26 oktober 2013
15:00

IBF Lesjöfors

Referat: Munkfors IBK U - IBF Lesjöfors

Munkfors dominerar större delar av matchen så slutresultatet är mer än rättvist.

Första perioden bjuder inte Lesjöfors på särskilt mycket motstånd och redan 02.14 in i matchen gör Matilda Larstorp-Björklund 1-0. Munkfors ökar på till 2-0 genom Malin Törnkvist och efter att Lesjöfors drabbats av en utvisning för hårt spel gör Frida Haraldsson 3-0 i PP. Efter dryga kvarten ökar Munkfors på ledningen ytterligare genom Michelle Felixson till 4-0 vilket gör att Lesjöfors tar en time-out. Detta gör att Lesjöfors rycker upp sig lite och 17.48 lyckas de reducera till 4-1, men Munkfors svarar med en snabb replik knappt minuten senare genom Malin Nilsson till 5-1.

Andra perioden har Lesjöfors vaknat till och tempot i matchen blir något högre. Fyra minuter in i andra perioden gör Michelle Felixsson 6-1 för Munkfors men bara 21 sekunder senare gör Lesjöfors 6-2. I mitten av andra perioden bjuder systrarna Törnkvist (Linnea och Malin) på fint spel som leder till 7-2 av Malin Törnkvist. Efter sätter Munkfors en ordentlig press med ett antal skott i stolpen ochi sista minuten av perioden stänker Malin Nilsson in 8-2.

I tredje perioden öppnar Lesjöfors oväntat starkt och 2.53 reducerar de till 8-3, men resten av perioden blir Lesjöfors märkbart tröttare för var minut och Munkfors tar över mer och mer. Ellen Jansson gör 9-3 och knappa minuten senare gör Malin Nilsson sitt tredje mål för matchen, 10-3. Efter åtta minuter får Lesjöfors ytterligare en utvisning för hands men detta PP leder inte till något mål för Munkfors. 15.29 åker ytterligare en Lesjöfors-spelare ut, denna gång för felaktigt avstånd. Frustrationen hos Lesjöfors-spelaren leder till en matchstraff så Munkfors får spela resten av matchen i PP. Munkfors kan då med gott om tid göra både 11-3 genom Matilda Larstorp-Björklund och 12-3 genom Linnéa Törnkvist.

Det var en bra insats av Munkfors där de krigar om bollen och visar att de har flera bra målskyttar.