• Träningsmatch: Krokek - Hird

Igår var det dags för genrepet inför den stundande division 4 premiären. För motståndet stod BK Hird, en seriekollega som vi mötte tidigare i Danskebank cup, där blev slutresultatet till 2-3. Innan matchen pratade vi om att vara intensiva och verkligen komma upp i press, samtidigt som vi skulle orka hålla uppe en hög press. Första halvlek blev böljande då vi främst anföll via omställningar och Hird tryckte ner oss i planen med hjälp av sin tyngd och trygga bollbehandling. Men vi tar ledningen på en omställning som Kappe lyckas "maga" in. Resultatet står sig halvleken ut och pratar i halvtid om att lyfta oss och ta kontroll över matchen genom att ha lite tålamod. I andra gör vi just detta, vi tar över totalt. Bolltempot är högt, passningarna sitter och Hird orkar inte hålla i sitt press-spel. Detta gör att vi kan göra både 2 och 3-0 genom Ante P och Kappe. Hird lyckas reducera på en straff efter en hands men strax efter trycker Kappe in sitt hat-trick och slutresultatet skrivs till 4-1. En väldigt fin match genomförd av hela laget och resultatet är fullt rättvist. Nu ser vi fram emot seriepremiären borta mot Sonstorp 19:00 på fredag i Sonstorp. Seniorer 23 jun 2020 0kommentarer
  • Träningsmatch: Saltängen - Krokek

Igår söndag var så äntligen det dags för match igen. För motståndare stod Niklas gamla klubb Saltängen som satsar mot div.5 vinnst detta år. Matchen blev väldigt lik en träningsmatch med en hel del småmissar och trötta ben, men fortfarande imponerande kvalité. Slutresultatet skrevs rättvist till 2-2 och Krokeks mål gjordes av Jonathan Lind och Lukas Burman. Nu tar vi snart lite midsommarledigt för att sedan ta emot Hird i en träningsmatch på måndagen. Allvaret drar sedan igång på fredag då vi åker till Sonstorp för div.4 premiär och tre pinnar! Seniorer 15 jun 2020 0kommentarer
  • Referat : Krokek - Åby

Så var det dags att dra igång tävlingssäsongen. För motståendet stod Åby, vilket innebär att vi kickade igång med ett härligt derby! Åby som huserar i div. 4 var en bra värdemätare om hur vi står oss i serien och med resultat i hamn kan vi ändå konstatera att det är helt okej. I första halvlek kommer vi in bra i pressen och kan flera gånger störa Åbys uppspel och lagen turas om att komma fram i anfall. Vi har bra framgång av komma från kanterna och hota med inspel medans Åby ofta sökte ytan bakom våra ytterbackar med svepande bollar. Men det är Krokek som lyckas ta ledningen efter en självmål som kommer till efter lite okoncentration i Åbys försvarslinje. Vill gärna credda vår press för självmålet, men vet inte riktigt. Tyvärr står sig inte resultatet halvleken ut, utan Åby lyckas kvittera på en straff i halvlekens sista minut. Otroligt surt att åka på det målet, men antagligen var det rättvist. I halvlek pratar vi om att fortsätta våga pressa, men tyvärr får vi svårt med det och kommer i andra lite långt ifrån våra spelare vilket innebär att Åby tillåts rulla mer boll. Men vi fortsätter att jobba stenhårt vilket är väldigt roligt och se, och ingen skugga ska falla över oss när både 1-2 och 1-3 kommer. Vi fortsätter att försöka spela vårt spel, men det märks att det är en annan nivå nu och att vi inte riktigt är vana med tempot. Så matchen slutar 1-3, helt rättvist då Åby är det bättre laget sett över 90 minuter. Men lite mer jobb på detta och fler matcher så kommer vi att lyfta oss och stå som vinnande laget nästa gång vi möts. Vamos! Seniorer 27 feb 2020 0kommentarer
  • Referat : Krokek - KFUM Trix

Så var det dags för säsongens första match. För motståndet stod KFUM Trix, ett lag som liksom oss fick en chans att ta klivet upp en division inför säsongen och huserar i div. 5. Matchen kom att bli en rätt så typisk försäsongsmatch med stundvis väldigt bra spel som varvas med enklare misstag. Med det är detta som träningsmatcher är till för, att se vad vi behöver arbeta bort inför stundande säsong. Matchen i sig böljande lite fram och tillbaks stundvis med en liten favör till de röda. Men Trix kom med farliga omställningar som vi i inledningen av bägge halvlekarna hade rätt lite problem med. Men i slutändan var det ändå favör till gamla, fina Krokek som i slutet kunde gå ifrån och vinna med 5-2. Målskyttarna skrevs till Martin Wahlström, Hannes Borin, Olle Hederberg, Lukas Burman och Felix Gustafsson. Kul med fem olika målare och extra kul att Martin gör mål i sin första match i Krokekströjan. Till slut vill vi önska lycka till till Trix som utan problem kommer kunna vara med och hävda sig i div.5 denna säsongen. Vamos! Seniorer 15 feb 2020 0kommentarer