• Första höstmatchen

Fredag kväll, avspark kl 19.30. Mörkt och hällregn - kan det bli bättre...?! Vi åkte till Brunnsängs IP för att möta Södertälje FF (U), som vi slog klart med 6-1 hemma i juni. Vi mötte dem verkligen när de dök upp efter att vi varit där en halvtimme. Efter att domarna hade kommit. Ingen matchvärd heller - så vi kände oss verkligen välkomna.... Efter ett par tuffa veckors träning (och en riktigt tråkig långtidsskada på Mika....borta sex månader...), så hade vi bra förhoppningar om en bra start på hösten. Nio matcher kvar och vi inledde matchen på andra plats i serien. Avslutade vårsäsongen med åtta matcher utan förlust. Södertälje kom till start med ett helt annat lag än senast, duktiga boll-lirare som höll en bra kvalitet! Vi fick inte tag på dem ordentligt i vår press, utan låg lite för långt ifrån och jobbade inte som ett lag. En jämn start på matchen, varefter vi skänker bort 1-0 efter slarv i försvaret. En hel del tuffa satsningar senare från motståndarna, så tog vi över sista 20 min i halvleken. Henke bryter fint ett uppspel med fem minuter kvar, spelar fin vägg med Rydan och sätter säkert - och rättvist - 1-1! Vi kommer ut i en mycket mer sammanhållen press i andra halvlek, men Södertälje är duktiga på att komma ur med ett fint passningsspel. Vi sätter 2-1, men det blir felaktigt avblåst för offside....De gör också 2-1 efter 20 minuter i andra, efter passivt bolltittande från oss i försvaret. Det blir polsk riksdag på planen sedan deras nummer 5 fick sitt andra kort och rött med kvarten kvar. Det visade sig dock att det är OK att spela med två stycken femmor i matchen. Bägge femmorna fick var sitt kort, men domaren kunde skilja dem åt, så då är det tydligen så enligt regelboken....mycket konstigt med speciella regler i bland...... 2-2 kommer genom en annan av våra backar, Jimmie Magnusson, på nick efter en hörna. Båda lagen trycker på för en trepoängare, men matchen slutar 2-2. Möjligen ett rättvist resultat. Vi mötte ett duktigt lag, kom inte upp i 100% av vår kapacitet - och utökar sviten till nio matcher utan förlust. Med de andra resultaten i serien, så går vi upp i serieledning, samma poäng som Stallis, som föll tungt på hemmaplan.... Vi har inga tankar på att släppa den platsen resten av hösten! Plus i dag till Henrik Lärnestad - och till övriga laget som tar sig samman och hämtar upp två underlägen och får med sig en poäng från en lurig bortamatch. Nu tränar vi på i veckan innan vi åker till Nykvarn för match igen på fredag kväll. Kom dit och titta på serieledarna! //Johan, Mathias, Lars, Pierre, Lena och Mats FB A-lag Herrar 10 aug 0kommentarer
  • Vinst i Lithellscupen!

I lördags drog vi tidigt tidigt till en försäsongscup i Sköllersta utanför Örebro, där korvfabriken sponsrar en cup som upptakt för höstsäsongen - för division 5, 6 och 7-lag. Vi kom med en riktigt tuff träningsvecka bakom oss, men taggade för att komma igång med matchspelet och att ta hem cupen. 19 starka killar åkte med, så vi hade gott om spelare att rulla runt med. Vi inleder med tre raka vinster i gruppspelet (mot Ekeby, Töreboda och Öre), varmt som tusan, 2 x 20 minuter kändes mycket längre än så - och det var ett slitet gäng som gick till kvartsfinal mor division 5-kollegan HoIF. En klar och övertygande vinst, semin mot Öre (igen) klarades av utan problem, innan finalen stundade mot Töreboda (igen...). Tror våra motståndare var snäppet tröttare i sjätte matchen än vad vi var, och de började också med ett lågt försvarsspel, medan vi rullade på ganska bra och skapade målchanser. I andra halvlek dominerar vi, släpper tyvärr in ett mål i slutsekunderna, men vinnar ändå med 2-1! Cupvinsten klar och pokalen tas emot! Plus 2 kilo korv....;-)! Smolk i bägaren med ett brutet strålben på en av våra spelare, som ger ytterligare avbräck inför hösten, då vi nu tappar några spelare till militären och studier i USA. Men vi ser ändå riktigt starka ut inför omstarten på serien nu på fredag kväll kl 19.30 på Brunnsängs IP mot Södertäje FF! Vi ligger tvåa i serien, en poäng efter ledarna och 4 poäng före trean. Nio matcher kvar. Kom och stötta oss hela vägen upp till division fyra! Första hemmamatchen är om två veckor, fredag den 23 augusti, kl 19.00, då vi tar emot Trosa Balkan på vår nya omlagda konstgräsplan! // Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 6 aug 0kommentarer
  • Vårsäsongen avslutad

Så där....den svåra bortamatchen mot Hällbybrunn avslutade i fredags vårsäsongen. Vi kom till spel med sju spelare på skade-/rese- och avstängningslistan, men satte upp en fin trupp som verkligen visar på en bra bredd! Vi slog ju Hällby hemma i juni och hade bra koll efter vårens scouting och hemmamatchen hur de skulle spela. Och så blev det ju inte....! Hällby tog med sig den senaste matchen och föll tillbaks mer än vad vi hade förväntat oss, och gick inte lika långt, till att börja med, som tidigare. Vi hade därför ett stort bollinnehav i första halvlek, men skapade inte speciellt mycket. Hällby dominerade (den förväntade) kampen på mittfältet och gick framåt på våra misstag med snabba omställningar. Rättvist tar de också ledningen med 1-0 efter en kvart och tveksamheter i vår kommunikation. 2-0 kommer efter ett onödigt bolltapp precis före halvtid. Illa. I halvtid tar vi ett ordentligt snack om vad vi behöver förändra och kommer ut pånyttfödda, där vi hjälper varandra som ett lag, vinner fler bollar och börjar skapa chanser. I 57:de minuten redcuerar Mauritz Wrangel på hörna och vi fortsätter att trycka på. Med en kvart kvar så sitter också 2-2 genom Henke Lärnestad! Mycket välförtjänt efter en bra första halvtimme i andra! Slutskedet av matchen blir Hawaii, med en direktutvisning för Hällby med tio minuter kvar för en riktigt ful satsning mot Affe i målet. Trots tio man, så är det ett jämnt spel med klara målchanser för bägge lagen - men matchen slutar 2-2. Vi känner att vi hade kunnat åka från Hällbybrunn med tre poäng, men lika gärna inget alls. Jag tror bägge lagen ändå är hyfsat nöjda med delad pott... Vi plussar extra för Elias Rosenberg i bak, Nob Binyan på mitten, ett bra inhopp i andra halvlek av Mauritz och säkert spel från Alfred Swärd i målet, trots finger ur led och dobbar i ansiktet....😯 Vi går nu till tre veckors sommarvila på en andraplats i tabellen - fyra poäng före trean och bara ett poäng efter Stallis på första plats. Nio matcher kvar i höst - viktiga matcher väntar.... Innan serien startar, så åker vi lördag den 3 augusti till den klassiska Lithellscupen i Sköllersta för uppvärming och hämta hem ära, berömmelse och kanske en pokal... Vi ses! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 7 jul 0kommentarer
  • Hölö Mörkö hemma

Dubbelmöte i veckan när serien vänder och första omgången på höstsäsongen spelades på Hammaren fradag kväll. Sista hemmamatchen för oss på vår konstgräsplan sedan 11 år tillbaka, då vi ser fram emot att få den omlagd nu under sommaren. Hölö Mörkö kom på besök, vi besegrade dem borta i tisdags med 1-3, och förväntade oss att göra en bättre prestation på hemmaplan. Så fokus var en full arbetsinsats med snabba bollförflyttningar. Med fem ordinarie startspelare borta, så tog vi tag i matchen, men föll in i ett för lågt tempo med en lägre teknisk kvalitet än vad vi egentligen kan. Vi förstår inte riktigt varför, men vi tar ändå ledningen på frispark efter ett underligt mål - Mike Stepniak efter 12 minuter! Fortsättningen av halvleken är likadan, där vi inte vinner allt för många andrabollar och ligger för nära offsidelinjen för domarnas smak allt för ofta. I halvtid tar vi oss samman, samtidigt som de mörka molnen rullar in. Ett ordentligt åsk- och regnoväder gör att vi bryter matchen efter 53 minuter. Efter en halvtimme kommer lagen överens om med domaren att slutföra matchen - och plötsligt är vi Real Mariefred, med vårt vanliga snabba, effektiva och fina spel! Bollarna rullar in under sista halvtimmen med mål från Nob Biniam, Valle Trobeck två, Henke Lärnestad på straff och Hampus Dyrvik sätter slutresultatet 6-0. Helt rättvist och vi befäster en säker andraplats i tabellen, en poäng efter Stallis och tre poäng ned till tredjeplacerade BK Sport. En vecka kvar med sista matchen på fredag, en lurig bortamatch mot Hällbybrunn. Tack till alla som kom i går kväll - och en extra guldstjärna till er som kom tillbaka efter årets oväder över Mariefred! //Johan, Mathias, Lars, Lena, Pierre och Mats FB A-lag Herrar 29 jun 0kommentarer
  • Hölö Mörkö borta

Från tisdagskvällens match borta mot Hölö Mörkö tar vi med oss tre säkra poäng efter 1-3 vinst. ...och ser i stället fram emot hemmamatchen på fredag då serien vänder och vi möter Hölö igen. Välkomna till Hammaren fredag kl 19,00! /Johan, Mathias. Lars, Pierre, Lena och Mats FB A-lag Herrar 25 jun 0kommentarer