15 april 2018
17:15

Mossens BK

Referat: Onsala BK - Mossens BK

Försäsongsträningen är slut, träningsmatcherna avslutade och tävlingssäsongen tog vid på söndagseftermiddagen.

Seriepremiären spelades mot Onsala BK på bortaplan, en motståndare som vi besegrade med 1-0 på försäsongen.
Nu var det dock tävlingsmatch och helt andra förutsättningar, så det var med spänd förväntan vi såg fram emot den här matchen, tjejerna gjorde ingen besviken!

Redan i den 7:e minuten tog MBK ledningen efter att Sara A slitigt sig loss på vänsterkanten, brutit sig in i straffområdet och kyligt placerat bollen i mål, en smakstart!

MBK hade bra koll på 1:a halvlek, förutom ett par hörnor släppte inte de svartklädda igenom hemmatjejerna särskilt många gånger, mittförsvaret med Sara R och Emma agerade lugnt och resolut med bra backup från Ebba mellan stolparna.
Tilda visade tyngd på vänsterbackpositionen och stängde den ytan gång på gång.

Innan domaren blåste av för halvlek hade Hedda också utökat ledningen till 2-0 efter att hon chippat bollen i mål från straffområdets vänstra hörn, ett resultat som speglade matchen ganska väl.

I andra halvlek tog vi över matchen mer och mer och flera högklassiga chanser skapades. Nellie som byttes in i 1:a halvlek satte bra press på Onsalabackarna och gjorde det svårt för hemmatjejerna att få till vettiga uppspel, oftast tog vårt grymt kämpande innermittfältare Ella och Cicci hand om bollarna centralt i banan och adresserade fina bollar tillbaka till våra yttrar.

Alice slet sig fri på högerkanten ett par gånger efter fina passningar från våra innermittar, skotten gick dock tätt utanför målvaktens bortre stolpe.
Fanny hade ett liknande läge men även där smet bollen strax utanför stolpen.
Cicci hade en frispark i ribban och även ett friläge efter Agnes fenomenala inlägg från vänsterkanten, målvakten gjorde dock en snygg benparad på Ciccis avslut.

Det var tillslut Ida som satte spiken i kistan efter att kyligt bredsidat in bollen i nät när en kvart återstod av matchen.

3-0 var ett klart rättvis resultat sett över hela matchen och ett bra kvitto på att vi är på rätt väg!