Förutsättningarna inför dagens match på Hisingen var minst sagt intressant, tre debutanter i form av forna VF-trion, Nora, Maria och Julia.

På minuskontot hade vi Cicci, Felicia, Dominique och Sara R som var indisponibla p.g.a. förkylning och rehab.
Lägg också till att vi hade en match i benen från igår.
Det var med andra ord upplagt för en spännande, men tuff match på Torslandavallen.

Torslanda IK mötte vi för ett par veckor sedan på Valhalla IP, då vann vi med 4-0 efter en mäktig spurt.
Något vi lärt oss är dock att varje match är en ny match och med olika förutsättningar.

Hisingstjejerna är i grunden ett bra lag. De besegrade Näset/Väster för två veckor sedan och gjorde en bra insats mot topplaget Stenkullen förra helgen.

Hemmatjejerna började också bäst och fick rulla runt bollen i ganska högt tempo, vi fick jaga men låg bra i positionerna. Efter knappa 10 minuter lyckades vi få en hörna och på den stegade vårt nyförvärv Julia Sjöberg fram och med gemensamma krafter med Sara A petade in 1-0 till Mossen, en kanondebut för Julia!

Tyvärr fick vi inte jubla särskilt länge. Ett par minuter senare fick Torslanda en frispark som droppade in i ett omarkerat område där en hemmatjej kunde slå bollen i nät, surt.

Resten av halvleken var ställningskrig men det saknades inte chanser.
Hemmalaget fick bl.a. en indirekt frispark ett par meter från målet men vår mur offrade sig ordentligt, Agnes visade mod när hon tog det stenhårda skottet i magen.

MBK hade också två jättechanser i slutet av halvleken där Ida torde haft den bästa, efter en tilltrasslad situation i straffområdet fick tyvärr Ida för mycket luft under bollen och den strök precis över ribban.
I anfallet innan hade Sara A blivit frispelad efter ett fint instick men hemmamålvakten var med på noterna.

Andra halvlek var den första lik, mycket ställningskrig där MBK tog över ju längre matchen led.
Skillnaden var dock att hemmatjejerna gjorde mål, en bit in i andra halvlek lyckades hemmatjejerna knoppa in ett ledningsmål efter en nick på en högerhörna.

MBK låg på för en kvittering men kom inte längre än ett jätteskott från Alice som smet strax över ribban.

Sammanfattning: Sur förlust idag, vi skapade tillräckligt med både hel- och halvchanser för att kunna plocka alla tre poäng men marginalerna var inte med oss.
Ett stort plus till inställningen i hällregnet, alla kämpar på in i kaklet och det var sånär som det hade givit resultat
Tyvärr blir vi lite stressade när vi är bollförare och lyckas inte fullt ut utnyttja bollinnehavet men det är något som vi kommer arbeta extra mycket på träningarna framöver. Trots förlusten, bra jobbat alla tjejer!

En extra klapp på axeln till Nora, Maria och Julia som idag gjorde debut i den svarta tröjan, bra jobbat!

Efter en intensiv matchning går vi nu in i ett mindre intensivt schema. Matchen mot Sävedalen IF nu på fredag kommer att skjutas upp p.g.a. av skolaktiviteter (inspark för många av våra spelare), matchen kommer att spelas vid ett senare tillfälle.

Syns på träningen på tisdag, observera tiden (19:00 – 20:30 på Valhalla IP)