• Första vinsten kom mot Finlandia

Först går först; förra omgångens 4–2 förlust på bortaplan mot Marstrand sved ordentligt. Mardrömsstart med underläge 1–0 i matchens första anfall, därefter 2-0 med dryga 10 min spelade så brant uppförsbacke direkt. Inte oförtjänt då vi var steget efter överlag, signifikant blir det därför även 3–0 precis innan halvlek. Vi gör sedan en bättre andra halvlek där vår inhoppande trotjänare Peter Arvidsson lyckas reducera två gånger om, men närmare än så kommer vi inte. Den här förlusten blev att lära av för att sedan glömma och ta sikte på nya poäng i nästa match. I den tredje omgången väntade Finlandia på ännu en bortaplan för oss när vi åkte till Tuvevallen. En motståndare som var poänglös efter de första två omgångarna, men som förlorat med uddamålet mot Hönö omgången innan och verkade vara på gång enligt rapporterna. Bättre inledning än senast men ändå aningen trevande, vi växer däremot in i halvleken och tar för oss mer och mer allteftersom. Vi uppträder även mer disciplinerat defensivt, men även om det är en tät match skapas chanser åt båda håll då tempot överlag är högt. Strax före halvlek kan Ousmane äntligen ge oss ledningen med 0–1 fint assisterad av Joel ”Greta” Thunberg från sin ytterbacksposition. Direkt i inledningen av andra kan vi sedan utöka vår ledning till 0–2 genom Oliver ”Preben” Augustenborg efter ett aggressivt presspel av densamma. Vår unga och spelande motståndare ger dock inte upp utan kan med kvarten spelad i andra reducera till 1–2. Med detta mål får de rejält momentum och den sista halvtimman blir sedan ett krasst krigande. Visst skapar även vi chanser fortsatt framåt att utöka vår ledning, men det är vårt försvar och främst då vår sista utpost Joel Carlryd som här bidrar till segern när han nu spikar igen när det behöv som bäst. En förlösande första seger för oss som nykomlingar och extra skönt att även kunna studsa tillbaka snabbt efter förra omgångens mediokra insats. Detta tar vi med oss in i kommande omgång som innebär både hemmapremiär och derby på en gång, detta när Hönö väntar på Tranbärsvallen lördagen den 27e april med avspark kl. 11.30. Hoppas vi ses då! A-lag Herrar för 19 dagar sedan 0kommentarer
  • Poäng i premiären mot Kärra KIF

Vid avspark på Klarebergsvallen öste regnet ner och gjorde underlaget snabbt och mer svårspelat, men vad gjorde det denna dag när premiären i division 5 äntligen var här! I matchens absoluta inledning öppnar Ousmane med ett skott utanför efter att vi erövrat boll direkt med aggressivt presspel. Viljan dominerar från båda lagen vilket innebär mycket närkampsspel där vi står upp bra mot en solid motståndare. Halvvägs in i halvleken tar Kärra över som det spelförande laget, vilket resulterar i en mer eller mindre öppen målchans som trots allt inte ger utdelning. Vi ger inte upp och tar oss in i matchen igen, och det är fortsatt mållöst vid halvtidsvilan. Inför andra halvlek talar vi om vissa mindre justeringar defensivt, men överlag annars en bra insats och inställning från vår sida så bara att ta matchen vidare och gå för poäng. Precis som i matchinledningen skapar sig Ousmane på nytt ett ypperligt läge att spräcka nollan, men tyvärr vill det sig inte den här gången heller. Alldeles därefter viker William Guse in från sin kant med ett bra skott, men inte heller nu något nätrassel då målvakten räddar. Matchen står sedan fortsatt och väger innan Kärra lyckas göra 1–0 på hörna i den 68e spelminuten. Viss förvirring uppstår dock då assisterande domaren har lyft flaggan för offside, men domaren godkänner efter överläggning tillslut målet då den offsidestående spelaren av honom inte bedöms påverka spelet. Direkt vid avspel därefter får Emil fin träff med ett skott strax utanför vilket blir startskottet för vår forcering till kvittering där flertalet målchanser förekommer. Det dröjer dock till matchens sista spelminut innan vi lyckas spräcka måltorkan, och då just genom Emil som trycker in 1–1 efter en tilltrasslad situation i Kärras straffområde. Underbart! Vi tar med oss en poäng i en svårspelad premiär mot en duktig och etablerad division 5-motståndare, vilket vi sammantaget är nöjda med. Totalt sett en stabil insats av oss även om matchen har perioder där Kärra trycker ner oss och dominerar bollinnehavet. Sett till antalet målchanser känns ändå delad pott rättvist ur vårt perspektiv. Avslutningsvis lyfter jag på hatten lite extra för lagmoralen grabbarna visar upp i matchen slutskede vilket resulterar i den sena kvitteringen, riktigt härligt att se. A-lag Herrar 7 apr 0kommentarer
  • Seriepremiär! Kärra KIF väntar på Klarebergsvallen

Äntligen! Efter en lång försäsong så är det, även om man kanske inte tror det när man tittar ut, dags för seriespel igen. Dessutom comeback i division 5 efter 13 långa år för föreningen som spelade här senast säsongen 2010. Vi ser fram emot matchen mot Kärra, en etablerad motståndare som slutade på en fin 4e placering i samma serie förra året. Varmt välkomna att stötta laget som den 12e spelaren med avspark fredagen den 5e april kl. 19.15 på Klarebergsvallen. A-lag Herrar 4 apr 0kommentarer