• Referat: Kållered SK - Sjövalla FK

Ambitionen är alltid att vinna! Dom orden ekade högt i huvudet när vi intog Kållereds Sportcenter och ställdes mot hemmalaget Kållered SK, ett lag som trillade ut ur division 3 så sent som i fjol. Laget var taggat, och det hela började redan 24 timmar tidigare när undertecknad fick ett samtal från okänt nummer, låt oss säga från en anonym Sjövallaspelare med nummer 3 på ryggen. Med förväntan i rösten gick dialogen ungefär såhär: 'Är ni på Kållereds sportcenter snart eller? (Jag vill bara in och ösa in mål!). 'Nej. Men vi kommer dit imorgon, då matchen spelas' (Hum....). 'Jaha... då ses vi då...' (Jävla skit. Jag som ville göra mål). *klick*. Okej, det inom parentesen kanske inte sades, men det tänktes nog! SÅ taggade var vi på att spela matchen! Vi samlades, packade ihop våra saker och åkte från den ena metropolen Mölnlycke, till den kanske ännu mindre metropolen Kållered. Nåväl, Nisses pizzera har dom. Pga lite manfall aktiverar vi Martins 'lös ut oss ur skiten'-klausul i kontraktet och han slänger sig på privatjettet till Kållered (Eller pendeltåg+762:an). Försnacket handlar mycket om att sätta defensiven (och såklart att vinna). Jag och deras målvakt Filemon hälsar, jag vinner såklart slantsinglingen och tackar ödmjukast för att vi får iallafall 10 sekunder med boll denna halvleken och väljer att börja med boll. Vi ligger kompakt i våra positioner, Kållered tillåts rulla boll i backlinjen men har kanske inte riktigt det tempot dom hade förra gången vi möttes. Dom lyckas in riktigt hitta in mellan våra lagdelar som ligger kompakt och tvingas allt som oftast hitta lång mot deras kantspringare, och där huserade Bashir och André på var sin kant och tillsammans stänger dom av crossbollarna nästan helt. Vi jobbar jättefint som ett kollektiv, trots ett bollinnehav på närmare 80-20 än 50-50... Elias och Freddan stänger mittfältet fint, Kappe och Noah kommer in i banan och vi ger helt enkelt Kållered inte särskilt mycket yta, och håller dom felvända. Denna dans skulle pågå i en halvlek, där Kållered äger boll och vaskar fram några riktigt kvalificerade chanser där antingen backlinjen är hetast eller Jakob (Man of the match!) löser situationen. Vår mittbacksduo Mikael och Mikael spelar stabilt (Även om den ene mest vill göra mål som sagt). Vi har några bollar i djupled, tyvärr går dom på mig och vid ett tillfälle hinner Simon som slår bollen i djupled till mig till och med ikapp mig och får nästan tag i bollen själv... Kappe hinner nästan med att chippa in bollen på frispark, vilket hade varit lite komiskt men KSK målvakten hinner suga ner den, domaren hinner blåsa att frisparken ska gå om och vi får nästan tillbaks bollen av en 'inte upprörd' KSK målvakt, fast kanske 50 meter bort;) *pfiiiuuuuuuu* (Så låter väl en vissla?). 0-0 i halvlek och ett allt mer märkbart Kållered går ut i paus. Fieker manar på till lugn, och att fortsätta ta matchen metodiskt... (och underförstått att vi då kommer att vinna den såklart). Domaren blåser igång andra halvlek, vilket ser rätt annorlunda ut mot första. Kållered avancerar i sina positioner vilket kanske var klokt, men det lämnar också stora ytor bakåt (Tur för dom att jag är så snabb. Mindre tur att Kappe och Simon inte är det;). I den 35e minuten lönar det sig dock, och Kållered rullar upp fint och sätter bollen i mål på en klassisk snett-innåt-bakåt. Vi håller dock ett gott humör, och får faktiskt tag i bollen mer och mer, där vi vågar rulla upp och kommer runt på kanten några gånger. Noah, Martin och Kappe gör det jättefint på sina kanter och tar ständiga löpningar. I 40e minuten får jag en boll (i djupled!), vänder in och serverar Arshya på högerfoten(!). Han avlossar bössan, som tyvärr får en mindre touch och går ut till hörna, annars sett från min vinkel hade det varit 1-1 om inte deras målvakt gjort en fantomräddning. Det blir några frisparkar och hörnor, men idag har vi inte riktigt kalibrerat verken inläggen, eller Mikaels panna och målen uteblir. Kållered får till 2-0 i minut 45, där Mr. KSK De Bruyne Niklas de Broen vallar sitt skott på täckande back och i en retlig båge över Jakob (som TYP lyfter från marken). Kändes lite slowmotion, en sådan där retlig lite turaktig boll som kanske var välförtjänt men ändå sett till David mot Goliath inte riktigt var välförtjänt ändå. Efter minut 45 tycker jag att vi faktiskt får tag i bollen riktigt fint och Kållered tröttnar lite, nu är det med 60-40 bollinnehav och vi kommer runt på kanterna några gånger. Arshya, Elias, Simon och Freddan gör ett kanonjobb på mittfältet (Freddan har även en sejour som forward, men Fieker valde att sätta ner honom igen då han var ett kanske ännu mindre genombrottshot än vad jag är;). Kul med lite publik också, betyder mycket för oss i laget och överlag var det en ritkigt bra genomkörare (Där ambitionen ju var att vinna!:) Och som Jakob så bra sa i halvlek 'Fan gubbar, nu är det bara 7 matcher kvar innan vi är i svenska cupen!'. Och och fralla, härnäst ska Virgo falla! Fotboll A-Lag 21 feb 0kommentarer
  • Träningsmatch Mossens BK (D5) - Sjövalla FK (D6) 4-1 (2-1)

Dagen D! Efter ett heltidsarbete att hitta en plan att spela på som var skottad, föll lotten på Lövgärdets IP. Gammal klassisk mark för oss som även spelade vår senaste match där, en match mot Vatra KIF som vi bekant förlorade division 5 kvalet mot. Nåväl, nya tag, skottad plan! Efter att debutanten Noah tagit truppen på en sightseeing inne i stan som absolut inte berodde på felkörning, så landade alla välbehållna på planen för uppvärmning. Några snedsteg, överstegsfinter och några väggpass senare så var matchen igång. Startelvan innehöll två nya debutanter i form av felkörnings-Noah som högerytter och Mikael A som mittback. Mikael A kan man ärmast beskriva som Mikael O, fast med väldigt mycket mer skägg. Fun fact är att Mikael O mött Mikael A (Lindome GIF - Sjövalla FK 6-0 2012(?)), nu fick dom alltså förbise gammalt groll och spela mittlås tillsammans. Vi röjde runt lite i formationerna och startade med André L som 'offensiv vänsterback' och undertecknad som vindsnabb-ish forward. Och vilket genidrag det visade sig vara! Efter att Mikael A kalibrerat sitt huvudspel genom att missa målet från 1,5m, så var det min tur att 'spring-nick-rygg-brottas' in 1-0 efter ca 20 minuter, nästan Simon B kan få det målet med en fantastiskt hörna. Medvind! Mossen rullade fint i backlinjen och vi kom helt fel i pressen, vilket resulterade i många sköna löpmeter för vårat innermittfält Elias och Freddan som gör det galant med mycket kommunikation. Innan halvlek han även Mossen göra 1-1 och 2-1 i väldigt snabb följd efter brytningar i vår uppspelsfas, och Mikael A han kalibrera in huvuspelet igen med en nick på sidan av målet. Nu måste det väl ändå vara fördigkalibrerat, en till höger och en till vänster? Tyvärr blev det aldrig någon tredje nick i offensivt straffområde...:) Noah gör det jättefint på sin kant, och han och André L visar prov på mycket fina kombinationer, vilja och löpkapacitet. Hans och Kappe har vänsterkanten och gör även dom många fina kombinationer. Vi har en fin chans när Elias serveras bollen i sitt favoritläge, rakt framför mål, men han väljer att se om han kan skjuta igenom målvakten istället, men det kunde hand inte. Simon A kommer även han in istället för Noah och visar prov på riktigt fin genombrottsfart och det är närmare tre än en Mossenspelare som tvingas stoppa honom. 2-1 i halvlek, och vi roterar friskt i truppen pga många pingislungor och att vi på förhand sagt att alla som åker med ska få bra med speltid. I andra halvlek linkar jag ner till mittback, vilket innebär att jag ersätter Mike och vi får ett 'stabilt' mittlås med fokus på rutin och att 'ligga rätt', kanske inte ta djupledslöpningarna. Mossen börjar spela runt ännu mer, vi ligger fortsatt inte särskilt bra i defensiven och har svårt att få grepp om dom, samtidigt som dom börjar visa prov på fina individuella kvalitéer. Hasse kommer in på intermittfältet och gör en riktigt bra insats, synd bara att övriga är ganska trötta, samtidigt kommer Arshya in på högerkanten och visar även han prov på sitt signum, vansinnigt fina fötter och vilja, mindre fint vänsterskott (även om det är hatten av att prova den 40m ut Ash!). Om Jakob i målet klagade på att han var kall i första halvlek, håller han sig nu varm med några riktigt fina räddningar i andra! Han är så bra att till och med domaren tror att han räddar vissa bollar han inte ens är i närheten av och dömmer hörnor på det, så bra var han!:) Här någonstans får vi straff efter att Simon B krigat sig till bollen och målvakten kapat honom. Han stegar upp själv, gör sin sedvanliga ansats, tre hoppsasteg och en piruett och dunkar den stensäkert i höger hörn. Någonstans här hinner jag även förmedla till Mikael A att det är '100% att den sitter'. Målvakten dyker tyvärr också stensäkert i samma hörn, och gör en överkvalificerad räddning. Hoppas han får en fet bonus på den! Sista 15min vill alla byta, men ingen vill byta in pga ovannämda pingislunga! Freddan gör en 60m löpning i maxfart och signalerar därefter byte, Mikael A gör en 10m maxlöpning defensivt, byte. Klassisk försäsongsmatch och precis så det skall vara!:) Sista 15min kommer även 3-1 och 4-1 för Mossen efter några duktiga snurrgubbar på kanten som Egil själv får lov att ta hand om, och tre mot en spelar dom lite triangel runt oss backar. Ett bra spelande Mossen, ett formations och pressmässigt underpresterande av oss och slutresultatet blir välförtjänt 4-1 till Mossen. Vi går åter till ritbordet och filar på hur vi ska få till detta på bästa sätt! Positivt är att när det ser bra ut, då ser det väldigt bra ut. Det är bara tiden därimellan vi måste få till. Ost och fralla, nu ska jag till Mossens pizzeria knalla! Fotboll A-Lag 16 feb 0kommentarer
  • Säsongen 2024

Efter en god jul och en önskan om ett gott nytt år, så kommer vi att starta arbetet inför säsongen 2024! Säsongen kommer att inledas med en klassisk försäsong, tre träningar i veckan och en Södercup på det (Kållered, Fässberg och Virgo). Målsättningen är såklart 'att bli bättre än föregående år' o, och med det sagt innebär det att vi kommer att behöva lägga ner lite blod, svett och tårar för att göra 2024 till vårat år! Vi öppnar upp för provspel, så är du eller känner du en schysst person med rätt mycket boll i sig så ta kontakt och kom ner och känn lite på det. Gammal talang som blivande professionell spelare spelar ingen roll, så länge du inte blir tunnlad på kvadraten (Och är du gammal talang är det lugnt, yngst börjar alltid i mitten). Vår (nu f.d.) tränare Paul har temporärt lagt skorna på hyllan pga nytt jobb, så det är mig (Olof) och Mikael du tar kontakt med om du vill provträna! Vi i Sjövalla ser fram emot 2024, det kommer bli ett år att lägga på minnet! Alla till Djupedal! Fotboll A-Lag 13 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: Sjövalla FK - Göteborgs SIF

Tabelltvåan mot tabellfyran, båda med möjligheten att ta fina poäng i striden om andraplatsen. Och med det sagt, grattis FC Kålltorp till en välförtjänt serieseger, vi hoppas såklart på återseende redan nästa år:) Tomt på strumpor, Bashir är spårlöst försvunnen, Sternviks hals kliar, medicinväskan är försvunnen och Pogge är på 'affärsresa', Saker är som vanligt i division 6, en mild kaos innan det lägger sig och alla börjar fokusera sig. Ett ganska trevligt kaos tidvis får man ändå säga! Vi kom till start med lite ovana spelare och ovana positioner, men otroligt kul att se att alla tar jobbet och är lojala till lagidén, riktigt bra jobbat av samtliga denna matchen, både inställningsmässigt och att vi är ett enda stort lag! Efter lite sambalir, några ruscher och dagen i ära dömd av domarprofilen Uffe, så blåses matchen igång. Det som sades om respekt och fait play initialt vid samlingen glömde vissa sekunder efter att det blåstes igång. Men det är klart, mycket stod på spel. Matchen börjar med ett avvaktande GSIF, medans vi tillåts vara bollförande. Vi rullar runt, kommer väl till några få chanser där vi kanske borde satt någon men deras målvakt gör bland annat an kalasräddning på Simons skott och John väljer att skjuter bollen (om än snyggt) utanför (Tur att vi har forwardsskolade backar som försvarare, vi kommer till det senare), GSIF hade någon touch som skruvade sig konstigt på ovansidan ribban. Matchen tar dock en vändning i 31', då Hans och en spelare hamnar i duel, inget fult i sig, men i efterspelet rusar deras spelare som var 5-10 meter från situationen och skyfflar ner Hans med raka armar. Solklart rött, och efter lite tråkigt efterspel så lämnar spelaren planen. Man må vara laddad och taggad, men det finns gränser. Här blev det ett skifte och om vi var bollförande innan, så är vi det definitivt nu. I minut 42 kliver vi fint igenom på högerkanten, en klassisk snett inåt bakåt släpps snyggt av Simon och Elias rakar in bollen. Rktigt fint! Innan halvleken blåses av hinner vi även göra 2-0 där Kappe skjuter en frispark i målvaktens högra kryss. Målvakten är sjukt nog där, men bollen dimper ner och jag behöver bara stöta in returen, såklart i nättaket, så hade jag stått 30cm bakåt hade den gått över. Måltjuv, efter en snygg frispark! (Hasse fick såklart det målet, men jag rättade såklart förbundet här;). 2-0 i halvlek och vi pratar om att trycka på. André M dyker någonstans här också in i matchreferatet när bollen rensas ut mot läktaren och man hör ett avgrundsvrål 'Måååålllvaaaaakt'. Det lät som någon som gjort det där förut... Självklart var det André som gick upp för att plocka ner bollen. Och självklart tappade han den på marken (Men syftet att skydda sin son i barnvagnen fylldes ändå;). A for effort! Vi trycker på men istället blir det 2-1 efter en fast situation där deras spelare snyggt styrnickar in en frispark utan chans för Jakob att nå. Här blir det trots mans- och spelövertag lite svajjigt och vi tappar mycket boll. Som tur är är våra avbytare helt avgörande i detta fallet. I min 59 tar Freddan 'Rivosten' eller 'Rivjärnet' eller vad man nu vill kalla honom på mittfältet får bollen kanske 30m ut, tar sikte och avlossar högerbössan. Jag hinner tänka både det ena och det andra, för det är ju lite flygtid från 30m in till mål, men tänker ganska omgående att 'sitter denna är det utan tvekan årets mål!'. Och det gjorde den, som en projektill tagen ur 'Bullen och supermac' (googla!) letade den sig upp närmare högerkrysset och deras för dagen otroligt duktiga målvakt undrade nog vad som hänt. Årets mål, grattis Freddan! Ni andra har två matcher + ev kval att göra ett snyggare;) GSIF började någonstans här att tappa det rent kollektivt, så för deras del går resten av matchen ut på att antingen gnälla på domaren, spela fult till gränsen till vårdslöst, gör efterslängar och sedan gå och göra narr av våra spelare. Riktigt pinsamt. Det är ju inte helt ologiskt att om man går in vårdslöst och sedan själv gnäller på domaren, så kommer man att få frispark mot sig. Men logiken var inte riktigt med dom denna afton och efter matchen valde man att säga klassiker som 'Har du en Sjövalla tröja under din domartröja eller?!'. Pinsamt. Vi är ansvarig för matchklimatet det är dags för föreningarna att förstå detta. Dock hatten av till en del av spelarna i GSIF (bland annat deras kapten och krampande ytterspringare) som alltid är lugna och trevliga, trots fysiskt spel. Martin hinner med att tänka att han ska kasta långt, men kastar kort, och blir avblåst för årets sämsta inkast (Kandidater till detta måste ändå vara typ Olle, Bashir och Martin:). 4-1 Kommer efter att Simon B avlossar bössan, den får en konstigt touch och målvakten ställs lite av det medan bollen lite retligt letar sig in i mål. Ingen skugga över målvakten som helt klart håller nere siffrorna denna matchen. 5-1 gör jag själv efter ett fint inlägg från John där jag bara sätter dit skallen. 5-1 och 3p in på kontot! Nu är det två matcher kvar för vår del, vinner vi dessa kvalar vi upp till femman. Kanonkul med alla supportrar och att alla kommer ner och vill stötta fram oss mot detta, nu kör vi sista delen av resan/säsongen tillsammans! Fotboll A-Lag 6 okt 2023 0kommentarer
  • Referat: Sjövalla FK - FC Heden

Revansch! re·­vansch [-van´?] substantiv ~en ~er • till­fälle till seger efter neder­lag (vanl. mot samma mot­ståndare) Och så blev det, även om det satt långt inne och var (som vanligt nuförtiden) onödigt nervöst! Inför matchen laddades det upp med lite enegidryck, kaxchoklad som middag och riktigt dålig musik (Obs, detta är i skribentens egna åsikter och återspeglar, tydligen, inte den gemene massan i laget). DJ Paul och DJ Simon står för musiken, och tur för dom att dom är en bra på annat för någon musikkarriär lär det inte blir. Vi kör taktikgenomgång och pratar igenom hur vi vill att matchen ska se ut, och det gör väl den tidvis, men tidvis också inte alls så att vi vill att den ska se ut! Mohammad får låna lite av Fiekers 'speciallinnement' mot ryggskott och det verkar kunna kurera både det ena och det andra, och har ett fränt sting i näsan. Efter lite uppvärmning och skott, så var det dags att sparka igång. Vi rullar och 1-0 kommer redan efter 10 minuter, jag har för mig Kappe skjuter, målvakten tappar och Sköldberg är där och rakar in returen. Enkelt, rakt och bra. Mer sådant! Heden kvitterar i 22 minuten efter en fin sekvens (som likt mot Askim är antalet meter offside, det vi tar med oss är att offsidefällor utan linjedomare är som att leka med döden, typ:) där deras fw dunkar upp den i nättaket. 2-1 kommer dock relativt omgångde, där Fieker håller undan några gubbar och distinkt sätter den i mål. Och ja, ni drömmer, det var definitivt inte Fieker (han gör nickmål, ibland, eller så skrämer han in motståndaren i mål med bollen, men han gör inte mål med fötterna. Senast kanske... 1999?) utan Sköldberg som gjorde målet, målprotokollet är missvisande:) 3-1 kommer i den 36' där Kappe skjuter ett lurigt skott som deras målvakt släpper in mellan benen. I ärlighetens namn så vet vi alla att ställa en utespelare i mål är sub-optimalt, och det fick FC Heden erfara, kanske till och med två gånger om. Här borde vi ha stängt matchen och att känns väldigt lugnt, bollinnehavet var det stor fördel på och Heden hade bortsett från sitt mål noll skott mot eller på mål. Elias, Hasse och John får slita kopiöst då Heden hittar lite smarta taktiker och har ett väloljat lag. I andra gör vi lite byten och det blir.... inte bra helt enkelt. Spelarna är bra, men vi får någon form av kollektiv psykos (eller, pyspunka som jag beskrev det som). Luften går ur oss. I minut 70 gör deras spelare Kim en mildare version av vad han gjorde mot oss senast. Han gör en Kappe helt enkelt. Driver in bollen, skjuter från rimligt behagligt avstånd men får en riktigt bra träff som sitter i nätmaskorna bakom Jakob. 3-2. Minutrarna senare händer det som inte får hända, jag missar press på deras centertank, han fördelar boll ut som på kant som vi missbedömmer lite och deras offensiva innermitt löper sig fri i mitten utan markering och rakar in den på ett inspel. 3 defensiva misstag i sekvens, 1 mål i baken. 3-3. Men. I 84' så får deras något något hetlevrade ytterback (som har gult kort) ett hjärnsläpp. I 10 sekunder efter avblåsning vill han visa sina offensiva talanger och dribblar igenom vårat försvar (där vi, och motståndarna) förvisso stannat upp för att det är avblåst) och avslutar sin uppvisning med att skjuta bort bollen mot mål. Solklart gult, och efter lite tjafs så får han lämna planen. Detta ger såklart oss en injektion, och i den 85 minuten gör Sköldberg kanske årets assist där han i linje med deras backlinje snurr-fint-utside-lobbar bollen över backlinjen till en vilt löpandes Sternvik som tar med sig bollen och sätter den i mål. Årets assist, och ett av årets viktigaste mål (om ändock inte kanske inte det snyggaste av avslut;). Man of the match utan tvekan Pogge, även känd som Oscar Sköldberg (eller tvärt om...). Även om det ser ut som att Fieker gjorde ett (om han gjort det hade jag kunnat skriva ett helt matchreferat om det skulle jag tro!), så var det inte så, utan Pogge gjorde 2 mål och årets assist. Hatten av och en grym laginsats andra matchen i rad. När spelet inte sitter, så sitter viljan! Fotboll A-Lag 15 sep 2023 0kommentarer