men lyckas få in bollen till Gustav som får göra sitt första mål för säsongen! Vi gör en rätt dålig första halvlek, men hittar tillbaka resultatmässigt, andra halvlek däremot är vi väldigt dominanta och styr matchen helt och hållet. 3 stjärnorna: *** Adam Rafalski ** Adam Johannesson * Daniel Bryngelsson Nästa match har vi på söndag 12/5, då kommer IFK Strömstad på besök nere på IP, då hoppas vi på fint väder och mycket folk på läktaren. A-lag Herrar 5 maj 0kommentarer
  • Förlust!

Tyvärr blev det en förlust hemma mot Lysekil i match 3. Vi kom med en 6-1 vinst i ryggen och gott självförtroende, tyvärr kommer vi inte upp i samma nivå som matchen innan. Första halvlek är en jämn batalj, vi skapar lägen, men tyvärr bränner vi alldeles för mycket. 0-1 gör Lysekil sent in i första halvlek. En omställning där vi kommer fel in i ett par situationer och det utnyttjar Lysekil. Andra halvlek hinner knappt börja innan dem utökar sin ledning till 0-2, påminner väldigt mycket om deras ledningsmål. Vi ger inte upp och fortsätter skapa mycket, men tyvärr vill inte bollen in idag. Vi lyckas få in bollen, sent in i matchen, då vi får straff, Walid har kommit in och är kylig från 11m. Vi gör en rätt medioker match, men det vi tar med oss är att vi skapar väldigt många chanser, får vi bara in hälften av målen en sån här match vinner vi med 5-2 istället. De 3 stjärnorna: *** Bobbo ** Edwin * Hannes Nästa match är borta mot Bullaren, ska vi hänga på så är det lite av en måstematch! Matchen börjar 16.00 hoppas några MIF:are hittar dit! A-lag Herrar 1 maj 0kommentarer
  • Första hemmamatchen på IP!

Då var det dags att komma hem igen! Vi har hunnit med 2 träningar på gräset tidigare i veckan, där vi har varit gott om folk! Senaste prognosen så ser det ut som solen ska titta fram lagom till matchstart. Plats: Munkedals IP Tid: 16.00 Lag: MIF-Lysekils utv-lag. Kom och stötta fram grabbarna mot en ny seger! A-lag Herrar 27 apr 0kommentarer
  • Derbyseger!

Det blev en riktig rolig söndag på Sjövallen! Vi startar matchen riktigt bra och är ordentligt på tårna, killarna var otroligt taggade redan från minut 1. Redan i 6e minuten gör vi 1-0 efter att Adam kommer runt på kanten och skickar in bollen i boxen, först på den är Danne som trycker in bollen. Vi fortsätter i samma tempo och i 13e minuten var det dags igen, vi får fast bollen på offensiv planhalva, Danne skickar vidare bollen till Bobbo som drar till strax utanför 16, och får till ett riktigt bra skott som letar sig bakom målvakten igen. Vi håller fortsatt bra tempo och gör det svårt för Hedekas, men på ett slumpvist sätt får dem till en längre boll som förre MIF-spelaren Leo Blomqvist gör ett otroligt fint individuellt nummer och gör 1-2. Skall tilläggas att detta var deras enda skott på mål i matchen. Så idag spelade det mindre roll, för vi var numret större, bara minuter senare är det dags igen, Danne tar emot en boll och passar kousa som gör sin kille på kanten skär in från kanten och sätter dit 3-1 till oss. I 35e minuten rasslar det till igen, Bobbo får bollen av Danne i ett liknande läge som sitt första mål och återigen drar han till och gör 4-1. 7 minuter senare lägger Hannes en längre boll som Danne förvaltar på bästa sätt och 5-1 är ett faktum. Detta blir även halvtidsresultatet. I andra halvlek går vi ned några procent vilket är förståeligt, men vi fortsätter ändå skapa. Vi har nog 3-4 riktigt heta möjligheter vi bränner där bl.a en straff. Men i den 75e sätter vi punkt för det, då Walid kommer först på en hörna och skallar in 6-1. Vi gör en otroligt bra första halvlek, där hela laget ska ha cred! Vi visar verkligen hur jäkla bra vi kan vara! Dagens 3 * blir lite annorlunda. *** Danne ** Bobbo och Calle * Edwin, Hannes, wahla och yazan. Nästa match dröjer till 28e April och då hoppas vi på att vi kan spela på våran Fina anläggning! A-lag Herrar 15 apr 0kommentarer