• Tuff bortamatch väntar!

En vecka har gått sedan hemmamatchen mot IK Standard där vi åkte på en tung förlust med 0-1. Problematiken med målskyttet håller i sig. Under första halvlek är vi ganska dominanta och skapar bra målchanser flera gånger om, trots att känslan är att vi går lite på ”halvfart”. Vi pratar i halvtid om att sätta upp ett högre tempo och vara lite hetare i dueller och går ut i andra med känslan av att det skulle lösa sig. Men tyvärr får vi en käftsmäll i form av 0-1 till Standard i minut 67 på deras egentligen enda målchans under matchen, bortsett från en felaktig offside som kunde genererat ett friläge. Efter målet repar oss vi inte riktigt och det är lite halv-krampigt fram till matchens slutsignal. Känslan efteråt var tung och omklädningsrummet osade av ilska och besvikelse. Men det är så otroligt viktigt att göra mål på sina chanser när man har momentum, annars vinner man inga fotbollsmatcher.   Ikväll åker vi till Eskilstuna och Ekängens IP för att ta oss an serieledaren BK Sport. De är obesegrade i år så detta är tuffast möjliga motstånd i årets Division 6 Nordvästra. Vi har pratat och förberett oss för detta under veckans träningar. Det kan vara ett bra läge att möta ett bra BK Sport nu där vi kanske inte kommer vara speciellt spelförande och fokusera på kamp och försvar! Matchstart är 19:00.   Truppen : Johan J Erik Johan W Rashid Joel Mähl Isak Papec Uddin Max Östman Said Ynabi Dante Albin Adam W     Allt gott / Tränarduon A-lag 16 jun 2023 2kommentarer
  • Hemmamatch ikväll!

Vi börjar med att ursäkta att det varit lite dålig uppdatering på hemsidan senaste tiden. Ibland kommer livet emellan! Resultatmässigt har denna tid varit tung för oss där vi endast lyckats knipa 1 poäng på de senaste 5 matcherna, vilket dock var en väldigt stark poäng att ta borta mot ett väldigt bra Gropptorp. I övrigt har det varit högt och lågt när man ser till våra prestationer där vi mycket väl kunnat gå segrande ur ett par av dessa 5 senaste matcher om man ser till matchbild. Men tyvärr har vi haft väldigt svårt att göra mål och då vinner man inga matcher.   Men vi tar nya tag och blickar framåt! Ikväll tar vi emot IK Standard hemma på IP och vi går in i matchen med gott mod efter veckans träningar. Vi har ett par tunga namn borta pga avstängningar och studentfirande osv, men kommer ändå till match med en bra trupp. Vi hoppas att vår fina publik kommer till ett förhoppningsvis soligt IP och stöttar oss till vinst! Matchstart 19.00.   Väl mött // Tränarduon     Truppen mot IK Standard: Johan J (MV) Joel (K) Simon Mähl Zaher Isak Max Hamza Johan W Östman Emil Erik Benjamin Albin Said Ynabi A-lag 9 jun 2023 1kommentar
  • Hemmapremiär!

Äntligen är det dags att kliva ut på IP i seriesammanhang när det idag 5/5 vankas hemmapremiär då vi tar emot FC Kurdtuna. Först en rapport från förra veckans bortamatch mot Marsjö-Byle.   Domaren visslade i gång matchen 19:00 på fredagskvällen på en nylagd och fin konstgräsplan i Högsjö. Det var ett hungrigt MIF som tog tag i matchen direkt och fick tryck framåt. Övertag skapades via vår vänsterkant med Moussa och Joel som organisatörer. Känslan är bra! Tyvärr sticker våra motståndare upp i en kontring och skapar i minut 12 en hörna som de gör 1–0 på. Här stannar matchen av litegrann och det känns nu lite ”premiär-krampigt” i båda lagen. Så fortsätter det halvleken ut men innan domaren blåser av för vila så hinner Marsjö-Byle trycka in ytterligare en nick efter hörna. 2–0 i paus.   Vi pratar ihop oss i paus om att gå full fart framåt i andra och det är återigen ett hungrigt och kvickt MIF som vi ser när halvleken startar. Vi trycker på och kommer ofta runt på kanterna via inbytta Said och Albin. Med runt 20 minuter kvar lägger Albin en fin macka snett inåt bakåt till Johan som tyvärr bränner läget. Strax därefter ska vi ha en straff där Said är först på bollen i en situation framför mål där målvakten totalt rammar honom men domaren friar. Med lite marginaler med oss i dessa två sekvenser hade matchen absolut kunna sluta annorlunda än vad den gjorde. Men så funkar det inte riktigt i fotboll utan Marsjö-Byle gör i stället lite slumpartat 3–0 i minut 84. Vi lyckas forcera in en boll genom Rashid till slutresultatet 3–1. Kort summerat så gör vi en ganska bra prestation men var tyvärr lite tunna på fasta situationer och lite uddlösa framåt.     Upp på hästen igen! Vi har gjort två bra träningar i veckan med bra fart och mycket kampmoment. Även anfall och avslut har gnuggats. I kvällens match vill vi gå ut och tillsammans spela en fartfylld fotboll och med lärdom från förra matchen, vinna fler dueller i straffområdena än våra motståndare och vara kliniska i avslutslägen.   Truppen : Johan J (MV) Erik A Johan W Edvin M Joel W (Kapten) Isak L Hamza A Max H Philip P Alexander Ö Said K Albin G Edvin U Zaher H Benjamin I + En till   MIF-FC Kurdtuna Matchstart 19:00 på IP.   Hoppas att vår trogna publik dyker upp ikväll och stöttar oss till vinst! Allt gott, Tränarduon A-lag 5 maj 2023 0kommentarer
  • Seriepremiär

Lång försäsong till ända. Dags för premiär!     I mitten på januari drog vi i gång årets försäsong på IP:s konstgräs. Efterföljande veckor var intresset att provträna hos oss stort och vi var runt 30 man på varje träning. Tyvärr var vädret under flera perioder emot oss så det har blivit en hel del löpning och fysträning vilket grabbarna i truppen har tacklat väldigt bra och kört på hårt.   Den hårda träningen kan vi dock ha stor nytta av i år då vi kliver upp en division och kommer att spela division 6 Nordvästra.   Vi har spelat totalt sex matcher under försäsongen. Sköldinge ( div 6 ) 3-3 Skogstorp ( div 5 ) 0-4 förlust Råby ( div 5 ) 1-5 förlust Harg ( div 4 ) 0-8 förlust Harg ( div 7 ) 1-1 Barva ( div 6 ) 1-3 förlust   En hel del har i dessa matcher varit bra men självklart mycket att jobba på!   Vi går in i denna säsong med en trupp om 28 registrerade spelare och ytterligare 2 på väg in. Tillskott: Albin Garälv – Från egna leden Dante Olsson – Från egna leden Edvin Mähl – Åtvidabergs FF Melvin Brotö – Åtvidabergs FF Max Hård – Från egna leden Mohammed Mahdi – Hälleforsnäs IF Omar Alhufian – Från egna leden Ynabi Tedros – Från egna leden Hamza Ahmed – Värmbol FC (spelklar 29/4) Zaher Hamo – Värmbol FC (spelklar 29/4)   Vad gäller spelarförluster så är det ett par spelare som flyttat och ej kommer spela i år. Vi har en stor förlust i Viktor Broström som tagit klivet till Värmbol FC för spel i Div 3. Viktor var förra årets mest värdefulla spelare med sina 19 mål och 10-talet assister. Vi önskar honom lycka till framöver!     Ikväll 28/4 är det dags för seriepremiär när vi beger oss till Högsjö och Voith Arena för att möta Marsjö-Byle Goif. Vi har haft två väldigt bra träningar i veckan och det känns som att vi åker till denna premiär med god form. Det har verkligen varit tävling om platserna i matchtruppen.   Premiärlaget: Rasmus Ström (MV) Joel Wikelind (Kapten) Johan Wallström Rashid Matan Thor Lundahl Isak Lindqvist Max Hård Edvin Mähl Ahmed Moussa Alexander Östman Omar Alhufian Albin Garälv Edvin Uddin Said Karlsson Benjamin Ingelman Mohammed Mahdi   Matchstart är 19.00.   Väl mött och trevlig valborg! //Tränarduon A-lag 28 apr 2023 4kommentarer
  • Vinst i tuff bortafight

Förra helgen åkte vi till klassiska Stalls Backe i Katrineholm för en tuff bortamatch mot Katrineholms AIK. På morgonen matchdag fick vi tyvärr två tuffa återbud på Isak L och Alexander Ö pga sjukdom. In i elvan klev Edvin Uddin och Philip Papec vilket skulle visa sig ge framgång.   KAIK rivstartade i matchen och satte hårt tryck på oss under första kvarten med flertalet vassa målchanser där Johan J i målet gör ett par viktiga räddningar. Därefter börjar vi sakta men säkert äta oss in i matchen och får ha lite mer boll på deras planhalva. I minut 28 kommer Emil E loss på sin högerkant och spelar in i boxen till Philip P som direktskarvar till en fristående Edvin U som kyligt placerar in sitt första mål i A-laget och 0-1 till MIF. Kul för Edvin, endast 16 år, som har visat en enorm utveckling sedan uppflytt till seniorerna i Augusti. Vi ökar på vår ledning i minut 34 till 0-2 genom skyttekungen Viktor B där Philip P återigen agerade framspelare.   Andra halvlek startar likt den första med ett KAIK som trycker ned oss i jakt på reducering och denna gång får de tyvärr utdelning med dubbla nätrassel, 2-2 efter timmen spelad.  Känslan är då att KAIK tagit över helt och kommer att vinna matchen. Men som vi gjort tidigare under säsongen i underläge, hittar vi något i laget som vänder på steken. I minut 63 får vi genom ett fint kombinationsspel på Emil Es högerkant ned bollen i djupet på Philip P som tar med bollen ned mot kortlinjen där han sätter en fin passning till nyligen inbytte Zaher H som trycker dit 2-3 till MIF. Ett väldigt bra anfall. I detta skede tar vi över matchen och nu är det vi som trycker ned KAIK. I minut 72 får vi en frispark utanför straffområdet efter en bra prestation av Simon S. På inlägget når Zaher H högst och med en enorm kraft trycker han dit sitt andra mål och 2-4 till MIF. Resten av matchen kontrollerar vi och KAIK får inte till några farligheter.   Det är många i laget som förtjänar beröm efter denna match och det har dem fått höra under veckans träningar. Matchavgörande är Philip P med tre målgivande passningar samt Zaher H med sina dubbla kassar i matchens slutskede.   Nu på lördag 1/10 är det dags för säsongens sista match då vi hemma på IP tar emot Björkviks IF. Bortamatchen mot dem slutade 1-1. Vi har tränat på bra i veckan och kommer till spel med en stark trupp. Eftersom vi tabellmässigt inte har jättemycket att spela för, så går vi in till match med inställningen att spela vår fotboll och tillsammans ha roligt för att avsluta denna säsong med glädje.   Matchstart är 13.00 och vi hoppas såklart på ett bra stöd på IP som vi haft hela säsongen.   Allt gott // Tränarduon A-lag 30 sep 2022 3kommentarer
  • Oavgjort i derbyt!

Fredagen den 2a September tog vi emot Flen hemma på IP för årets andra och sista kommunderby. Det skulle bli ett tufft sådant med mycket kamp och en hel del bra fotboll. Bl.a delades det ut hela 8 gula kort.   Första halvlek är spelmässigt till MIFs fördel där vi kontrollerar och styr spelet på ett bra sätt. Inga direkt heta målchanser skapas åt något håll. Närmast till 1-0 är på en frispark i stolpen från Johan W.   Andra halvlek rivstartas då vi i minut 47 får chansen från straffpunkten och här gör Viktor B inga misstag. 1-0 till MIF stensäkert. Närmsta 20-minuters perioden är vi ännu bättre än i första halvlek och trycker på för ytterligare mål. I minut 67 hittar Rashid en fin boll i djupled på Viktor B som kommer loss och stänker dit 2an. I detta ögonblick så känns det som att matchen är vunnen då man ser luften totalt gå ur Flensgrabbarna. Men så fungerar det inte alltid i fotboll. För i minut 71 lyckas en Flen-forward lite från ingenstans rinna igenom i djupled och sätter 2-1 och det är match igen. Efterföljande 10 minuter är det lite ställningskrig med mycket tuffa närkamper men sakta börjar vi bli nedtryckta. Flen lyckas tyvärr sätta dit 2-2 efter en tilltrasslad situation i vårt straffområde och då gäller det bara att hålla undan och försöka undvika förlust. Flen har runt minut 90 en boll som är och snuddar på vår mållinje men vi lyckas få bort den. Matchen slutar 2-2.   Efteråt är det oerhört blandade känslor. En väldig besvikelse över att vi inte vinner när vi är väldigt bra i 70 minuter och leder rättvist. Men samtidigt en lättnad över att vi höll undan på slutet när Flen tog över. Det kunde ha slutat i förlust. Summerat så tar vi i år 4 av 6 möjliga poäng mot Flen.     Nästa match är imorgon fredag 16e September hemma på IP mot serieledande Gropptorps IF.   Ett Gropptorp som vi förlorade mot med 2-1 på bortaplan. De är det bästa laget vi mött i år med flertalet duktiga och rutinerade spelare utspritt i flera lagdelar men vi vet om att vi har kapacitet att matcha dem när vi kommer upp i nivå. I andra halvlek på bortaplan var vi det bättre laget och kunde mycket väl ha tagit poäng. Isak L är tyvärr avstängd pga gula kort till denna match. I övrigt är alla i truppen tillgängliga, bortsett från långtidsskadade.   Hoppas att vår fina publik kommer och stöttar oss denna kväll som är vår näst sista hemmamatch för säsongen. Matchstart 19:15! A-lag 15 sep 2022 0kommentarer
  • Eriksson hjälte i Bie!

Årets 13e seriematch gick av stapeln den 25/8 på Kurortsvallen mot Bie Goif. Vi startar matchen ganska bra och trycker direkt ned Bie i eget straffområde där de får kämpa för att hålla rent. Detta ger oss flertalet fasta situationer på rad som tyvärr inte resulterar i mål. 0-1 till MIF kommer efter halvtimmen spelad då Johan Wallström slår en crossboll till Viktor Broström på vänsterkanten som kommer loss. Här är Viktor mycket bra och så även denna gång. Kraftfullt driver han fram och sätter bollen behärskat bredvid målvakten i Bie-målet. Övertaget för oss fortsätter halvleken ut men snöpligt får Bie in en kvittering precis innan paus. 1-1 i halvtid. Vi håller oss lugna under pausen och känner oss trygga med att vi kommer lösa en trea. Andra halvlek blir dock lite mer krampaktig. Inte så att Bie tar över på något sätt och inte heller skapar några chanser, utan att det är vi som inte riktigt hittar de ytorna vi vill spela i. Den chansen Bie får i andra gör de dock mål på. I matchminut 80 slår de en boll mot vårt straffområde och efter en luftspark från oss dimper bollen ned hos en fristående Bie-spelare som rakar in 2-1. Ingen tid att deppa för det utan vi trycker gasen i botten för kvittering. Och nu kliver William Eriksson fram som gubben i lådan. 2-2 kommer i minut 87 där vi slår in en frispark från halvplan och William krigar in en retur. Men han var inte klar där. Klockan står på 92 spelade och Viktor dribblar sig fram på kortlinjen och kyligt hittar in snett inåt bakåt till William som ytterligare en gång överlistar hemmakeepern och smäller in 2-3 till MIF. En skön vinst där vi vinner rättvist trots att det satt hårt inne. Detta var femte gången i år vi vinner med uddamålet. Många i laget gjorde bra saker denna match. Edvin Uddin gjorde sin A-lagsdebut, endast 15 år gammal, som central mittfältare och tog för sig både med bollen och i närkamp-spelet!     Ikväll 2/9 väntar årets andra derby mot Flen. Det första slutade med vinst på Hammarvallen. Kanske vår bästa insats i år. Vi förväntar oss att Flen är sugna på revansch så vi är förberedda på att det här blir en tuff fight. Men vi vet att vi är som bäst hemma på IP så självförtroendet är högt och vi kommer göra allt för ännu en vinst. Tyvärr är lagkapten Joel Wikelind ej tillgänglig pga sjukdom.   Matchstart är 19:15 på IP och vi hoppas att det kommer mycket folk och stöttar oss! Väl mött / Tränarduon A-lag 2 sep 2022 0kommentarer