Referat: Kungsbacka IF - IS Halmia akademi (div 5)

Kungsbacka IF - IS Halmia Akademilag 6-1 (3-1)

Härligt genrep!
Så kan vi summera dagens träningsmatch som var den sista före seriepremiären nästa helg.
Ett ungt, men väldrillat motstånd från Halmstad bjöd stundtals på bra motstånd, även om det ganska snart blev tydligt vart segern skulle gå.
1-0 kom efter 8 minuter då Anton Millesson drev in bollen mot straffområdet o sköt in ledningsmålet.
Bara minuterna senare serverade Johan Eriksson en fin passning till Filip Jungevi som säkert kunde bredsida in 2-0.
Spelet var så långt ganska jämt och det dröjde en kvart innan gästerna skapade en bra målchans efter lite försvarsmissar i KIF.
3-0 kunde kommit efter 22 minuter då öppet mål missades från nära håll.
Istället blev ett passivt KIF-försvar utmanövrerade av Halmia som kunde reducera, 2-1.
Minuterna senare får Linus Bodin ett friläge med målvakten, men inget mål denna gång.
3-1 görs med fem minuter kvar till vila och det efter att Anton Millesson friställt en medspelare, denna gång är det Johan Eriksson som har "klubban i isen".

Andra halvlek tar sin början och samme Johan Eriksson gör då 4-1, redan efter ett par minuter.
Dagens plump i protokollet sker i minut 65, då en KIFare drar på sig sitt andra gula kort och får lämna planen. Onödigt, då de båda är för upprepat "tjöt" med domaren. Det har vi inte råd med fr.o.m. nu. Gäller inte bara den utvisade utan fler i laget som gärna vill "konversera" med domherren. Vilket brukar vara lönlöst, så även idag.
Inhoppande Lucas Fahlén ökar på till 5-1 innan Linus Bodin spikar igen dagens match med 6-1.

Förutom fint väder fick de ca. 60 i publiken även se en stundtals bra match, där KIF´s något mer rutinerade mannskap kunde manövrera ut gästerna. Godbitar bjöds det på med både klackar, väggspel och bra arbetsmoral etc vilket alltid värmer. Men där finns också delar (försvarsspelet) som måste snäppas upp, då det troligtvis nalkas vassare motstånd, redan nästa söndag.
Plus för en bra spridning av målskyttet, vilket alltid är värdefullt under en lång säsong.

Nu väntar tre träningar före seriestart - ÄNTLIGEN!!!