• Säsongspremiär på Hammaren!

ÄNTLIGEN är snön bortas på Hammaren och vi kunde ta emot Ärla IF i vår tredje träningsmatch för året på lördagseftermiddagen! Plusgrader och typ 75 pers på plats. Ärla kom på femte plats i div 4 förra året och vi fortsätter att koncentrera vårt träningsmotstånd till den högre divisionen - dit vi förstås siktar! Vi hade en full avbytarbänk i dag och vilade/rullade runt ganska mycket för att avlasta våra spelare. Vi kommer från en riktigt tuff träningsgvecka och har en vecka till med att träna ned oss lite. Vi ser starkare och starkare ut! Matchen började jämnt, där vi fortsätter att sätta vår spelidé på plats. Ärla försökte pressa oss, men lungt och metodiskt spelade vi oss ur detta. Vi släpper till ett par hörnor och i 11:e minuten hittar deras skyttekung rätt, 0-1. Rött kort på Ärlas högerback efter 20 min, men vi lät dem spela vidare med 11 man, för att inte förstöra träningsmatchen. Vi fortsätter att trycka på, men känns lite tunna framåt - inte så konstigt - vi har inte tränat på anfallsspelet på ett bra tag nu....;-). Efter en hörna så får Mika loss bollen i straffområdet och drar in 1-1 under målvakten! Fyra byten i halvtid och i minut 49 så sätter nyförvärvet och hemvändaren WIlliam Forzelius snyggt 2-1 till oss! Fortsatt jämnt spel, där vi märker att Ärla tröttnar ganska tydligt, och vi får mer ytor att spela på. Vi har ett lite för lågt bolltempo, så vi får inte ut vårt bollinnehav fullt ut. Domaren hittar en hög spark på straffområdslinjen efter 67 minuter och dömer indirekt frispark? Nej....der blir tydligen straff???! Som Adam Bergquist sätter säkert, hans andra mål.. Resten av matchen testar vi att trycka på ett högre styrspel och press, och blir lite långa i laget, vilket ger några omställningar för Ärla. Slutresultat 2-2, vilket möjligen speglar matchen. Vi gör en stabil och säker insats, men vi vet att vi kan betydligt bättre. Plus i dag till Williams "debut" och Elias R gör - som vanligt - en kanonmatch....! Nu har vi en full träningsvecka framför oss och åker nästa lördag till Enhörna för att möta ytterligare ett division 4 gäng. Avspark på Friluftsgården kl 13.00. Välkomna! /7Johan, Mathias, Lars., Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 24 feb 0kommentarer
  • DM-vinst i eftermiddag!

Redan i andra matchen för året kom första tävlingsmatchen när vi i strålande sol och kalla vindar mötte division 4-laget Jäder IF. Vi kom från en hackig och snöig träningsvecka, men där vi ville fortsätta utveckla vår spelidé. Första kvart tjugo gör vi det riktigt bra mot ett bollsäkert lag och tar ledningen efter 8 min via Sörmlands snabbaste spelare - Valle! En fin och snabb omställning genom spelzonerna. Sista kvarten i första halvlek så blir vi lite stressade och tappade boll för ofta. Jäder trycker på, men skapar inte mer än några hörnor. Ledning i paus Till andra halvleken pratar vi ihop oss om att stänga mitten bättre och att säkra våra uppspel - som vi kan! Vi inleder bra igen med ett större lugn. Efter en hörna, så drar Jäder bollen dubbelt i ribban/stolpen, men vi kommer undan med lite tur… Efter 62 min, så gör vi mål på hörna! Händer inte varje vecka… Jimmie trycker in den och vi leder rättvist med 2-0. Det märks att det är tidigt på säsongen när orken tryter igen. Noterat inför kommande träningar..! Vi håller undan till en fin vinst! Två matcher kvar i gruppspelet i DM, nästa är den 15 mars. Extra plus i dag till Alfred i mål och Anton på mitten. En fin laginsats! ///Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 17 feb 0kommentarer
  • Första träningsmatchen för året!

Isvindar och minusgrader med ett fint första motstånd när vi mötte div 4-laget Somtuna FC på Årby IP i dag på eftermiddagen. Kallt på sidan med mycket kläder och nyinhandlade filtar…😅 Efter sex veckors vinterträning, så var det härligt att få spela match igen. Vi arbetar på med vår spelidé och gjorde en mycket bra prestation i dag! En jämn och mycket välspelad match mellan två lag - det såg inte ut som det var den 10:e februari! Första halvlek var jämn, där vi stängde ytor bra och släppte inte till många halvchanser till motståndarna. Vi hade ett par klara målchanser och kanske borde leda med 1-0 eller 2-0 i paus. I andra halvlek blev vi något långa i laget och tappade boll vid några tillfällen med omställningar som följd. Annars fortsatte vi skapa klara målchanser… 1-0 till Somtuna efter en timme. Ett skott från straffområdeslinjen som gick in vid stolproten. Alfred i mål räddade en straff efter 75 min. Tre nyförvärv i Anton Dahlén, Alfred Swärd och Nob Biniam gick in i startelvan och gjorde skillnad. I övrigt grym insats överlag! Vi ser fram emot en ny träningsvecka och sen DM-match mot Jäder på Larslunda nästa lördag. Kom och titta! //Ledarna FB A-lag Herrar 10 feb 1kommentar
  • Sista seriematchen i år!

Vi mötte Afrikansk FC borta i Södertälje på söndagseftermiddagen. Vi gick för att säkra fjärdeplatsen i serien. Matchen är inte mycket att säga om, då vi var överlägsna från avspark mot ett lag som gett upp serien för länge sen. Slutresultatet 0-11 visar det mesta. Tyvärr tre röda kort, efter slag, armbåge och bråk, för våra motståndare inklusive ett antal mordhot och bråk efter matchen. Våra killar håller sig lugna och vi tar oss ifrån Östertälje IP så snart det går. Målskyttar: Valle 4, Hossein 2, Rydan 2, Mike, Eric och Oliver var sitt. Plus till hela laget i dag! Vi kommer att summera säsongen inom kort, träna vidare två dagar i veckan och ser fram emot vår Avslutningsfest den 28 oktober! // Stolta tränare och lagledare FB A-lag Herrar 8 okt 2023 2kommentarer
  • Sista hemmamatchen för året!

Lördag och strålande blåsigt väder på Hammarens IP när vi var redo för att ta revansch för vårens sura förlust mot Ericsbergs GoiF. Vi har ett tufft sjuk- och skadeläge, med i lördags nio spelare som inte var tillgängliga. En stark och liten trupp kom till avspark, där vi direkt tog tag i matchen. Bra rull och fint tålamod i vår speluppbyggnad. Efter ett mönsteranfall sitter 1-0 redan efter sju minuter- målskytt Kevin! Vi dominerar halvleken utan större egna misstag, men går ibland ned i motståndarnas tempo. Vi skapade några fina chanser till att utöka ledningen, även Ericsbergs hade ett par lägen. 1-0 efter första halvlek. I andra kom Ericsbergs ut och försökte pressa oss högt och spela hårt. Vi flyttade dock boll på ett bra sätt, där de inte hann med, utan bjöd på fina ytor för oss. Det dröjde 20 minuter in i andra innan 2-0 kom efter en fin bollvinst på deras planhalva. Kevin igen. Trean och fyran efter cirka 25 minuter där Kevin får göra hattrick efter en fin framspelning från Alex! Rydan satte snyggt 4-0. Sista delen av halvleken blir avslagen där Ericsbergs sätter 4-1 efter ett kanonskott i krysset...! Fina tre poäng till oss. Nu siktar vi på fjärdeplatsen och åker till Södertälje nästa söndag för sista matchen i serien, mot Afrikansk FC. Avspark kl 13.00 på Brunnsäng. Kom och se våra killar! //Johan, Mathias, Pierre, Lena och Mats FB A-lag Herrar 1 okt 2023 0kommentarer
  • Bortamatch mot FC Somtuna

Med ett skadedrabbat och sjukt lag åkte vi på söndagen till Eskilstuna för match mot serieledarna (klara för division fyra) FC Somtuna. Vi har just nu åtta strycken spelare borta med skador och förkylningar, och har tappat tre till i höst för studier och värnplikt. Men vi satte upp en stark trupp och tog oss an Somtuna, som vi spelade oavgjort mot i våras. Vi fortsätter att spela vår attraktiva fotboll, med stark offensiv och ett snabbt passningsspel. Somtuna har en väldigt stark och snabb offensiv, så vi satte våra mest rutinerade killar (Henke 37 år och Mike 45 år....) för att ta hand om deras snabba yttrar.....medan våra egna ungdomar drog på för fullt. Första halvlek är intensiv och bägge lagen spelar ut fint. Vi skänker bort 0-1 efter 13 minuter, men kvitterar på straff bara fem minuter efter genom Ryad. Laget spelar fint fri Linus bara ett par minuter senare, som gör en riktigt bra prestation och sätter stensäkert 1-2 till oss.Tyvärr dröjer det inte länge förrän vi ger bort bollen igen och Somtuna kvitterar. I sista minuten av halvleken ställer vi till det igen i vårt försvarsspel och de gör 3-2. Andra halvlek går ned en del i kvalitet, där Somtuna är det något starkare laget. De gör snyggt 4-2 efter 57 minuter och vi trycker mycket folk framåt för att komma i kapp. Men tyvärr slutar matchen, rättvist, med Somtuna-vinst. Vi gratulerar våra motståndare till seriesegern och vi ser fram emot att möta dem efter nästa säsong igen. Det är en bra lagprestation idag - möjligen är första halvlek vår spelmässigt bästa i år - men det blir surt när vi gör det lätt för motståndarna att göra sina mål. Extra plus efter matchen går till Mike, där (tränarungarna...) Elias och Axel också utmärker sig... Två matcher och sex poäng kvar för oss att klara av i år. Vi har sista hemmamatchen mot Eriksbegs på lördag med avspark kl 14.00. Det är revansch från i våras att utkräva, som kom och se vårt fina framtidslag ta tre poäng! //Johan, Mathias, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 25 sep 2023 0kommentarer
  • Förlust i toppmötet

På lördagen i finvödret var det dags för en mycket viktig match för bägge lagen att nå andraplatsen - och direktuppflyttning till division 4. Högsjö gästade Hammarens IP i solskenet. Ett duktigt lag vi spelade 1-1 mot i våras och som också siktar uppåt i divisionerna med ett rätt ungt lag. Vi tar direkt tag i matchen och spelar riktigt fint de första 25 minuterna och tar ledningen på straff av Ryad efter 13 min. I minuten efter har Valle ett friläge, men målvakten gör en fin räddning. Slarv i försvaret efter ett nedsläpp ger Högsjö ett friläge, men Gustav i mål gör en riktigt fin räddning. 1-0 i halvtid. Viktiga tre poäng finns inom räckhåll! I andra halvlek trycker Högsjö upp sitt lag lite högre och går in (ännu) tuffare i närkamperna och jämnar ut matchen. Tyvärr får vår duktiga mittback Jimmie byta fem minuter in på halvleken efter en sträckning. En jämn halvlek följer med en kvittering från Högsjö efter en kvart, där vi missar markeringen på bortre stolpen. Vi trycker framåt för att plocka alla poäng, men lyckades inte ta ledningen igen. I stället utnyttjar Högsjö effektivt vårt höga spel och ett par tappade bollar och gör 1-2 och 1-3.... Våra motståndare ligger nu bra till för att komma tvåa, medan vår chans (tyvärr) i praktiken är borta. I matchen plussar vi lite extra för Axel och Valle. Vi siktar in nu oss på bästa möjliga avslutning i serien och möter serieledarna Somtuna på bortaplan nu på söndag. //Johan, Mathias, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 17 sep 2023 0kommentarer
  • Säker seger i Nyköping!

Då var det dags för bortamatch mot IFK Nyköping U på klassiska Rosvalla. Vi har haft en myggig träningsvecka, som lämnat lite skador, avstängningar och sjukdom inför matchen. Och IFK Nyköping borta är alltid en osäker utgång….! Vi kom överens om att gå ut med en hög och hård press för att riktigt komma in i matchen. Förstås möttes vi av långa bollar på Bengt (eller Mosir tror jag han hette…), men vi hanterade det relativt bra. Våra motståndare skapade inte mycket farligt framåt, och inte vi heller skall sägas. Vi gör en svag första halvlek, där vi borde kunnat utnyttja de ytor vi skapade i våra omställningar på ett bättre sätt. Efter en riktigt öppen chans efter cirka en halvtimme, som vi brände, så gör Filip Ryström ändå, mycket rättvist, 0-1 efter en fin framspelning. Vi släpper dock två minuter senare in ett missriktat inlägg i bortre burgaveln och går till paus med 1-1. Ett resultat som vi var mycket missnöjda med. Efter några byten i paus, så tar vi tag i matchen bättre och släpper inte till mycket bakåt. Det dröjer dock ända till 64:de minuten innan Vinthunden från Hammarvägen springer ifrån alla på planen och Valle sätter lätt 1-2! Nu släppte det riktigt för oss. Snygga 1-3 från Henke (ordentligt tillbaka efter sin långa skada nu). Ännu snyggare 1-4 från Rydan med en kvart kvar – upp i krysset! 1-5 från Ludde efter mycket fint spel, 1-6 från Linus som gör det på egen hand med en magisk förstatouch, 1-7 på ett självmål och vi avslutar med att släppa in ett skitmål till 2-7, som blir slutresultatet. Till slut så genomför vi matchen på ett bra sätt och vinner säkert – tre fina poäng att ta med sig! I matchen så ger vi extra plus till Jimmie Magnusson i försvaret som gör en riktigt riktigt fin match! Nästa lördag är det äntligen dags för hemmamatch på Hammaren igen! Avspark kl 13.00 mot duktiga Högsjö, som ligger med i toppen tillsammans med oss – en otroligt viktig match. Kom och titta! // Johan, Mathias, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 9 sep 2023 0kommentarer
  • Derbyvinst igen…!

Det blev dubbla vinster i går kväll på Nykvarns IP när vi besegrade de ihärdiga myggen och det duktiga laget från Nykvarn! Vi kom från en förlust förra veckan och låg placeringen bakom Nykvarn som har en fin höstsäsong. Dock hade vi en säker 5-0 seger med oss i senaste mötet - men ett derby är alltid ett derby! Det blev en intensiv och kampfylld första halvlek där våra motståndare kom in med en lite tuffare inställning och var först in i närkamperna. Några chanser skapades åt bägge håll, men 0-0 i halvtid. Myggen ledde på poäng. Inför andra halvlek, så bestämde vi oss för en högre press och att vara mer noggranna i vårt spel. Ungefär som vanligt alltså… Vi kom ut och tog ett ordentligt tag i matchen och hade en betydligt bättre inställning! Första belöningen kom tio minuter in då vi fick en straff - som Ryad missade…..men slog in returen själv! 1-0 mycket rättvist! Resterande halvlek speglades av kamp, långa bollar från Nykvarn och där vi skapade en hel del fina chanser när vi kom runt på kanterna. Vi avgör matchen med 2-0 genom Henke med fem minuter kvar och Valle - vår skytteligaledare - rullar in trean i 90:e minuten! Skön seger! Den behövde vi. Vi är glada för att både Henke och Ceasar är tillbaka i spel nu efter skadorna de fick i mars…! Bra inhopp av bägge. Extra plus till hållen nolla bakåt och till hela laget för en riktig slitseger…!! Till och med myggen gav med sig i mörkret och den sena kvällen i Nykvarn… Bortamatch mot IFK Nyköping U nästa fredag. Avspark kl 19.00 och vi ser fram emot storpublik från Mariefred! //Johan, Mathias, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 2 sep 2023 2kommentarer
  • Tung och blöt bortaförlust mot Näshulta

Fredag kväll. Regntung plan. Näshulta borta på Ekhammarens IP. Kan det vara något? Vi kom från en riktigt fin träningsvecka, tyvärr med fem spelare borta, men ställer upp med ett starkt lag. Revansch från vårens onödiga förlust mot Näshulta, då vi spelade med 10 man i 75 minuter, hade vi på vår agenda i den mörka fredagskvällen. Och att hålla tätt de första 15 minuterna och inte fortsätta med vår (o)vana att släppa in tidiga mål. Efter 2 minuter ligger vi under med 1-0 efter en långboll och skott från utanför straffområdet. Precis det som vi pratade om innan matchen och som vi skulle undvika…. Vi gör dock snyggt 1-1 bara några minuter senare genom Valle och fortsätter att spela bra. Näshulta spelade precis som vi trodde, med MYCKET långbollar på sina duktiga anfallare. Vi hanterade det relativt bra, försöker rulla boll på det mjuka underlaget och är det bättre laget. Efter 25 minuter släpper vi en frispark från halva plan, helt i onödan, och får börja jaga utjämning igen. Den kommer bara ett par minuter senare efter ett bra avslut från Oliver. Resten av halvleken halkade vi runt och försökte undvika att skada oss eller motståndarna… Vi kommer ut i andra halvlek med bra känsla om att kunna utnyttja vårt spelövertag. Efter en kvart gör motståndarna 3-2 efter ett fint avslut och Henke sätter ditt 3-3 bara minuterna efter. Sista halvtimmen blir ett kämpande från bägge lagen med planen, trötthet och mörkrets som lägger sig. Med en kvart kvar, så strular vi till det igen och deras skyttekung rullar lätt in 4-3. Ännu ett mål som vi inte skall behöva släppa in! Det blir också slutresultatet. Vi gör en bra match, trots förlusten, men släpper för många billiga mål. Det behöver vi helt enkelt arbeta bort! Extra plus till vårt mittfält med Alex, Ryad och Axel. Vi ser nu fram emot derby borta mot Nykvarn nu på fredag, avspark kl 19.00. Kom och stötta grabbarna och laget! // Johan, Mathias, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 26 aug 2023 0kommentarer