• Seriematch i P16 B

Ny match i B-serien idag men denna hemma på LIH mot IF Kristianstad svart som leder serien. Efter höstens bortaförlust ville vi ha revanch men med många borta på lov och många sjuka var vi endast 1 avbytare på bänken så det gällde att kämpa på. Tyvärr får vi inte en så bra start och ligger under med 0-2 innan vi sätter första målet efter 3 min. Vi håller sedan lika eller 1 boll ner innan vi tar ledningen efter 9 min., 4-3 Dock tappar vi den ganska omgående och tar en Time Out efter 13 min. med 5-6 på resultattavlan. Vi får sedan en 2 min. kort därefter och tappar till 5-8 men vi biter ifrån så efter 19 min. tar dom en Time Out med 7-8 på tavlan. Dom får bäst effekt av den och går ifrån till 8-11 men vi hämtar igen lite så 10-12 i pausen. I andra halvlek får vi en tidig 2 min. och hamnar i underläge 11-16 redan i 4:e min. Men vi håller sedan avståndet på 3-4 bollar upp fram till 14 min. spelade då vi får till 17-18 efter en 2 min. för Kristianstad. Tyvärr tappar vi igen och med drygt 5 min. kvar av matchen står det, 18-22. Det som är lite roligt med handboll är ju att 5 min. är en ocean av tid och har man bara rätt inställning kan allt hända. Så vi börjar så smått att knapra in mål efter mål och med 50 sec. kvar står det 22-23, dock är det deras anfall men handen kommer upp, Time Out tas och efter det får vi en viktig räddning. Med 8 sec. kvar har vi således bollen och tar en Time Out, lägger en plan och i absolut sista hundradelen sätter vi slutresultatet, 23-23. Kanske inte helt rättvist slutresultat om man ser till matchen i sin helhet men där ser man vad rätt inställning kan göra och killarna jublade efter åt som om det var en vinst, härligt att se. Vi klättrade i och med det från 4:e till 2:a plats i tabellen, men vi har de 3 närmst jagande lagen kvar att möta innan säsongen är slut så allt kan hända. PA19/20 16 feb 2020 0kommentarer

Idag var det bortamatch mot HK Malmö vit. Förra matchen var jämn men vi vann trots att vi inte var helt nöjda med spelet, så i dagens match ville vi göra det lite bättre. Vi börjar bra och har 2-0 direkt, dock tappar vi till 2-2 innan dom får en 2 min. Den gör vi 2-1 på och ligger sedan 1-2 bollar upp fram till 10:e min. då vi gör 7-4. Sen fortsätter vi att trampa på så 2 min. senare tar dom en Time Out när det står 10-4 på tavlan. Vi håller sedan 5-6 bollar upp fram till 18:e min. då vi gör 16-9 och det är inget snack om vem som är bäst på planen. Sista 4 min. av halvleken provar vi 7 mot 6 spel men det går sådär så i pausen står det, 19-13 I andra halvlek är det bara att fortsätta på inslagen väg och vi gör dom 2 första målen. Dock slarvar vi lite sedan och tappar till 22-17 i 7:e min., resten av halvleken går sedan lite i vågor (vi gör ryck och släpper igen) Som mest leder vi med 33-23 med 4 min. kvar av matchen men slutresultatet skrivs till, 34-25. En helt OK match med en del toppar och dalar men bäst är nog att vi fick med alla utespelare i målprotokollet. PA19/20 15 feb 2020 0kommentarer
  • Tillskott i ”truppen”

Stort GRATTIS säger vi till Klingan som idag blev pappa till lilla Alice. En stor tjej på 52 cm. och 4200 g. PA19/20 13 feb 2020 19kommentarer
  • Riksläger 3

Stort GRATTIS säger vi till Fabian Nygren som är uttagen till vårens Riksläger 3 för landets -03. Detta sker som vanligt i Halmstad den 4-7 april och vi önskar lycka till. Läs mer på: www.svenskhandboll.se/Handbollinfo/Aktuellt/Rikslageriapril/ PA19/20 10 feb 2020 3kommentarer
  • USM P18 steg 3 i Märsta

I helgen var några av våra killar uppe i Märsta för att spela steg 3 i USM, med förhoppning om att ta sig vidare till nästa steg. Lottningen var på förhand inte lätt men matcherna ska ju som bekant spelas också. Första matchen var igår mot IF Hallby HK. Tyvärr får vi en katastrofartad start och ligger under med 1-7 efter 12 min. Men efter en Time Out så står det helt plötsligt 8-7 efter 18 min. spelade och 11-10 i pausen. Andra halvlek är ganska jämn sedan, mycket tack vare att vi hade 3 utvisningar, men vi vinner till slut med 24-21 Första matchen idag och andra för helgen var mot hemmalaget HF SIF. Här får vi en bra start och leder med 3-2 i 4:e min. men tappar sedan till 5-11 efter 16 min. spelade. Dock kämpar vi oss tillbaka bra och det står 12-14 i pausen. I andra halvlek gör vi 2 snabba mål och vi har även 16-16 i 7:e min. men sedan börjar det hacka rejält i maskineriet så tyvärr förlust, 18-26. Sista matchen för dagen och helgen var mot Redbergslids IK. Åter igen får vi en dålig start och ligger under med 0-5 innan vi sätter vårt första mål på straff i 9:e min. Avståndet ökar fram till pausen då det står, 8-14 I andra halvlek får vi en mycket bättre start och har 15-16 på tavlan redan i 6:e min. Vi har till och med 19-19 i 13:e min. men kommer inte förbi så ännu en förlust, 21-26 Bra jobbat killar och härlig inställning där ni fortsätter att kriga i alla matcher trots underläge. Men här tog tyvärr USM äventyret slut för -02:orna medans -03:orna får kämpa vidare lite till i P16. PA19/20 2 feb 2020 2kommentarer
  • USM 1-2/2

Nu i helgen är det dags för några av våra killar att spela USM steg 3 i P18 klassen. Detta sker i Märsta och så här ser matchprogrammet ut: Lördag 1/2 Kl: 17:15 HF SIF - Redbergslids IK Kl: 19:00 Lödde Viking HK - IF Hallby Söndag 2/2 Kl: 09:15 HF SIF - Lödde Viking HK Kl: 10:45 IF Hallby - Redbergslids IK Kl: 14.15 Redbergslids IK - Lödde Viking HK Kl: 15:40 HF SIF - IF Hallby För er som inte är på plats så kommer matcherna att livesändas via denna länk: https://solidsport.com/skanela-if PA19/20 31 jan 2020 0kommentarer

Efter onsdagens kross (35-23) mot Eslöv i P19 serien var det idag dags att möta IK Sund hemma på Tolvåker i P16 B serien. I höstens möte mot dessa hade vi en bedrövlig första halvlek och idag ville vi i stort sett göra allt bättre. Men vi börjar tyvärr lite trevande och ligger under med både 0-2 och 2-4 innan vi tar ledningen i 8:e min., 6-5 Vi åker dock på en 2 min. här men vad gör det när man kan göra 3-0 på den perioden. Det är inget snack om det, det är bara ett lag på planen och vi leder i pausen med, 19-8. I andra halvlek är det lite svårt att hålla fokus och det slarvas en del men vi håller ändå tempot hyfsat bra. Vi kör även runt spelarna på lite ovana positioner och dom flesta löser det bra. Vi vinner även andra halvlek men inte med lika mycket så slutresultatet skrivs till, 33-19. Bra jobbat killar, 2 nya poäng resulterar i en 2:a plats i serien just nu. PA19/20 26 jan 2020 0kommentarer
  • USM P16 steg 3 i Skogås

Denna helgen har det varit USM för P16 och vi blev lottede till Skogås, så längre resa än vi var vana vid. Minibussarna avgick 6.30 från Lödde med siktet inställt på avancemang. Första matchen var mot Spånga HK och efter en trevande start stog det 9-9 efter 12 min. spelade. Men efter det började det bli bättre så, 20-11 i halvtid. I andra halvlek fortsätter vi på inslagen väg, som mest leder vi med 30-14 och det blir vinst med 36-22 I andra matchen möter vi Norrköpings HK och här ligger vi faktiskt under med 1-2 i 5:e min. Men sedan var det bara ett lag på planen vilket halvtidsresultatet visar, 18-8 I andra halvlek ser det ungefär lika dant ut så vinst igen, 34-15 Efter första dagen leder vi således gruppen med 4p och +33 mål. Idag var första matchen mot hemmalaget Skogås HK. Vi gör första målet och sitter sedan i förarsätet hela halvleken, 15-8 i pausen. I andra halvleken rivstartar vi men 5 raka mål och dom kommer alldrig nära så vinst igen, 36-17. I andra matchen för dagen och sista för helgen blev det Skånederby mot OV Helsingborg HK. Vi börjar bra och leder med 4-0 innan dom gör sitt första i 5:e min. Vi är aldrig riktigt hotade och i halvtid leder vi med, 16-8 I andra halvlek slår vi inte av på takten och avslutar matchen med 6 raka mål så solklar vinst, 33-11 Bra jobbat och stort GRATTIS killar till steg 4 som spelas den 21-22/3. Vi går vidare som grupp 1:a med full pott och +74 mål Det är härligt att se att vi har fin bredd i laget, alla fick speltid och alla gjorde mål i helgen. PA19/20 19 jan 2020 1kommentar