• Förlust i tredje avgörande

Bussresa upp mot bollnäs för en avgörande match mot Arbrå HK. Stämningen är toppen, och med en fullsatt hall i Bollnäs så drar matchen igång i ett bra tempo. Vi följer våran matchplan, och mycket av första halvlek handlar om att vi byter mål med varandra. En stor skillnad jämfört med andra matchen då det stod 9-9 i halvtid, så är halvtidsresultatet 15 - 13 till Arbrås fördel. I andra halvlek så får Arbrå fullträff i deras anfallsspel, och lyckas få hål på vårt försvarspel och får ett övertag tidigt in i andra halvlek. Vi försöker med olika varianter för att lösa anfallsspelet när Ida Bernhandsson blir punktmarkerad. Vi lyckas inte i samma grad som Arbrå att få in bollen i nätet. Vi prövar 7-6 i anfallspelet men Arbrå var väl förbereda och gör en väldigt bra andra halvlek i sin helhet. Vi förfinar resultatet med ett par mål mot slutet av matchen,men Arbrå står som vinnare med 34-27 och är därmed vidare till nästa kvalrunda. Känslan som infinner sig är frustration och besvikelse. Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 7, Mathilda Hedenberg 5, Maja Rahme 4, Malou Lindén 2, Regina Suurwee 2, Vera Lundgren 2, Ester Arkinger 2, Agnes Ahlström 1, Helena Stenqvist 1, och Ella Abelson 1. Matchens lirare blir Mathilda Hedenberg Matchens höna går till Maja Rahme Höjdpunkterna under måndagens match var att Vera Lundgren gjorde sin debut i a-laget. Och att vår egna Bollnäs Agnes fick debutera i målet en kortis! Ett otroligt tack för stödet under detta kval. Vi är oerhört tacksamma att vi har supportrar som har åkt till Bollnäs och stöttat oss. Men ej är det slut, i Maj väntar sista kvalomgången i svenska cupen mot Skånela. Vi återkommer med tid och plats. /Zach Damer A 4 apr 0kommentarer
  • Snöplig förlust !

I Tyresöhallen möttes HK Tyrold och Lidingö SK i den andra matchen i bäst av tre matcher. HK Tyrold gick in i matchen med en seger från den första matchen i Gångsätrahallen. För Lidingö SK var det en fråga om vinna eller försvinna. Matchen inleddes avvaktande. Båda lagen hade noggrant studerat varandras styrkor och svagheter. Två stabila försvar och två fantastiska målvakter visade upp sitt bästa spel. Efter nio minuter var resultatet endast 1-1. Lidingö SK hade ett övertag hela första halvlek med Oskar Nilsson och Fredrik Chipperfield som starka avslutare. Resultatet efter första halvlek var 12-14 till fördel Lidingö SK. I den andra halvleken började HK Tyrold starkt med två snabba mål och utjämnade matchen. Lidingö SK och HK Tyrold hade en taktisk match mellan coacherna. Spelet utan målvakt, med 7 mot 6 utespelare, var dominerande temat för dagen. Både HK Tyrolds Gustav Skagerling och Lidingö SKs Willy Wiggström bidrog stort som målgörare och målräddare. Fantastiskt målvaktsspel av Lidingö SKs Willy Wiggström gav Lidingö en tre målsledning med endast tre minuter kvar. Att spela på resultatet i handboll är nästan alltid omöjligt. HK Tyrolds aggressiva försvarsspel och Lidingö SKs försiktiga anfallsspel gav HK Tyrold möjlighet till reducering och kvittering. Ett par olyckligt beslut i Lidingö SKs anfall möjliggjorde HK Tyrolds mirakelvändning med fyra mål de sista treminuterna. HK Tyrold vann med 26-25 och säkrade sin plats i finalkvalet. Tack Lidingö SK för en underhållande säsong med mycket glädje och fina resultat. Matchens lirare blev Willy Wiggström. Oskar Nilsson 7, David Rimbe 5, Fredrik Chipperfield 5, Carl Sundelin 3, Eric Johansson 2, Willy Wiggström 2 och Jacob Rimbe 1 Publiksiffra: 120 Foto: Matthew Tipple Herrar A+U 31 mar 0kommentarer
  • Missa inte årets Påskbingo !

Missa inte att vara med på påskens stora bingofest - BingoLottos Påskbingo! En kväll fylld av bingospel, spännande gäster och otroliga 44 miljoner kronor på spel! Påskdagen den 31 mars, klockan 18:00 i TV4! Du köper lotter genom QR-koden eller här Du kan spela digitalt eller välja att printa ut dina lotter på en vanlig skrivare. Skulle du inte kunna se programmet så är det enkelt att efteråt rätta lotterna på Bingolottos hemsida. Flera av våra supportrar prenumererar på bingolotter, sverigelotter m m. Ett enkelt sätt att alltid ha chansen att vinna samt inte minst att stötta LSK handboll. Prenumerera på bingolotter Köp eller prenumerera på sverigelotter Det är viktigt att du anger Lidingö SK handboll som din favoritklubb för att provisionen ska tillfalla LSK. Du stöder LSK handboll samtidigt som du själv kan bli en vinnare. Vi tackar på förhand för ditt stöd ! Lidingö SK Handboll 28 mar 0kommentarer
  • Tung Hemmaförlust !

Hemma i Gångsätrahallen tog Lidingö SK emot HK Tyrold i en första match i bäst av tre. HK Tyrold mönstrade ett riktigt bra lag med Gustav Skagerling, som målvakt. Skagerling med många års erfarenhet ifrån högsta divisionen samt europaspel. En tuff uppgift för hemmalaget Lidingö SK i hopp om ta sig till vidare kval. Matchen började aggressivt ifrån båda lagen. Efter minuter stod 5-5 på tavlan, vilket indikerade på ett snabbt anfallsspel och något bristfälligt försvarsspel. HK Tyrold tog sedan kontroll över matchen med fyra snabba mål, där Marvin Barett utmärkte sig med egna mål och framspelningar. Ljuspunkten hos Lidingö SK i första halvlek var Jacob Rimbe, som med sin kompromisslösa spelstil vräkte in mål. Målvaktsräddningarna första halvlek var få men i slutet av halvleken kunde Lidingö SKs målvakt Hugo Dyrén skriva in sig i målprotokollet. Vid halvtid ledde HK Tyrold med 17-21. I den andra halvleken fortsatte HK Tyrold sitt framgångsrika anfallsspel. Sju mål på sju minuter ifrån HK Tyrold punkterar så gott som matchen. Lidingö SK kapten Oskar Nilsson håller fanan högt med bra försvarsspel samt ett ständigt hot framåt. Trots Lidingö SK ansträngningar var försprånget till HK Tyrolds för stort att hämta in. Matchen avslutades med en förlust för Lidingö SK med slutresultatet 30-35. Nästa match mot HK Tyrold sker på Långfredagen den 29 mars kl 14:00 i Tyresöhallen. Matchens lirare priset gick till Jacob Rimbe. Oskar Nilsson 8, Jacob Rimbe 8, Sebastian Larsson 3, Erik Johansson 2, David Rimbe 2, Erik Brismar 2, Carl Sundelin 2, Martin Alm 1, Wictor Brage 1 och Hugo Dyrén 1 Herrar A+U 27 mar 0kommentarer
  • Sur förlust i bortamötet

I söndags var det dags för match två av tre i semioff till div 1. Vi hade en uddamålsvinst med oss i bagaget, det kändes bra. Vi visste att vi skulle mötas av en fullsatt hall, med bara Arbrå supportrar, en "åttonde spelare". Vi har en bra känsla, lite nervöst, vill ju gärna avgöra i matchen. Våran egna tjej från Bollnäs, Agnes Ahlström fick en extra varm applåd under line-up. Det är Arbrå som gör första målet i matchen, men vi hänger på direkt i nästa anfall. Lagen följs åt, efter 11 minuter står det bara 3-3. Arbrå gör ett litet ryck, drar ifrån till ledning med 7-4. Vi kämpar vidare och går till halvtidsvila med lika i målprotokollet, 9-9. I början av andra halvlek tar vi ledningen, 10-12. Sedan börjar det bytas mål igen. Båda lagen ändrar sina försvarsspel, punkt av Lidingös Ida Bernhardsson, och av Arbrås Anna Nygårds. Där är Arbrå det snabbare, och starkare laget, vänder matchen och vinner tillslut med 25-22. Mathilda Adolfsson i mål håller Lidingö kvar i matchen med många bra räddningar. Inte mycket mer att säga om matchen, vi stressar bort det. Många stolpträffar, och dåliga beslut i avsluten. Matchens lirare blir Ida Bernhardsson Matchens höna går till Mathilda Adolfsson Målgörare i matchen Ida Bernhardsson 7, Helena Stenqvist 3, Malou Lindén 3, Regina Suurwee 3, Ester Arkinger 2, Agnes Ahlström 1, Wilma Abelson 1, Mathilda Hedenberg 1, och Ella Abelson 1. Nu är det bryta ihop och komma igen som gäller. Tredje och avgörande matchen spelas måndag 1/4, kl 14:00 upp i Bollnäs sporthall. Stort tack till våra supportrar som fanns på plats! Damer A 25 mar 1kommentar