• Referat: Lunnarps BK - Sankt Olofs IF

Sista omgången! Efter den längsta säsongen någonsin tog vi emot St Olof på Tomelilla IPs konstgräs för årets sista match. Dagens elva: - Agge - - Anton, Jacke, Simme, Joel - - Staffan - - Vuza, Tingis, Edin, David - - Forster - Avb: Emil, Ludde, Johannes, Fabbe, Nuttis. Vi fick en drömstart på matchen då vi gjorde mål efter 3 min. Forster klev in framför deras back och blev fälld inne i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten och Staffan stegade fram och satte den hårt i mitten, 1-0! Emellanåt kändes det lite ofokuserat och vi hade en del felpass/missade mottagningar. Dock skapar vi en del lägen och deras målvakt får göra några räddningar. St Olof satsade på långa bollar och kontringar vilket vi hade bra koll på. De var farliga på fasta situationer och vi fick rensa undan bollen på mållinjen hela 3 gånger. Efter en halvtimmes spel blev Staffan utvisad och vi fick spela med en man mindre. Trots det är det ändå vi som håller i bollen och för spelet. I den 42a minuten blev det en misskommunikation mellan deras back och utrusande målvakt vilket gjorde att Vuza fick bollen ute på kanten i snäv vinkel och satte bollen mot tomt mål men bollen rullade precis utanför stolpen. Precis innan halvlek kvitterade St Olof när vi 2 gånger om inte lyckades rensa undan bollen och de spelade snett bakåt och tryckte in 1-1. 1-1 blev halvtidsresultatet såväl som slutresultatet trots att vi skapade tryck framåt i slutet av matchen men lyckades tyvärr inte få in bollen. Dagens 3 bästa i LBK utsåg undertecknad: 3p Tingis 2p Jacke 1p Simme Vi slutade på en 4e plats och sett till förutsättningarna och skadeläget i truppen har vi gjort en mycket väl godkänd säsong! Vi vill passa på att tacka alla våra sponsorer och alla som har stöttat oss under säsongen så ses vi 2022 igen! Väl mött! /Glenn Malmros A-lag Herrar 21 nov 2021 0kommentarer
  • Referat: Öja FF - Lunnarps BK

Match idag denna gråa och kalla novemberdag. Vi begav oss till Charlottenlunds IP I Svarte för att möta Öja FF. Dagens elva: - Ludde - - Kevve, Emil, Simme, Jakob - - Staffan - - Vuza, Edin, Johannes, Alfons - - Forster - Avb: Agge, Joel, Tingis, Anton, David. Spelmässigt gör vi det bra idag men vi får inte resultatet med oss. Den stora anledningen till det är att vi inte är hälften så heta som Öja är i varken vår eller deras box. Vi rullar boll bra, fina kombinationer och kommer ofta runt på kanterna men när vi väl sätter in bollen i boxen är vi ej tillräckligt hungriga. På andra hållet i vår box offrar vi inte oss tillräckligt och överlag på planen går vi inte in 100% i närkamperna. Vi skapar en del lägen och provar skott utifrån men antingen så gick bollen över eller mitt på målvakt. Efter 20min tog Öja ledningen, de lyfte in en frispark som rensades undan och landade utanför vårt straffområde. Där kunde vi nickat vidare och fått bort bollen men gick istället in halvdant och bollen studsade vidare till en Öja spelare som drog till på halvvolley som gick i en fin båge in i mål, 1-0. I den 35e minuten slog Öja ett inlägg som tillslut landade på bakreytan utanför vårt straffområde där en Öja spelare fick tid på sig att prova skott längs marken som gick igenom 4-5 man och letade sig in vid bortre stolpen, 2-0. Resultat stod sig i halvlek. Vi gör en hel del byten i halvlek. Vi fortsätter skapa lägen och rulla boll fint men utan utdelning. Vi ryckte upp oss och blev lite aggressivare i närkamperna i andrahalvlek. Men trots att vi låg på för en reducering lyckades vi inte få in bollen och matchen slutade 2-0 till Öja. De skapar inte många chanser men lyckades ändå göra 2 mål, som sagt för att vi ej var tillräckligt heta och för att vi ej offrar oss. Dagens 3 bästa i LBK utsåg Håkan Parkhagen: 3p Anton 2p Edin 1p Emil Nu återstår en match av den här långa säsongen och vi ska göra allt för att avsluta snyggt med 3 poäng! Vi möter St Olof på lördag 20 nov kl 13.00 på konstgräset på Tomelilla IP. Väl mött! /Glenn Malmros A-lag Herrar 14 nov 2021 0kommentarer
  • Referat: Lunnarps BK - Hjärsås/Värestorps IF

Idag tog vi emot Hjärsås/Värestorps IF, matchen spelades på konstgräsplanen på Tomelilla IP pga vattensjuk plan hemma i Lunnarp. Dagens elva: - Agge - - Kevve, Emil, Simme, Jakob - - Staffan - - Tingis, Anton, Johannes, David - - Vuza - Avb: Ludde, Alfons, Fabbe, Victor, Joel. Idag var det inget snack om saken, vi tog tag i taktpinnen direkt och dominerade spelet från början till slut. HJV kom till matchen med endast 11 spelare och tröttnade snabbt. Det tog 23 min innan vi spräckte mål nollan, det började med att Anton slog en fin djupboll till David på kanten. David snurrade sedan upp deras ytterback och passade snett bakåt till Anton som gick på skott in i mål, 1-0! Vi hade bud på fler mål i första halvlek men fick nöja oss med ett i halvtid. I början på andra halvlek i den 53e minuten kom Tingis runt på kanten och skickade in ett hårt inspel längs marken som Vuza snyggt klackade in, 2-0! Bara några minuter senare rasslade det i HJV nät igen när Anton slog en genomskärare till till Vuza som testade skott direkt utanför straffområdet som letade sig rakt upp i krysset, 3-0! I minut 61 skulle Vuza köna dagen med ett äkta hattrick! Tingis provade skott och returen gick rakt upp i luften, Anton var först på bollen och nickade den mot straffpunkten där Vuza dök upp och nickade in 4-0! Vi hade fler chanser att göra mål bland annat Staffan som hade ett skott i stolpen. Med 20 min kvar av matchen skadade sig en HJV spelare och fick utgå vilket innebar att de fick spela med 10 man då de ej hade några avbytare med sig. Trots det och att de var trötta lyckades vi ej göra fler mål då. Vi kom ofta runt på kanterna men istället för att slå en enkel pass och sedan gå på avslut skulle vi ofta dribbla enda in i mål eller köra "en man show". Vi började fuska en del med hemjobbet också och det var så HJV reducerade. I minut 85 spelade de från backlinjen fram till vårt straffområde där avlossade skott som gick ribba in medan vi hade 4-5 spelare som gick hem. Men överlag gör vi en bra match idag! Vi skapar många lägen, dominerar bollinnehavet och stundtals spelar riktigt fin fotboll. Dagens 3 bästa i LBK utsåg Helge Larsson: 3p Vuza 2p Anton 1p Staffan Nästa söndag möter vi Öja FF borta på konstgräsplanen i Svarte på Charlottenlunds IP. Väl mött! /Glenn MalmroS A-lag Herrar 7 nov 2021 0kommentarer