E-post:
Lösenord:
Logga in
 Håll mig inloggad
Automatiskt inloggad nästa gång du besöker laget.se från denna dator
Waiting

DELA SIDAN

Match två från damernas roadtrip

Västerås Basket - Malbas 61 - 66
(15-19, 17-14, 18-19, 11 - 14)

(Forts)
Efter en god natts sömn på hotellet var Malbas helt redo i både ben och huvud för att ta sig an Västerås Basket under söndagens match. Noterbart för oss Malbasfans är att vi faktiskt har en spelare som är bördig från gurkstaden Västerås - Evelina Svensson.

- Det var lite av en "homecoming" för Evelina. Det märktes i hennes fokus och inte minst under matchen, berättar coach Loren Steele.

Loren Steele gjorde klart för spelarna att detta var en av säsongens nyckelmatcher, eftersom en vinst innebär att laget tagit den magiska nionde vinsten. Jag ber Loren att förklarar vad som är magiskt med nio vinster.

- Nio vinster är den gräns som man måste passera för att bevisa att man hör hemma i Basketettan. Inget lag har någonsin åkt ut med nio vinster. För oss var det ett viktigt "statement" vi ville visa basketsverige att vi hör hemma på där här nivån och det gjorde vi också, förklarar Loren Steele.

Det blev en jämn match lagen emellan och man utbytte ledning hela 16 gånger.

- Ja, det var lite svängigt men jag tycker att vi hade kontroll. Någon gång låg vi under med 6 poäng och någon ledde vi med sju, men vi hade koll på matchhändelserna och spelade bra, säger Loren Steele.

En imponerande insats måste man säga eftersom Thea Rozic skadade foten i förlusten mot Eskilstuna och såväl Anna Jacobsson som homecomern Evelina Svensson skadade sig under matchen.

- Evelina gjorde en dödsföraktande dykning in i handbollsmålet efter att ha sprungit tillbaka i defens och Anna fick utgå efter tre minuter i första kvarten och var inte redo för spel förrän sista minuterna igen, förtäljer Loren Steele.

Coach Loren Steele ställde upp med Kristina Nikkonen som point och Huyen som tvåa och verkade nöjd med sin backcourt.

- Många kanske skulle satt Kris som två och Huyen som etta, men man får inte glömma att det är Huyens första säsong i Basketettan och hon hara bara spelat knappt halva säsongen. Med lite mer rutin och självförtroende kommer Huyen vara ett självklart val som point framöver, men nu behöver hon växa in i rollen, förklarar Loren Steele.

Sin bristande rutin till trots var det ändå Huyen som levererade spiken i kistan med en trepoängare i slutet av matchen.
Loren passar även på att ge beröm till Amie Jow, Kristina Nikkonen och Evelina Svensson.

- Amie gjorde en av sina bästa matcher för säsongen med sina 17 poäng och 8 returer. Vi varierade bra mellan inside och outside mycket tack vare Evelina (20 poäng) och Kristina (13 poäng).

Att Malbas även sköt 16/19 på straffkasten spelade naturligtvis in och det är en nöjd coach som avslutar vårt samtal per telefon.

- Nu har vi visat att vi verkligen hör hemma i Basketettan och jag kommer aldrig att skylla på att vi saknar spelare eller att den och den är skadad. Vi är ett lag som kämpar för varandra, spelar en attackerande fartfylld basket med högt tempo - oberoende av vem som är på plan. Det är det viktiga och det har vi bevisat denna helg.

Man kan inte annat än att hålla med, inte sant? Nästa match för damerna är den 6 mars hemma i Helenholmshallen klockan 18.00. Be there or be square, som Loren antagligen hade sagt...

Publicerad 21:38 27 feb 2013
Nyheten visad 202 gånger
Waiting
Du måste logga in för att skriva en kommentar!

MBNET

Malmö Business Network
Klicka här

BASKET24

MATCHER A-LAGEN

Spelprogram för Basketettan.

Herr / Dam


Första omgång BE spelas helgen den 28-29/9-2013.

HELAMALMÖ

SENASTE UPPDATERADE ALBUM

BESÖKARTOPPEN

1. (1) Ystads IF HF
2. (4) Höllvikens IBF
3. (2) Ifö Bromölla IF
4. (9) GIF Nike
5. (6) Svedala IF
6. (30) Tollarps IF Fotboll
7. (5) Högaborgs BK A-Laget
8. (11) IK Pantern
9. (3) Hässleholms CK
10. (14) BK Olympic
Listar de tio mest besökta sidorna i Skåne län igår