• Jämn match men förlust mot ”Lagårn”

Ny träningsmatch denna lördag mot Kungsladugård BK som håller till i den andra serien dvs division 5B. Fina förutsättningar på kyliga Apelsinplan där det kändes lite som om våren var på gång trots allt. Vi inleder aningen trevande främst genom att vi inte får träff i vårt presspel och med det blottar ytor, då oftast mellan backlinje och mittfält. Detta blir också upptakten till Lagårns ledningsmål i den 17e minuten när deras anfallare gör 1–0 på en kalasträff från distans. Vi har det fortsatt kämpigt med vårt defensiva positionsspel men saknar trots detta inte egna chanser framåt. Kvitteringen 1–1 kommer med kvarten kvar att spela av första halvlek när Ousmane ur extremt snäv vinkel lyckas få bollen i mål med Härsjö på plats vid mållinjen. Tyvärr kommer ännu en spelvändning strax därpå och Lagårn kan återigen ta ledningen nu 2–1. Vi kämpar på men i aningen fortsatt motvind, och med det sagt kan Lagårn även göra 3–1 strax före halvtidsvilan. Bra snack i pausen med fokus på vad vi kan göra bättre i andra vilket får effekt i princip omgående när inbytta Chrille reducerar till 3–2 i den 50e matchminuten. Vi spelar nu betydligt tätare och med en härlig energinivå vilket leder till att vi succesivt tar över matchbilden för att tom nu under stora stunder dominera densamma. Med dryga kvarten kvar går vi hårt för kvitteringen och skapar chans på chans utan att göra mål. Istället leder en lång utspark till 4–2 med fem minuter kvar att spela vilket sedan står sig tiden ut. Summerat får vi inte med oss resultatet denna dag men väl en ny bra genomkörare på försäsong. Första halvlek hamnar vi inte helt rätt men positivt då att vi trots allt håller uppe lagmoralen och jobbar på tillsammans. Med vår andra halvlek visar vi sedan mental styrka, och att vi har förmågan att driva på och styra spelet vilket vi tar med oss i våra fortsatta förberedelser inför seriespelet. Nästa träningsmatch kommande lördag den 16/3 mot Donsö (div 5B) med avspark på Torslandavallen kl. 14.00. Varmt välkomna att stötta oss även då i denna match av tidig derbykaraktär. A-lag Herrar för 17 dagar sedan 0kommentarer
  • Nästa träningsmatch Kungsladugård BK

Dags igen denna lördag den 9e mars mot ”Lagårn” som normalt håller till i den andra serien dvs division 5B. Vädergudarna ser ut att vara med oss så varmt välkomna för avspark kl. 12.30 på Apelsinplan. A-lag Herrar för 20 dagar sedan 0kommentarer
  • Bra insats och seger mot FC Kålltorp

Efter sex veckor av intensiv försäsongsträning var det äntligen dags för årets första träningsmatch. Heden kändes inbjudande med blidväder denna lördagsförmiddag när FC Kålltorp, som vann div 6C förra året, stod för motståndet. Vi inleder engagerat med god rörelse och vårdat passningsspel, vilket gör att vi mestadels behåller initiativet och låter Kålltorp jaga mycket boll. Fina passningskombinationer och uppspel gör att vi gång på gång kommer fram och hotar på motståndarens planhalva, och redan i den 8e minuten gör vi 0–1 genom Oskar Johannesson fint framspelad av Theo. Bara fyra minuter senare utökar vi ledningen till 0–2 när Theo själv skjuter stolpe-stolpe in på straff, detta efter att Joel Thunberg blivit fälld i straffområdet framspelad av Emil. Därefter sätter sig matchen en aning innan Theo på nytt får näta efter elegant förarbete av Victor, och vi har 0–3 med halvtimman spelad vilket sedan står sig halvleken ut. Kålltorp reducerar till 1–3 direkt i inledningen av andra, innan i halvlek inbytta Nicklas Borén från långt håll får en kalasträff och dundrar in 1–4 i den 60e minuten. Fullkomligt otagbart! Förarbetet här extra glädjande när vi får resultat av vårt aggressiva presspel och återerövrar boll högt upp i banan genom Ousmane och Theo. Vår kapten Rasmus kan sedan utöka till 1–5 med ett mycket välplacerat skott på retur efter hörna. Trots stabil ledning fortsätter vi att gå för det framåt med brett engagemang, men tappar vid ett tillfälle boll vilket leder till spelvändning och att Kålltorp kan reducera till 2–5 med kvarten kvar. Detta blir även slutresultatet. Summerat en mycket bra genomkörare med mersmak denna lördag. Vi visar särskilt med vår första halvlek att vi är bolltrygga och tror på vår spelidé, viket leder till att vi har modet att föra matchen till största del. Kombinerat med att vi visar upp en bra lagmoral rätt igenom skapas fina förutsättningar att prestera tillsammans som ett lag. Nästa match kommande lördag den 9/3 mot Kungsladugård (div 5B) med avspark på Apelsinplan kl. 12.30. Varmt välkomna att stötta oss som den 12e spelaren då med! A-lag Herrar 3 mar 0kommentarer