• Förlust mot starkt Boden

Boden är ett topplag, jagar serieledande Ystad, bara ett poäng bakom. Kropps, i nedre regionen fast på återkvalplats. Favoritskapet låg tungt på Boden. Skulle hemmalaget kunna överraska? Kunna utnyttja att Boden rest långt? Att vara laddad till hundra procent och att vara fokuserad, skulle hemmalaget lyckas med det? Eller börja man träna och koncentrera sig på kommande viktiga kvalspel? Frågor fanns och ganska snart fick publiken svaren. Anna Lehtinen inledde visserligen machens målskytte i första anfallet genom att stänka in 1-0 men det var enda gången som Kropps var i ledning. Boden hade inte tänkt och åkt alla milen till Uddevalla utan att ta med sig två poäng. Främst syntes det i försvarsspelet. Boden jobbade intensivt och gav inte en centimeter i onödan. Boden kunde glida ifrån till 9-2 när halva halvleken hade spelats. Kropps lämnar då in time-outkortet för att reda ut hur man skulle hitta lägen framåt. Anfallsspelet var det stora bekymret. Kropps kunde trots time-out inte hitta "koden". Boden går till pausvila med stabil ledning 13-6. Andra halvleken startar. Som bekant är det ju hoppet det sista som överger en människa, så även en Kropps-supporter denna kväll. Skulle det gå att vända? Ånej, inte en chans denna kväll. Boden var för starka och dom sista procenten fanns inte att få ut ur Kropps-tjejerna denna kväll. Boden seglar ifrån till en solklar seger. När slutsignalen går står det 16-28 på resultattavlan, seger för det gästande laget. Till matchens lirare i Kropps uteses Elin Sige. Kropps har tidigare under säsongen visat att dom kan bättre än så här. Bland annat pressade man nyligen serieledande Ystad till fight in till slutsekunderna så nu gäller det att ladda om batterierna och använda sista seriematchen borta mot Örebro 24 mars som viktig uppladdning inför kvalspelet. Kvalspelet startar i början av april. Mål Kropps: Elin Sige, Viktoria Strålman och Anna Lehtinen alla 3, Oliva Nyman 2, Maja Cedergren 2(1) samt Oliva Ekemfjäll, Amanda Borgström och Faith Eriksson alla 1 vardera. A-lag Damer för 13 dagar sedan 0kommentarer
  • Upphämtning räckte inte till poäng

Bortaresa till Märsta för damerna. Viktig match mot Skånela. Seriespelet är i slutspurten och varje match är viktig. Mimmi Lundin inledde Kropps och hela matchens målskytte, 1-0, men Kropps strax därpå åkte laget på straff och utvisning som hemmalaget utnyttja på bästa sätt. Skånela lyckas göra 3-0 på den och får vind i seglen. Man ångar fram till 7-3 och när duktiga Vilma Wiberg dunkar in sitt femte och Skånelas tionde mål fram till 10-6 lämnar Mikael Andréasson in time-out kortet. Skånela nyper dock in två raka mål strax efter timeouten, den psykologiska effekten av time-outen gick inte och spåra. Hemmalaget flyter ifrån bekvämt till pausledning 17-10. Ett mycket besviket Kropps-lag lufsar in till omklädningsrummet för och hämta kraft och råd till andra halvlek, Att hämta in ett sjumålsunderläge på en halvlek är svårt men inte omöjligt. Kropps öppnar också andra halvek lovande. Nellie Larsson och Fatih Eriksson klämmer in några avslut men hemmalaget svarar och med tre raka mål så rycker Skånela fram till åttamålsledning 21-13. Tidigt i andra halvek, långt kvar. Men rycket kändes då matchavgörande. Med tio minuter kvar drabbas dessutom Kropps av en utvisning och en straff som ger Skånela ledningen med till synes betryggande 25-18. Men i handboll är det nästan aldrig avgjort. Det finns nästan alltid en möjlighet med taktiska förändringar, inte minst bakåt, och med målvaktsräddningar att vända en handbollsmatch. Och Kropps gör ett försök. Ett riktigt bra försök. Försvarsspelet höjs. Skånela börjar göra tekniska fel. Framåt tar Viktoria Strålman ansvar. Hon gör mål på mål. Kropps gör fem raka mål och tvingar Skånela till time-out. Hemmaledningen krymper till ett mål när Strålman smäller in 25-26. . Men tiden är för knapp, Elin Sige gör 26-27 med några sekunder kvar men det räcker inte. Skånela kan hålla i bollen sista sekunderna från ett bolljagande Kropps som trots ett heroiskt försök inte får med sig någon poäng. Skånela-Kroppskultur 27-26 (17-10) Mål Kropps: Viktoria Strålman 7, Faith Eriksson 5(1), Mimmi Lundin 4, Amanda Borgström 3, Olivia Ekefjäll 2, Anna Lehtinen 2, Elin Sige 2 och Nellie Larsson 1. A-lag Damer för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Genomklappning i Agnebergshallen

Fjärås, Aranäs andralag har legat under nedflyttningsstrecket i stort sett hela säsongen har tagit ett par oväntade skalper senaste tiden och börjat känna vittring på minst återkvalspel. Nu var det dags och åka till Uddevalla och möta Kroppskultur i Agnebergshallen där till och med redan klara seriesegrarna Lågan fått åka hem utan poäng i årets div. 1 södra herrar. Det skulle väl ändå vara en övermäktig uppgift för unga Fjärås? Till att börja med så såg det ut så. Kropps dundrade igång med självklarhet och finess. Inga bekymmer och tveksamheter i inledningen. 5-1 efter cirka 7 minuters spel inför en belåten, leende och applåderande hemmapublik som inte såg några hinder mot en bekväm resa mot slutsignal. Var det så hemmalagets spelare tänkte också? Något sker. Kropps börjar missa avslut. Skott skjuts utanför och över och på en målvakt som ser ut och växa centimeter för centimeter för varje rädddning som görs. Normalt brukar ett hemmalag mot ett på papperet sämre lag reda ut motgångar och svackor. Timeout och ett djupt andetag. Man samlar sig mentalt. Men inte denna gång. Trenden fortsätter efter pausunderläget 12-15. Inget fungerar framåt. Kropps problem med Fjärås utgrupperade försvar fortsätter och missade målchanser och tappade bollar fortsätter. Bakåt får man inte stopp på Fjärås. Fjärås glider ifrån till klar seger. En mycket tuff Kropps-förlust, 28-33, är ett faktum i striden om allsvensk kvalplats. Matchens Lirare: Leon Ring Mål Kropps: Leon Ring 6, William Noord 6(2), Henrik Blomqvist 5, Joakim Danling 4, Patrik Sandberg 3, Victor Bjerdèn, Filip Pettersson, William Andersson och Albin Svensson båda 1. A-lag Herrar för 19 dagar sedan 5kommentarer
  • All star team.

Nu återstår endast några omgångar av division 1 södra herr 2023-24. Handbollskanalen har tagit fram All Star Team. Kroppskultur har fått med hela tre spelare på denna lista. Till sin hjälp har man haft en representant från vardera förening i respektive division. Kategorierna är: målvakt, vänstersex, mittsex, högersex, vänsternio, mittnio, högernio, försvarare, MVP, profil och tränare. Utmärkelsen grundar sig på hur spelarna har levererat från säsongstart och fram till nu. Fullständig lista hittar man på Handbollskanalen.se A-lag Herrar för 20 dagar sedan 1kommentar