• Träningsmatch - Färjestadens GOIF - Kalmar City BK 2-3

Färjestadens GOIF - Kalmar City BK 2-3 (2-2) Träningsmatch Målskyttar: 0-1, (7) - Armend Mahmutaj (Azad Eliassi) 0-2, (13) - Nikita Chistyakov (Samer Kanaan) 1-2, (37) - Anton Boström 2-2, (41) - Anton Boström 2-3, (87) - Azad Eliassi (Samer Kanaan) Gula kort: Diako Eliassi x2 & Ciwan Abdo Rött kort: Diako Eliassi Matchens lirare: Samer Kanaan Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman: " - Mycket bra start av oss på matchen och under de första 20 minuterna är vi bättre än Färjestaden! Armend ger oss ledningen med ett skott utanför straffområdet, efter en hörnvariant, målvakten är skymd och skottet får en märkligt bollbana, 1-0! Ett par minuter senare kommer Nikita rättvänd utanför straffområdet och trycker mycket snyggt dit bollen, drömmål, 2-0! Efter de inledande 20 minuterna så tar Färjestaden över och man både reducerar och kvitterar innan halvtid! Vid bägge målen kom de inledningsvis runt bakom våra ytterbackar och båda målen kändes ganska billiga! 2-2 i halvtid! Den andra halvleken är spelmässigt sämre ifrån bägge lagen, det känns mer som ett ställningskris än någonting annat.. Chansfattigt, bara någon halvchans åt vardera håll.. Men med 3 minuter kvar av matchen får vi hörna ifrån vänster, en ny hörnvariant och bollen hamnar hos Azad, som på ett tillslag, till vänster om straffområdet, mycket snyggt, lobbplacerar bollen i det bottre krysset med sin vänsterfot, 3-2! Även om spelet inte fungerade speciellt bra, mer än under det första 20 minuterna så hittar vi ändå ett sätt att vinna matchen på och det är starkt, det tar vi med oss! Samtliga 3 mål gjorda utanför straffområdet också, vilket också är ett plus! Men vi kan bättre, mycket bättre! " Herrlag för 16 dagar sedan
  • Inför Färjestadens GOIF - Kalmar City BK

Dags för träningsmatch, den sjunde och sista under försäsongen! Alltså GENREP! För motståndet står - Färjestadens GOIF! Färjestadens GOIF spelar säsongen 2024 i Division 4 Östra! Förra säsongen spelade man i Division 3 Sydöstra Götaland, man slutade då näst sist i tabellen och trillade ner i Division 4! Man har spelat 6 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Lindsdals IF (3) - 3-0, Kristianopels GoIF (3) - 2-1, IFK Borgholm (5) - 5-0, Pukebergs BK (4) - 1-0, Smedby BoIK (4) - 4-1 & Kalmar Södra IF (4) - 5-0! Kalmar City BK spelar säsongen 2024 i Division 3 Sydöstra Götaland, där man är nykomlingar! Förra säsongen så vann man Division 4 SÖ! Man har spelat 6 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Kalmar Södra IF (4) - 3-0, Pukebergs BK (4) - 3-4, Smedby BoIK (4) - 2-3, Nybro IF (4) - 3-2, Växjö BK (4) - 3-2 & Timmernabbens IF (4) - 2-1! Senast lagen möttes var förra säsongen, först i Toyota Cup där Färjestaden vann med 2-0 och även inför höstsäsongen i en träningsmatch, Färjestaden vann då också, med 1-0! Kalmar City BK har tagit ut följande trupp till matchen: Mostafa "Musse" Mohammadzada (mv) Omar Abo Deeb (mv) Ali Mohammed Mustafa Ali Sultan Armend Mahmutaj Azad Eliassi Ciwan Abdo Diako Eliassi Idris Eliassi Sarzali Julius "Julle" Engström Kevin Makin Nicolaus "Nico" Vekurinmäki Nikita Chistyakov Omar Eliassi Samer Kanaan Yunus Hilowle + eventuella provspelare NU KÖR VI! Kommentar ifrån assisterande tränare Peter Engman: " - Genrep! Seriestart om en vecka och här är det verkligen dags att visa vad man går för, både individuellt, men framförallt som lag! Färjestaden har haft en ruggigt bra försäsong, med många fina resultat, så det kommer att bli en svår nöt att knäcka här! Vi ska som jag tjatat om innan fortsätta att fokusera på oss och på vårt spel! Svetsa samman gruppen ännu mer kring både det taktiska, lagsammanhållning och att få igång en vinnarmentalitet! Vi har 3 raka vinster nu under försäsongen och det vore väldigt skönt med en fjärde också, veckan innan serien drar igång! " Domare: Erik Welander Assisterande domare: Mohamad Alhomsi & Philip Berglund Matchen spelas på Tallhöjdens IP i Färjestaden imorgon (lördag) kl. 14.15! Herrlag för 19 dagar sedan
  • Träningsmatch - Kalmar City BK - Timmernabbens IF 2-1

Kalmar City BK - Timmernabbens IF 2-1 (1-1) Träningsmatch Målskyttar: 1-0, (9) - Yunus Hilowle 1-1, (13) - August Norell 2-1, (59) - Azad Eliassi (Samer Kanaan) Gula kort: Armend Mahmutaj & Ciwan Abdo Matchens lirare: Kevin Makin Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman: " - Yunus öppnar målskyttet för oss genom att tokpressa Timmernabbens målvakt till ett misstag, han vinner bollen och kan enkelt sätta bollen i ett öppet mål, 1-0! Det slarvas åt andra hållet ett par minuter senare, det tappas boll på mitten och Timmernabben kan lite för enkelt kvittera, 1-1! En spelmässigt ganska jämn halvlek slutar också 1-1, även om halvchanser fanns åt bägge håll för flera mål! I den andra halvleken spelar vi betydligt bättre och äger mer boll! Vi skapar mer och får tillslut utdelning! Fint förarbete av Samer, som spelar snett inåt bakåt till Azad, som mycket behärskat med högerfoten trycker dit bollen, 2-1! Vi har sedan kontroll på matchen och vi borde gjort fler mål, men missar och det kunde ha kostat oss här, för Timmernabben skapar ett par chanser dom också! Rättvis seger tillslut, speciellt med tanke på hur andra halvlek såg ut! " Herrlag 28 mar
  • Inför Kalmar City BK - Timmernabbens IF

Dags för träningsmatch, den sjätte under försäsongen! För motståndet står - Timmernabbens IF! Timmernabbens IF spelar säsongen 2024 i Division 4 Östra! Förra säsongen spelade man i Division 5 SÖ, man slutade 2:a i tabellen och kvalade sig sedan upp i Division 4! Man har spelat 4 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Oskarshamns AIK (P17) - 1-0, IFK Oskarshamn (4) - 8-0, IFK Påryd (4) - 6-0 & Ruda IF (4) - 2-3! Kalmar City BK spelar säsongen 2024 i Division 3 Sydöstra Götaland, där man är nykomlingar! Förra säsongen så vann man Division 4 SÖ! Man har spelat 4 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Kalmar Södra IF (4) - 3-0, Pukebergs BK (4) - 3-4, Smedby BoIK (4) - 2-3, Nybro IF (4) - 3-2 & Växjö BK (4) - 3-2! Senast lagen möttes var säsongen 2020, i Division 5 SÖ, då hette dock motståndarna "BT20"! Detta efter att man under en kort period slagit ihop Timmernabbens IF och Blomstermåla IK! BT20 kom sist i tabellen den säsongen och åkte ner i Division 6! Kalmar City BK vann serien och gick upp i Division 4! Det var bara ett möte den säsongen, pga Covid och den matchen vann Kalmar City BK, på bortaplan, med 1-0! Kalmar City BK har tagit ut följande trupp till matchen: Mostafa "Musse" Mohammadzada (mv) Omar Abo Deeb (mv) Ali Mohammed Mustafa Ali Sultan Armend Mahmutaj Azad Eliassi Ciwan Abdo Diako Eliassi Isaac Abrego Julius "Julle" Engström Kevin Makin Nicolaus "Nico" Vekurinmäki Nikita Chistyakov Omar Eliassi Samer Kanaan Yunus Hilowle + eventuella provspelare NU KÖR VI! Kommentar ifrån assisterande tränare Peter Engman: " - Spännande med en extrainsatt träningsmatch, mot riktigt bra motstånd också! Timmernabben är ett bra lag, med många bra spelare och ett förmodat topplag i Division 4! Men motståndet ska vi strunta i, här ska vi bara fortsätta att fokusera på vårt spel! Senast emot Växjö BK skapade vi väldigt många målchanser, men vi släppte också till många chanser bakåt och där måste vi börja täppa till! Vi har två raka segrar, där vi i bägge kommit tillbaka ifrån underläge, det är starkt och visar att vi aldrig ger upp! Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, med segrar alltså, det är så man bygger en vinnande mentalitet! " Domare: Erik Welander Assisterande domare: Elias Darwish & Roger Widlund Matchen spelas på Bergavik IP i Kalmar imorgon (onsdag) kl. 19.30! Herrlag 26 mar
  • Träningsmatch - Växjö BK - Kalmar City BK 2-3

Växjö BK - Kalmar City 2-3 (1-1) Träningsmatch Målskyttar: 0-1, (1) - Yunus Hilowle 1-1, (8) - Emil Strengenes 2-1, (55) - Emil Strengenes 2-2, (59) - Yunus Hilowle 2-3, (66) - Ali Sultan Gula kort: Julius "Julle" Engström & Ciwan Abdo. Matchens lirare: Yunus Hilowle Herrlag 26 mar
  • Inför Växjö BK - Kalmar City BK

Dags för träningsmatch, den femte under försäsongen! För motståndet står - Växjö BK! Växjö BK spelar säsongen 2024 i Division 4 Södra! Förra säsongen spelade man i Division 3 Sydöstra Götaland, man slutade då sist i tabellen och flyttades ner! Man har spelat 6 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Lessebo GoIF (4) - 1-2, IFK Lammhult (5) - 2-2, Lagans AIK (4) - 3-2, IF Rejban (4) - 1-1, Hovshaga AIF B (3) - 3-0 & Gransholms IF (5) - 5-0! Kalmar City BK spelar säsongen 2024 i Division 3 Sydöstra Götaland, där man är nykomlingar! Förra säsongen så vann man Division 4 SÖ! Man har spelat 4 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Kalmar Södra IF (4) - 3-0, Pukebergs BK (4) - 3-4, Smedby BoIK (4) - 2-3 & Nybro IF (4) - 3-2! Lagen har aldrig möts tidigare! Kalmar City BK har tagit ut följande trupp till matchen: Mostafa "Musse" Mohammadzada (mv) Omar Abo Deeb (mv) Ali Mohammed Mustafa Ali Sultan Armend Mahmutaj Azad Eliassi Ciwan Abdo Diako Eliassi Isaac Abrego Julius "Julle" Engström Kevin Makin Nicolaus "Nico" Vekurinmäki Nikita Chistyakov Samer Kanaan Yunus Hilowle + eventuella provspelare NU KÖR VI! Kommentar ifrån assisterande tränare Peter Engman: " - Träningsmatch emot Växjö BK, som förra säsongen spelade i Division 3! Ett spännande test och en intressant träningsmatch! Vi ska fortsätta att fokusera och jobba på vårt spel, framförallt vårt defensiva spel! Offensivt kommer vi alltid att skapa målchanser, men att vi ska behöva göra 3-4 stycken mål varje match för att kunna vinna håller inte.. Vi måste få till defensiven bättre och det handlar inte om att backlinjen ska steppa upp, utan det handlar om att hela laget måste få till det i defensiven bättre, tillsammans! Inte långt till seriepremiär nu, dags att visa sig ifrån sin bästa sida! " Domare: Oskar Cederfjord Assisterande domare: Lars Axelsson & Reza Jalili Matchen spelas på Norremark i Växjö imorgon (lördag) kl. 13.30! Herrlag 22 mar
  • Träningsmatch - Kalmar City BK - Nybro IF 3-2

Kalmar City BK - Nybro IF 3-2 (0-0) Träningsmatch Målskyttar: 0-1, (49) - Dan Rosdahl 0-2, (57) - Hannes Ekeroth 1-2, (66) - Ali Sultan (Idris Eliassi Sarzali) 2-2, (70) - Idris Eliassi Sarzali (Kevin Makin) 3-2, (72) - Nikita Chistyakov (Idris Eliassi Sarzali) Matchens lirare: Idris Eliassi Sarzali Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Engman: " - Efter en spelmässigt svag och mållös första havlek, där vi ligger långt under våran nivå i prestation, så hände allt i den andra halvleken! Nybro nickar in 0-1 på en hörna och uttökar ledningen till 0-2, efter ett misstag ifrån vår sida! Då hade det gått 57 minuter av matchen, vi var väldigt besvikna på vår prestation och vi blev förbannade - det vände matchen för oss! På ren jävla ilska och med en inställning vi inte visat under de första 57 minuterna, gör vi sedan 3 snabba mål på 6 minuter! Idris var den som främst personifierade den inställningen och den ilskan! Idris nickar efter en hörna, målvakten räddar, returen slås in i mål, 1-2! Idris kvitterar till 2-2 efter fint inspel ifrån Kevin! Och Idris tokpressar en Nybro-back så han tappar bollen och Idris kan assistera Nikita till 3-2-målet! Spelmässigt är vi stundtals inte alls bra idag, men det är ändå starkt, när det ser ut som det gör i typ 60 minuter, att ändå lyckas vända och vinna matchen! Sen hur många felpass eller totala felbeslut i fel lägen vi bjuder på, det hör inte hit, det inblandade spelarna vet garanterat om det! Vi visar styka när vi trots att vi är väldigt missnöjda efter matchen, ändå lyckas vinna den efter att han satt oss i ett 0-2-underläge! Vi kan mycket bättre! " Herrlag 20 mar
  • Inför Kalmar City BK - Nybro IF

Dags för träningsmatch, den fjärde under försäsongen! För motståndet står - Nybro IF! Nybro IF spelar säsongen 2024 i Division 4 Södra! Förra säsongen spelade man i Division 4 SÖ och man slutade då på 5:e plats i tabellen! Man har spelat 3 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Orrefors IF (5) - 8-0, Lindås-Långasjö FF (4) - 4-4 & Hovmantorp GoIF (5) - 2-1! Kalmar City BK spelar säsongen 2024 i Division 3 Sydöstra Götaland, där man är nykomlingar! Förra säsongen så vann man Division 4 SÖ! Man har spelat 3 stycken träningsmatch under försäsongen hitills, med följande resultat: Kalmar Södra IF (4) - 3-0, Pukebergs BK (4) - 3-4 & Smedby BoIK (4) - 2-3! Senast lagen möttes var förra säsongen, i Division 4 SÖ, Kalmar City BK vann bägge matcherna då, 2-1 på Bergavik och 1-0 i Nybro! Kalmar City BK har tagit ut följande trupp till matchen: Mostafa "Musse" Mohammadzada (mv) Omar Abo Deeb (mv) Ali Mohammed Mustafa Ali Sultan Armend Mahmutaj Azad Eliassi Ciwan Abdo Diako Eliassi Idris Eliassi Sarzali Isaac Abrego Julius "Julle" Engström Kevin Makin Nicolaus "Nico" Vekurinmäki Nikita Chistyakov Samer Kanaan Yunus Hilowle + eventuella provspelare NU KÖR VI! Kommentar ifrån assisterande tränare Peter Engman: " - Spännande med en träningsmatch till, det behövs då vi fått några inställda under försäsongen! Här möter vi ett Nybro som vi hade lite problem med förra säsongen, även om vi tillslut vann bägge matcherna, så var det två jämna matcher resultmässigt! Vi ska som vanligt fokusera på oss och det vi vill göra, för det är allt vi kan påverka! Målchanser kommer vi att skapa, här gäller det att försvaret över hela banan blir lite stabilare och det är något vi ska fokusera på! Att ta löpmeter för varandra, att kämpa och kriga som ett lag är en annan sak vi ska fokusera på! Snart seriepremiär och det är nu vi ska visa för varandra och andra vilket bra lag vi faktiskt är! " Domare: Woriya Dodkanlou Assisterande domare: Roger Widlund & Zelda Jakobsson Matchen spelas på Bergavik IP i Kalmar imorgon (onsdag) kl. 19.30! Herrlag 19 mar
  • Träningsmatch bokad!

En träningsmatch har bokats nu på onsdag den 20:e mars kl. 19.30 emot Division 4-laget - Nybro IF! Matchen kommer att spelas på Bergaviks konstgräs! Herrlag 17 mar
  • Träningsmatch - Smedby BoIK - Kalmar City BK 3-2

Smedby BoIK - Kalmar City BK 3-2 (1-0) Träningsmatch Målskyttar: 1-0, (31) - Filip Svendsén 2-0, (50) - Filip Röhl 1-2, (67) - Ayham Al Hasson (Armend Mahmutaj) 2-2, (74) - Faiz Abdelaziz Benatallah (Ciwan Adbo) 3-2, (80) - Filip Röhl Matchens lirare: Kevin Makin Kommentar ifrån assisterande tränaren Peter Makin: " - A game that had two halfs! First half we were not on the pitch, second to the ball and not enough energy! Smedby were 1-0 at half time thanks to our performance and 2-0 up early in the second! We started off playing 4-3-3, which to be honest didn’t work well! But don’t forget this is the first time we play with these players in these positions! After 30 mins we changed to 4-2-3-1 and begun to change the game! Second half we put Faiz as nr 10 and all the players begun to show a different attitude, which resulted coming back to 2-2 and a match dominance! 3-2 to Smedby came from nothing and with some poor defending which started higher up on the pitch! At the end of the day we have to be honest and that is - We have to have the energy the whole 90 minutes and not 45! " Herrlag 14 mar