23 november 2018
20:00

Ingelstad IBK

Referat: Månsarps IBK - Ingelstad IBK

Black Friday ? ja tyvärr för vårt lila lag. Tycker återigen att vi står upp bra idag, men 3 avgörande händelser låter matchen svänga över till Ingelstad, som fick en "happy Friday" istället.
1. Skadan på Oscar tidigt i period 2, då en ouppvärmd och för dagen krasslig Lucas fick hoppa in
2. Starten på 3:e, som kan benämnas som bedrövlig
3. Matchstraffet, som inte hjälper oss framåt i matchen

I första perioden är vi som i många hemmamatcher det piggare laget. Att vi gör både 1 och 2-0 tycker jag var välförtjänt. 1-0 gör Magnus, assist från Tom, efter att vår 3:e femma överraskat Ingelstad genom att pressa högt. Första femman ville inte vara sämre, utan 2-0 från Felix klubba assist Edvin. En liten onödig reducering tycker jag, då vi tar bollen men hög klubba, men är tröga i omställningen, vilket Ingelstad utnyttjar. 2-1 blir pausiffrorna

I andra så utgår som sagt Oscar tidigt, Ingelstad tar grepp om perioden, och vänder till 2-3, då vi inte riktigt är med. Men Markus gör dagens mål, en soloprestation från egen zon, och drar upp bollen i borte krysset sedan. Och nu tycker jag att vi tar tag i det igen. Väldigt snöpligt då att vi mer eller mindre assisterar till 3-4 vilket blir paussiffror.

Ner på 2 backpar i 3:e perioden, men ingen reaktion direkt. Snarare uppträder vi utan att agera på någonting, och 3 mål i baken på 1,5 minut är ett faktum. En TO direkt, för lite omgruppering. Vi får också nästa mål genom Erik. Och pressar bra nu. Vi får också ett PP, som tyvärr blev resultatlöst. Men det blir värre, ett matchstraff i matchminut 11, gör att vi får spela box i 5 minuter. Släpper dock bara in 1 mål. Efter detta, så jagar vi på. Får till en reducering. Men kommer tyvärr inte närmare. Surt att notera ytterligare en förlust. Då jag tycker att vi kan matcha alla lag, med lite bättre skärpa både offensivt och defensivt, samt försöka att lugna ned spelet ibland. Vårt unga lag blir lite hetsigt emellanåt, och det faller tyvärr tillbaka på oss i vissa situationer.
Lite spelarkrititk.
1. Erik Gustavsson, visar under matchen och framförallt i BP varför han är kapten, ritktigt bra inställning idag.
2. Wallmon/Axelsson, bra backpar, kändes stabilt matchen över, Markus också farlig framåt, men grämer sig säkert över några skott som flög över mål.
3. Sebastian. Om "Sigge" hade lite "siesta" i Sävsjö förra veckan, så var han tillbaka i gott slag ikväll, imponerande jobb över hela banan.

Tack till publik, seketariat och dagens matchvärdar P-06 för bra uppslutning och inramning