27 augusti 2018
20:15

Torslanda IK

Referat: Mossens BK - Torslanda IK

Tjejerna stod för en riktig arbetsseger i omstarten av Juniorklass 2, det dröjde dock till den 68:e minuten innan vi fick hål på ett hårt kämpande Torslanda IK på Valhalla IP, efter det gick dock proppen ur och ytterligare tre mål petades in under de sista 7 minuterna av matchen.

Det var annars ett spelsuget, om än lite ringrostigt gäng som inte spelat match på över två månader som äntrade Valhalla i höstskrud, 12 grader och lätt regn i luften.
Även om matchovanan lös igenom lite då och då kompenserades det med rätt attityd och kämpaglöd.

1:a halvlek blev mållös och i andra halvlek stod matchen och vägde länge, det behövdes ett mål, och mål blev det.

Mossen bröt dödläget genom att Sara A skarvat in bollen efter ett instick från Hedda, Nellie utökade till förlösande 2-0 efter en lurig markkrypare.
De rödklädda gjorde ett försök i att flytta upp laget och satte viss press, MBK satte dock spiken i kistan efter att Hedda kommit fri med målvakten efter en mäktig utspark från Ebba, bollen placerads säkert i mål intill målvaktens vänstra stolpe, 3-0.

I slutet av matchen fick Nellie sätta sitt andra mål i matchen efter att Agnes gjort en jätteraid från backposition in i straffområdet, petat bollen till Hedda som kyligt la upp bollen till Nellie som med vänstern lobbsparkade in 4-0.

Alltid skönt med lite flyt i offensiven då vi led lite brist av den varan under vårsäsongen.

Som sagt, en riktig arbetsseger där alla i laget drog sitt strå till stacken, en ypperlig försvarsinsats och ett hårt arbetande mittfält ledde till att det tillslut lossnade framåt.
Torslanda är tunga att möta men många MBK-tjejer stegade fram och vågade ta kampen ordentligt, ingen nämnd ingen glömd!

Dagen till ära hade vi hela 4 avbytare med på bänken vilket skapade bra back-up, dessvärre hade Dominique känningar i knäna och agerade istället moralisk support från sidlinjen tillsammans med en rehabande Lollo.
Felicia kände tyvärr av en förkylning och då det vankas match mot Öckerö redan nu på onsdag spelades hon därför sparsamt, förhoppningsvis har vi samma trupp friska och krya till den matchen.

Vi hoppar över träningen nu på tisdag för att helt fokusera på den tuffa utmaningen ute på Öckerö på onsdag.
Nu är vi uppvärmda och vet vad vi går för.