• Vinst i förkvalet !

I Gångsätrahallen möttes Åkersberga HK och Lidingö SK i den andra matchen av två förkvalsmatcher. Åkerberga HK hade en fördel ifrån första matchen med ett plusmål, vilket innebar att Lidingö SK behövde vinna med två mål för vidare kval. Gångsätrahallen hade ”lapp på luckan” ett utryck när hallen är fylld till bredden av supportrar. En härlig inramning från både hemma och bortapublik. Matchen började i ett rasande tempo, likt den första matchen, och Åkersberga HK satsade på man mot man-spel. Båda lagen spelade lite över sin förmåga, vilket resulterade i en hel del tekniska misstag. Trots det lyckades Lidingö SK med att kontrollera matchen och hade som mest en fem måls ledning under den första halvleken. Erik Brismar från Lidingö SK imponerande med sitt försvarsspel och fick stopp på Åkersberga HK snabba spel. Lidingö SK var pålästa på Åkersberga HK duktiga 9m uppställning, men fick istället problem med linjespelaren Gösta Lillhök i Åkersberga HK. Sakta kämpade sig Åkersberga HK i matchen via snabba omställningar och vid halvtid ledde Lidingö SK knappt med 16-15. I den andra halvleken följdes lagen åt de första fem minuterna. Erik Johansson och Fredrik Chipperfield gjorde fyra snabba mål och skapade en fyramålsledning. Coacherna i Lidingö SK gjorde ett smart drag genom att placera snabbe och spelintelligente Wictor Brage som linjespelare med fri roll, vilket skapar stor oreda hos Åkersberga HK. Många spelare förtjänar beröm i Lidingö SK , men en extra eloge till kapten Oskar Nilsson för sitt säkra straffskytte och smarta försvarsspel. Med tio minuter kvar och sjumålsledning tappar Åkersberga HK energin och Lidingö SK kunde enkelt gå in i mål med slutresultatet 37-26. Stort beröm till domarna Alice Watson och Jack Watson. Matchens lirare priset som skänktes av ICA Kvantum Larsberg gick till Wictor Brage. Oskar Nilsson 8, Wictor Brage 7, Erik Brismar 7, Eric Johansson 5, Carls Sundelin 3,Martin Alm 2, Fredrik Chipperfield 2, Jacob Rimbe 2 och Martin Andrésson 1 Publiksiffra: 327 Foto: Matthew Tipple Herrar A+U 17 mar 0kommentarer
  • Spänningen stiger !

Vi är inne i slutspurten av säsongen och det är flera avgörande matcher som väntar. Damerna spelar avslutande match i division 2 mot Rosersbergs IK. Hammarby som leder serien med 1 poäng möter Gurraberg i sin avslutande match. Seger eller oavgjort gör att Hammarby tar klivet upp direkt till division 1. Vid en sådan utgång spelar LSK kval i det som kallas semioff där man möter 9:e laget i division 1 som blir Spånga eller Borlänge. Vinner man där blir det slutkval mot en ny motståndare. Herrarna möter Åkersberga HK i en andra kvalmatch. Eftersom Åkersberga vann med ett mål hemma (29-28) gäller att vid seger för LSK med två mål eller mer går LSK vidare. Ett fortsatt kvalspel för herrarna genomförs först som semioff matcher och vid seger där som slutkvalsmatcher. Lidingölaget herrar spelar också en avgörande match i division fyra mot HK Uppsala 2 i Gångsätrahallen. Man kan vid seger vara klara för division 3. Jakobsberg har före matcherna samma poäng som LSK men 23 mål sämre målskillnad så utgången av den matchen finns också med i avgörandet om serieseger. Både dam- och herrlaget har gått vidare i ATG Svenska Cupen och nästa omgång ska enligt spelschemat spelas i maj. Vi kan se fram emot många spännande matcher i vår med start i Gångsätra lördag 16 mars ! Kan du inte vara på plats så är det LSK TV som gäller för våra A-lag. Lidingö SK Handboll 15 mar 0kommentarer
  • Emmet Broman uttagen till Riksläger !

LSK:s Emmet Broman har blivit uttagen till Riksläger 1 för pojkar födda 2008, i Nyköping/Rosvalla Arenor den 4-7 april i år. Ledarteamet i LSK säger: -Emmet är en träningsvillig och välväxt M6 med bra blick för spelet som dessutom gillar att spela försvar. I klubblaget alternerar han mellan M6 och V9 då vi har brist på 9M spelare. Till hösten blir det handbollsgymnasium på Midsommarkransen. Vi ser det som ett bra kvitto på vår verksamhet att vi får fram spelare som får möjlighet att vara med och visa upp sig på Rikslägret. LSK handboll säger grattis till Emmet och önskar lycka till ! Uttagna spelare Svenska Handbollförbundets information om Riksläger: Svenska Handbollförbundets (SHF) Riksläger ingår som ett led i SHF:s spelarutbildning mot ungdomslandslagen. Lägren arrangeras årligen under fyra dagar i mars/april och i juni/augusti. Cirka 180 spelare deltar vid varje läger. Spelarna fyller 16 år det år de blir uttagna till sitt första Riksläger. Totalt genomförs fyra Riksläger per åldersklass. Foto: Matthew Tipple Lidingö SK Handboll 13 mar 0kommentarer
  • Vinst borta mot Årsta AIK HF

Vinst mot Årsta Det blev en målrik tillställning när Lidingö mötte Årsta på bortaplan, 39-30 till Lidingös fördel. Det var en match som drevs upp i ett högt tempo,vilket resulterar i att man glömmer försvarsarbetet. 39 mål framåt är bra, men 30 bakåt är inte bra. Matilda Adolfsson gör ett bra jobb mellan stolparna. Det positiva är att vi har ännu en match med bra spridning på målskyttet,samtliga utespelare är med i protokollet. Det var aldrig något snack om vilka som skulle gå segrande ur striden, Lidingö var i förarsätet från start till mål. Just det är ett litet problem, man blir lite bekväm, ledning i halvtid, 19-13 till Lidingös fördel. Vi säger i halvtidsvilan att ha mer fokus på försvaret, trots det så får Årsta gör för många ”lätta mål”. Matchens lirare blir Ida Bernhardsson Matchens höna går till Wilma Abelson Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 8, Malin Andersson-Lindberg 5, Wilma Abelson 4, Anna Wettebrandt 4, Mathilda Hedenberg 4, Ester Arkinger 4, Ella Abelson 3, Regina Suurwee 3, Helena Stenqvist 2, Malou Lindén 1, och Maja Rahme 1 Men vi är glada att vi säkrat kvalplatsen med 1 match kvar att spela. Vi tar emot Rosersberg på lördag 16/3 kl:16.00 i Gångsätrahallen. Hoppas vi ses! /Kaj Damer A 11 mar 1kommentar
  • Förlust i del 1 av 2 !

I Hackstahallen ställdes Åkersberga HK och Lidingö SK mot varandra i den första match av två förkvalsmatcher där det totala resultatet blir avgörande för fortsatt kval till division 1. Nästa steg i kvalet är ett semikval där vinnande lag möter laget ifrån division 1. Åkersberga HK är ett mycket ungt och spelskickligt lag. Trots att spelarens storlek inte var skrämmande, visade deras snabbhet tydligt sig vara ett problem för Lidingö SK. Matchen började i ett rasande tempo där Åkersberga började spela man mot man. Trots det aggressiva försvaret ifrån Åkersberga HK lyckades Lidingö SK genom individuella prestationer ta en tidig ledning med fyra mål. Lidingö SKs målvakt, Willy Wiggström, gör en mycket stabil första halvlek och bidrar till att hålla en stabil ledning. Efter tjugotre minuter byter Åkersberga HK in sin andra målvakt och där slutar Lidingö SKs målproduktion för halvleken. Åkersberga kämpade sig sakta in i matchen och vid halvtid ledde Lidingö SK med 14-13. I den andra halvleken fortsatte Åkersberga HK sitt aggressiva försvarsspel framgångsrikt. Lidingö SKs försvarsspel och målvaktspel går inte att känna igen. Det kändes som allt fungerade för Åkersberga HK och alla skott gick i mål. Åkersberga HK har en fyra måls ledning när det endast återstår fem minuter. Oskar Nilsson håller Lidingö SK kvar i matchen med sin snabbhet och sina hänsynslösa attacker. Veteranen och målvakten i Lidingö SK, Pontus Espling, kom in de sista sex minuterna och bidrog till ett stabilt försvar och snabba omställningar. I sista anfallet får Lidingö SK en möjlighet att utjämna men misslyckas tyvärr. Slut resultatet blir förlust för Lidingö SK med 28-29. Matchens lirare priset gick till Oskar Nilsson. Oskar Nilsson 13, Jacob Rimbe 4, Erik Johansson 4, David Rimbe 3, Erik Brismar 2, Sebastian Larsson 1 och Carl Sundelin 1 Herrar A+U 11 mar 0kommentarer