• Bortamatch mot Enhörna IF

Fjärde träningsmatchen för säsongen....och nu börjar strukturen sitta hyfsat. Vi har koncentrerat oss på att möta bra motstånd (division fyra) för att riktigt kunna testa vår spelidé. På lördagseftermiddagen åkte vi till Enhörna med en del spelare borta pga sjukdom och resor. Grått väder och +4C, det börjar vi känna igen...! Kallt på avbytarbänken. I första halvlek hade vi inledningsvis en del problem med vårt försvarsspel, där Enhörnas duktiga spelare utnyttjade ytor bakom våra ytterbackar på ett bra sätt. Inga speciellt farliga situatoner att notera. Efter en kvart tog vi över matchen och etablerade ett bra tryck mot Enhörnas mål, och Filip Rydström satte snyggt 0-1 när han med sammetsfötter behandlade en perfekt slagen boll från Ryad! Resten av halvleken gör vi det riktigt bra och vänder på spelet noga och tydligt, vilket öppnar ytor och skapar tid för oss. Vi fortsätter vårt fina spel i början på andra. Enhörna trycker på med en ännu högre press, högre ytterbackar och droppar sin sexa ännu längre ned. Efter en kvart får vi en omställning mot oss efter bollschabbel och Enhörna utjämmnar till 1-1. Efter målet tappar vi lite i strukturen och våra motståndare kan spela in en del bollar i ytor som vi borde täppa till. Ett bolltapp till efter 72 minuter, där vi spelar för smått och svårt, leder till ett överläge där Enhörna rullar upp oss och trycker in 2-1. Resten av halvleken fortsätter på liknande sätt, men vi vaskar fram ett par jättechanser via fint spel. Inga fler mål dock... Vi gör en OK/bra/stabil insats mot det bästa laget vi mött hittills i år. Nästa helg tar vi emot Fanna BK från Enköping, ytterligare ett division fyra lag. Avspark kl 13.00 på Hammaren! Vi ses väl...?! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 2 mar 0kommentarer
  • Säsongspremiär på Hammaren!

ÄNTLIGEN är snön bortas på Hammaren och vi kunde ta emot Ärla IF i vår tredje träningsmatch för året på lördagseftermiddagen! Plusgrader och typ 75 pers på plats. Ärla kom på femte plats i div 4 förra året och vi fortsätter att koncentrera vårt träningsmotstånd till den högre divisionen - dit vi förstås siktar! Vi hade en full avbytarbänk i dag och vilade/rullade runt ganska mycket för att avlasta våra spelare. Vi kommer från en riktigt tuff träningsgvecka och har en vecka till med att träna ned oss lite. Vi ser starkare och starkare ut! Matchen började jämnt, där vi fortsätter att sätta vår spelidé på plats. Ärla försökte pressa oss, men lungt och metodiskt spelade vi oss ur detta. Vi släpper till ett par hörnor och i 11:e minuten hittar deras skyttekung rätt, 0-1. Rött kort på Ärlas högerback efter 20 min, men vi lät dem spela vidare med 11 man, för att inte förstöra träningsmatchen. Vi fortsätter att trycka på, men känns lite tunna framåt - inte så konstigt - vi har inte tränat på anfallsspelet på ett bra tag nu....;-). Efter en hörna så får Mika loss bollen i straffområdet och drar in 1-1 under målvakten! Fyra byten i halvtid och i minut 49 så sätter nyförvärvet och hemvändaren WIlliam Forzelius snyggt 2-1 till oss! Fortsatt jämnt spel, där vi märker att Ärla tröttnar ganska tydligt, och vi får mer ytor att spela på. Vi har ett lite för lågt bolltempo, så vi får inte ut vårt bollinnehav fullt ut. Domaren hittar en hög spark på straffområdslinjen efter 67 minuter och dömer indirekt frispark? Nej....der blir tydligen straff???! Som Adam Bergquist sätter säkert, hans andra mål.. Resten av matchen testar vi att trycka på ett högre styrspel och press, och blir lite långa i laget, vilket ger några omställningar för Ärla. Slutresultat 2-2, vilket möjligen speglar matchen. Vi gör en stabil och säker insats, men vi vet att vi kan betydligt bättre. Plus i dag till Williams "debut" och Elias R gör - som vanligt - en kanonmatch....! Nu har vi en full träningsvecka framför oss och åker nästa lördag till Enhörna för att möta ytterligare ett division 4 gäng. Avspark på Friluftsgården kl 13.00. Välkomna! /7Johan, Mathias, Lars., Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 24 feb 0kommentarer
  • DM-vinst i eftermiddag!

Redan i andra matchen för året kom första tävlingsmatchen när vi i strålande sol och kalla vindar mötte division 4-laget Jäder IF. Vi kom från en hackig och snöig träningsvecka, men där vi ville fortsätta utveckla vår spelidé. Första kvart tjugo gör vi det riktigt bra mot ett bollsäkert lag och tar ledningen efter 8 min via Sörmlands snabbaste spelare - Valle! En fin och snabb omställning genom spelzonerna. Sista kvarten i första halvlek så blir vi lite stressade och tappade boll för ofta. Jäder trycker på, men skapar inte mer än några hörnor. Ledning i paus Till andra halvleken pratar vi ihop oss om att stänga mitten bättre och att säkra våra uppspel - som vi kan! Vi inleder bra igen med ett större lugn. Efter en hörna, så drar Jäder bollen dubbelt i ribban/stolpen, men vi kommer undan med lite tur… Efter 62 min, så gör vi mål på hörna! Händer inte varje vecka… Jimmie trycker in den och vi leder rättvist med 2-0. Det märks att det är tidigt på säsongen när orken tryter igen. Noterat inför kommande träningar..! Vi håller undan till en fin vinst! Två matcher kvar i gruppspelet i DM, nästa är den 15 mars. Extra plus i dag till Alfred i mål och Anton på mitten. En fin laginsats! ///Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 17 feb 0kommentarer
  • Första träningsmatchen för året!

Isvindar och minusgrader med ett fint första motstånd när vi mötte div 4-laget Somtuna FC på Årby IP i dag på eftermiddagen. Kallt på sidan med mycket kläder och nyinhandlade filtar…😅 Efter sex veckors vinterträning, så var det härligt att få spela match igen. Vi arbetar på med vår spelidé och gjorde en mycket bra prestation i dag! En jämn och mycket välspelad match mellan två lag - det såg inte ut som det var den 10:e februari! Första halvlek var jämn, där vi stängde ytor bra och släppte inte till många halvchanser till motståndarna. Vi hade ett par klara målchanser och kanske borde leda med 1-0 eller 2-0 i paus. I andra halvlek blev vi något långa i laget och tappade boll vid några tillfällen med omställningar som följd. Annars fortsatte vi skapa klara målchanser… 1-0 till Somtuna efter en timme. Ett skott från straffområdeslinjen som gick in vid stolproten. Alfred i mål räddade en straff efter 75 min. Tre nyförvärv i Anton Dahlén, Alfred Swärd och Nob Biniam gick in i startelvan och gjorde skillnad. I övrigt grym insats överlag! Vi ser fram emot en ny träningsvecka och sen DM-match mot Jäder på Larslunda nästa lördag. Kom och titta! //Ledarna FB A-lag Herrar 10 feb 1kommentar
  • Sista seriematchen i år!

Vi mötte Afrikansk FC borta i Södertälje på söndagseftermiddagen. Vi gick för att säkra fjärdeplatsen i serien. Matchen är inte mycket att säga om, då vi var överlägsna från avspark mot ett lag som gett upp serien för länge sen. Slutresultatet 0-11 visar det mesta. Tyvärr tre röda kort, efter slag, armbåge och bråk, för våra motståndare inklusive ett antal mordhot och bråk efter matchen. Våra killar håller sig lugna och vi tar oss ifrån Östertälje IP så snart det går. Målskyttar: Valle 4, Hossein 2, Rydan 2, Mike, Eric och Oliver var sitt. Plus till hela laget i dag! Vi kommer att summera säsongen inom kort, träna vidare två dagar i veckan och ser fram emot vår Avslutningsfest den 28 oktober! // Stolta tränare och lagledare FB A-lag Herrar 8 okt 2023 2kommentarer