9 november 2018
20:00

Nässjö IBF

Referat: Månsarps IBK - Nässjö IBF

Äntligen seger när Edvin Lundmark blev 3 målsskytt. Matchen börjar med ett snabbt mål av gästerna 1:16 in i startperioden. Därefter gjorde Edvin sitt för dagen första mål och kvitterade till 1-1 på tiden 5:46 efter pass från Simon Svensson. 8:48 gjorde samma duo 2-1 där Simon fick va sist på bollen efter pass från Edvin eller korrekt skott från Edvin som träffade Simon in. När vi senare fick spela en man kort kom Nässjös kvittering, detta efter vi anföll en man mindre och fastnade med laget högt och blev kontrade. 21 sekunder efter kvitteringen gör Markus Axelsson mål på pass från Jonathan Persson 15:04. Vi drar på oss ytterligare en utvisning men klarar boxen och går till paus med 3-2. Även om vi förlorar skotten i period 1 så kändes resultatet rättvist. Andra perioden bjuder inte på något skönspel, Vi drar på oss vår 3e utvisning men håller återigen emot. När sedan gästerna får sin första utvisning så slår Edvin till igen och gör mål på pass från Rasmus Nilsson 13:18 in. Händer inte sådär mycket mer men ett par bra räddningar får vi se från de båda målvakterna. Tredje perioden river Nässjö igång och efter 6 sekunder kommer skarp avslut som Lucas Hallgren styr undan. 3:45 in gör Edvin sitt tredje mål för kvällen på pass av Bastian Blychert. Ett mål som tänder gästerna och vi tar ny utvisning när vi försöker freda oss. Denna gången spelar Nässjö med bra tryck och 5-3 kommer helt rättvist och ger dem energi. De fortsätter att spela bra och vi tar nu vår 5e utvisning vilket känns som mycket tungt då de hade momentum och var nära reducera på nytt. Men en man mindre gör Martin Rietz ett helhjärtat jobb och stoppas ojust av gästerna så det blir spel 4 mot 4. Tempot är nu högt men Lucas gör flera avgörande räddningar som gör att 5-3 står sig. När Daniel Eriksson senare tar en bra tajmad time-out så får vi rätt fokus. Felix Andreasson kontrar och drar snyggt in 6-3 på pass av Markus 16:32 och när Simon senare sätter 7-3 13 sekunder senare på Martins pass så känns matchen klar. Vi har 2 ytterligare skarpa chanser men Nässjös målvakt gör bra räddningar och ska inte lastas för de förlorar. Med 30 sekunder kvar gör Lucas en galant räddning och ska ha mycket beröm för sin insats idag. Men tveklöst bäst var Edvin med sina 3 mål och 1 assist. Flera andra ska ha plus idag som exempelvis Simon och Markus. Kollektivet var bra idag och vi vann rättvist, skönt att få spela ut och ta 3 pinnar. Nästa vecka så spelar laget borta mot Sävsjö. Tack för ikväll!

Resultat: 7-3 (3-2, 1-0, 3-1)
Skott: 29-27 (7-9, 12-7, 10-11)