• Referat: Bankeryds Skid o MK - Månsarps IBK B

Match mot tabelltvåan Bankeryd, som bara kunde sluta på ett sätt och det gjorde det också. I en serie som är väldigt ojämn, där det skiljer extremt mycket mellan topplagen och övriga, så får vi svårt att hävda oss. Sedan återigen så haglar återbud in, av olika orsaker, som man kunde skriva en doktorshandling om. Men killarna på plats visar hjärta för lila, förutom kanske en period i första där vi fokuserar på fel saker. Vi släpper in mest mål i första perioden. Självklart mycket Bankeryd i början, vi får freda vårt mål. De gör 3-0 på 5 minuter, vilket speglar matchen väl. Men tydligen ska det vara svårt att leda med 3-0, för vi får reducering sedan, genom ett fantastiskt skott av Max, pass från David. Men sedan kommer hemmalagets Herr Larsson igång, han jagar ju målligan, var ju med i dagens JP, då de hade ett reportage om bästa målskytt i Jönköping. Marcus stod innan dagen på 28 mål. Och nu började han mata på, han gör både 4-1 och 5-1. Sedan gör vi 5-2, genom ett anfall, som gör att man blir tårögd, fantastiskt spelat av Max, David och sedan avslut av Philip. Sedan gör Larsson både 6-2 och 7-2, innan perioden avslutas med 8-2. De 3 sista målen tycker jag att vi kunde gjort bättre på. Vi sjunker ner lite för mycket, tar dåliga beslut också på plan, tappar både disciplin och humör. Och i allt detta så skadar sig även Filip Liborn, vilket var tråkigt givetvis, då vi var 2 femmor från början fanns inte så mycket att bolla med uppställningsmässigt. Filip´s pappa erbjöd sig ju att spela, och det får vi väl ha i beredskap till nästa gång, får bara skaffa rätt storlek på tröjan också. Vi går in i pausen, och det som blir mantrat är att vi måste jobba så hårt vi kan. Vi vet att motståndaren är skickligare än oss. Men jobbet måste göras i varje byte. Andra perioden blir också en bättre defensiv period, där vi endast släpper till 17 skott mot 1:a periodens 23. Visst Bankeryd gör 5 mål i denna period. Det är bara ett av dom jag är besviken på, det är PP målet de får, vi sliter riktigt bra får bort bollen långt, men tar inte bytet, vilket gör att vi går på knäna och vi tvingas släppa in mål, onödigt. 3:e perioden gör vi också i stort sätt bra efter förutsättningarna. Bankeryd gör inte sitt första förrän. 11:22. Då i PP. Vi håller på och reda ut detta boxplay också, men de skjuter på täckande spelare in, med endast 6 sekunder kvar. Sedan rullar det in ytterligare mål, som egentligen inte är så mycket att säga om. Vi är trötta helt enkelt. 2 femmor till start, 1 skadad efter första, vilket gjorde att vi fick spela på 3 backar i 2 perioder. I sista perioden mår också Simon dåligt, så bara sportadiska byten på honom. Herr Larsson stannade på 7 mål f ö. Grattis till segern Bankeryd och lycka till framåt. Och tack till våra egna killar 50 av 60 minuter idag ger ni allt ni har för lila. Ett stor tillskott är Jimmy Lindstrand som bara spelat 2 matcher denna säsong, båda mot Bankeryd. Med sitt enorma kunnande är han viktig för våra yngre killar, framförallt de som är nya, eller kommit tillbaka efter flera års paus. Martin i målet ser också till att hålla siffrorna nere, 56 skott emot honom idag. Bra att vi har en back-up på plats också i form av Andreas, influgen direkt från Thailand. Nu får vi ta Lördag och ladda för Mello, eller något annat bra. B-lag Herrar 10 feb 0kommentarer
  • Referat: Månsarps IBK B - Hestra Skid O SK

En eftermiddagsmatch mot Hestra, som tydligen verkade krocka med en massa andra aktiviteter, futsal, fotboll, padel och sedan spelade visst även HV hemmamatch. Så det är mycket man kanske borde tagit i beräkningen när man satte föreningens matcer, någon gång sommaren 2023. Men men. Matchen spelades, och våra gäster vinner den, ganska komfortabelt. Vi är 9 utespelare, då en av killarna kastar in handduken på uppvärmningen, för att återuppstå lite i tredje. Det dröjer dock innan första målet kommer, 0-1 08:29, genom Hestra´s duktige lagkapten Viktor Westlund. Och kanske slappnade Hestra av lite här, för vi kvitterar ganska omgående. Men sedan är väl det roliga slut. De rinner ifrån till 1-4, varav ett mål i powerplay. Periodpaus Andra perioden slutar "bara" 1-2. Vi gör vårat mål i powerplay, då Sigge. "smashar" in den. Hestra får dock sista ordet i perioden. 2-6 genom Liam Park, assist Simon Löf, 2 ytterligare duktiga spelare i bortalaget I 3:e så gör Hestra ganska snabbt mål, så matchen "dör" då som man säger. Vi lyckas göra ett mål själva i 3:e genom Simon Hemberg, som noteras för 3 poäng i matchen. Kul Simon ! I övrig vill vi berömma Martin Henriksson, som får över 50 skott mot sig. Och gör det mycket bra. Tack till publik och gästande lag, samt våra domare. Ett extra tack till Kim Westlund, som jag fick möjligheten att byta några ord med, alltid trevlig. B-lag Herrar 3 feb 0kommentarer
  • Referat: Månsarps IBK B - KFUM Jönköping B

Lördagskvällen avslutades med match mot KFUM B. Kan väl inte påstå att det var en jämn historia. Men förutsättningarna för lagen och föreningarna är olika också. Vi kom till spel med 2 femmor idag, varav mer än hälften är nya, eller kommit tillbaka till innebandy efter flera års paus KFUM i sin tur har ett bra sammansvetsat gäng, och kan plocka från både JAS och division 2. Vi fick med en spelare från den s k B-lagslistan, men då var inte denne, Magnus med och spelade senaste H3-matchen. Vi har heller inte någon bra kontiniutet i träning. Idag hade man väl velat haft med en femma till, men lite mer "meriterade" spelare, Men många har tyvärr valt annat ikväll. Dock vill jag inte lägga någon skugga över de som spelade. De spelar en lördagkväll, utan gnäll, ställer upp för föreningen, och gör det bästa efter deras förutsättningar. Självklart vill vi ha jämnare matcher än såhär, men när serien ser ut som den gör blir det svårt. Andreas i målet hade rätt mycket att göra. Fick över 60 skott mot sig. Möjligt att han ska ta något mål, men han stred tappert under hela matchen. Nu får han snart åka på välbehövlig semester också. Ska jag ta med ytterligare positva saker, är det att vi försöker rulla boll de fåtal lägen vi får chansen, för att få alla delaktiga. Sedan visar vi ju glädje när vi gör mål med, vilket värmer. Rent taktiskt var det svårt att göra något. I 3:e laborerar Oscar om laget lite, och jag tycker ändå att det får effekt. Bl a tog Jocke Laago av sig, sitt pannband också. David Andersson gjorde mål idag med, vilket var hans första i lila tröjan I KFUM fanns en Månsarps-bekanting i Anton Seestrand. Kul att Anton valde att spela vidare när hans lag inte blev kvar i vår förening. Nu tar vi kväll och hoppas kunna ladda om, och hoppas att fler tar ansvar för träningar och matcher nu. B-lag Herrar 13 jan 0kommentarer