20:00

Torslanda IK 1

Referat: Mossens BK - Torslanda IK 1

Det var dags för premiär för våra 01/02-tjejer i Futsalserien.
För motståndet stod Torslanda IK, ett lag vi spelade jämnt emot förra säsongen inomhus (en vinst och en förlust).

Den första perioden var ett ställningskrig och bägge lagen försvarade sig bra, TIK tog dock ledningen med 1-0 i slutet av perioden efter att vi varit lite passiva på en målvaktsretur.

I andra perioden öppnade spelet upp sig och nu började vi spela riktigt bra, kvitteringen till 1-1 kom också rättvist.

Inför tredje perioden hade vi en stor förhoppning om att vända matchen men det blev helt tvärtom, vi gick in den berömda väggen medans Torslanda höll uppe tempot, det resulterade dessvärre i fem baklängesmål på sju minuter.
Vi blev passiva, gick bort oss i positionerna och tappade bollar, ett tydligt tecken på trötthet både i benen och i huvudet.

1-6 var ett onödigt stort resultat men när det rinner iväg är det lätt att det rinner i väg rejält, speciellt när tröttheten slår till.

Summa summarum: Njae, vi har en del att bevisa i vårt Futsalspel, först och främst måste vi orka i 45 minuter.
Idag hade vi med oss tillräckligt med avbytare för att fixa detta men orken tryter, trots detta, redan efter två perioder, det blev vårt fall idag. Fortsatt fysträning att vänta!
Tidvis glimrar vi dock till och spelar alldeles underbar futsal, det visade vi inte minst i andra perioden. Vi behöver dock bli jämnare och öva betydligt mer på att minimera misstagen och framförallt utnyttja de målchanser vi trots allt skapar.

Bra kämpat tjejer, nya tag till nästa match! Vi får inte glömma bort att det här var första matchen inomhus på nästan ett år för 01/02.