• Referat: Sunvära SK - KS Bandy

Sunvära SK - KS bandy 2024-01-13 Seger för KS i viktiga matchen mot Sunvära! Sjöaremossen bjöd på fint bandyväder med några plusgrader och solsken inför denna viktiga match för KS bandy mot Sunvära SK. KS bandy började klart bäst och kom i anfall efter anfall. Efter sex minuter får Emmie Forsberg ett bra läge men Stina Ysing i Sunvära lyckas avvärja i sista sekunden. Ett par minuter senare tar Emma Kronberg ett varv på Sunväras planhalva innan hon sätter fart och avancerar in i straffområdet och skjuter snyggt 0-1 till KS mellan benen på Almira Podkorytova i Sunväras mål. Knappt hann spelet komma igång efter målet innan det var dags för KS att öka på till 0-2, det genom en fin soloprestation av Moa Ellefsen som åkte igenom hela Sunväras lag och snyggt satte bollen i mål. Moas först mål i KS tröjan! Sunvära tog time-out direkt efter målet men KS fortsatte ha kommandot med fint spel och skapade flera riktigt fina chanser. Efter 32 minuter når Wilda Ejderfalk Felicia Larsson med en riktigt fin passning och Felicia Larsson åker sig fri men avslutet går utanför. Första halvlek slutar med ledning 0-2 till KS. I andra halvlek jämnas spelet ut något och Sunvära tillåts skapa några chanser men det är fortfarande KS som skapar mest vassa chanser. I minut 67 kastar Elena Schulz ut bollen till Felica Larsson på vänsterkanten och Felicia tar fart och dansar igenom hela Sunvära och kan snyggt raka in bollen bakom Almira Podkorytova till 0-3. Felicias första Elitseriemål för KS (Hon har gjort ett i Svenska cupen tidigare). Detta gav KS lite arbetsro fram tills att Sunvära kunde reducera på en hörnvariant genom Julia åkerberg. KS har även ett par chanser genom Moa och Emmie som kunde reducerat i straff men domaren valde att fria. I matchens sista minut lyckas Fanny Petersson styra in en ytterligare reducering till 2-3, men det var det sista som hände i matchen och KS vinner rättvist! En match där KS bjöd på riktigt fint spel i första halvlek och det är fler spelare som kommer till fina lägen och avslut vilket gör det svårare för motståndarna. Emma Kronberg bidrar mycket med sitt rejäla spel men idag var det många spelare bidrog till det fina spelet. I andra halvlek känns det som att det blir lite nerver och KS bjuder in Sunvära i matchen men vinner till slut helt rättvist. En viktig seger för tjejerna i KS som nu kliver förbi Sunvära i tabellen upp till 8:e plats! Bandy Dam 13 jan 0kommentarer
  • Referat: IFK Rättvik - KS Bandy

IFK Rättvik - KS bandy 2024-01-06 Det ville sig inte för KS bandy mot Rättvik. KS bandy började bra i den viktiga bortamatchen mot Rättvik och efter 4 minuter gör Erica Johnsson 0-1 till KS på ett frislag ganska långt utifrån då bollen går in i målvaktens bortre gavel. Det känns som att KS har ett litet spelövertag och efter 15 minuter får KS en straff då en Rättvikspelare hoppar och får bollen i hjälmen. Evelina Sköld får förnyat förtroende från straffpunkten men Sanna Kaptens i Rättviks mål Räddar. Efter 20 minuter så har Rättvik ett inslag nere vid hörnflaggan som slås in mot målet och Stina Köppler lyckas på något sätt styra in bollen till 1-1. Fem minuter senare får KS ett liknande läge och Felica Larsson lyfter in bollen i straffområdet där Klara Fischer håller sig framme och styr snyggt in bollen till 1-2. Resultatet står sig halvleken ut och känslan var att KS hade gjort en bra halvlek. Bara två minuter in i andra halvlek får KS ett gyllene läge att utöka sin ledning när Felicia Larsson gör en fin uppåkning och frispelar Klara Fischer men bollen ville inte in. I nästa anfall är det istället Rättviks Anna Angantyr som frispelar Tilda Berg som kan kvittera till 2-2. Spelet väger över lite till Rättviks fördel efter målet men det är en fortsatt jämn match. I minut 62 har KS ett anfall men efter en slarvig passning kan Rättvik bryta och gå till anfall där Hanna Spjut kan ge Rättvik ledningen för första gången i matchen. Efter målet så är det KS som skapar mest och man har flera bra lägen men bollen ville helt enkelt inte in. KS ändrar om lite i laget i slutminuterna och kan störa Rättvik lite mer men matchen slutar med seger 3-2 till Rättvik. En sur förlust för KS som hade varit värda segern i denna match. Tyvärr sätter tjejerna varandra i svåra lägen ibland när de vänder hem onödigt mycket istället för att gå framåt och söka hörnor eller frislag på offensiv planhalva. I anfallsspelet finns dock positiva tendenser då man börjar hitta varandra bättre med avgörande passningar men det är effektiviteten på avsluten som gör att man inte vinner denna match. Tjejerna får ta med sig de positiva grejerna från denna match och se till ladda om för på lördag möter man Sunvära borta, då är det dags för två poäng! Bandy Dam 6 jan 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Skirö AIK

KS bandy – Skirö AIK 2023-12-30 Årets sista match för KS bandy spelades på lördagen hemma mot Skirö AIK. Skirö började klart bäst med högt temp men KS tjejerna jobbade på bra i styrningen och hemjobbet. Efter 6 minuter så får Skirö straff då Emma Drott rivs ner i straffområdet, en straff som Astrid Widlert sätter säkert och Skirö tar ledningen med 0-1. Skirö förstsätter att föra spelet men KS tjejerna jobbar hårt i defensiven och börjar styrningen ganska högt upp i banan och lyckas avvärja de flesta anfallsförsöken. I den 26:e matchminuten så får Skirö sin andra straff för dagen då Moa Ellefsen får bollen i hjälmen när Skirö lyfter in en boll i straffområdet. Astrid Widlert sätter även denna straff fram till 0-2. Fyra minuter senare kommer ett lyft som rinner igenom hela KS försvaret och Emma Drott blir helt fri och kan öka på till 0-3. Strax efter har Moa Ellefsen ett skott i ribban för KS del men innan halvleken är slut lyckas Skirö öka på till 0-4 efter hörna när KS inte lyckas rensa bort bollen ordentligt. I andra halvlek så gör Elena Schulz en fin räddning på ett skott från Skirö men Hilda Persson håller sig framme och petar in returen till 0-5. Skirö ökar sen till 0-6 på ytterligare en retur efter ett frislag. Andra halvlek präglas av lite mer oorganiserat spel från båda lagen men Skirö är vassare i sina avslut och kan gå ifrån till 0-9 innan matchen är slut. KS stod emot bra i första halvlek men orkade inte riktigt hålla ihop det i andra. När KS tjejerna orkar med jobbet i defensiven så gör man det bra men man har svårt att skapa något framåt. Skirö är ett jämnare lag och vinner rättvist. Bandy Dam 30 dec 2023 0kommentarer
  • Matchdag KS bandy - Skirö AIK

Idag tar vi emot @skiroaik_officiella hemma i Ale Arena. Kom upp och stötta oss! (30 december) KS Bandy - Skirö AIK ? Lördag 30 december 14:30 ? Ale Arena 📺Bandypuls.se Bandy Dam 30 dec 2023 0kommentarer
  • Referat: Mölndal Bandy - KS Bandy

Mölndal - KS bandy 2023-12-26 Bollen ville inte in för KS bandy på Annandagen. Idag var det dags för klassiskt annandagsderby när Mölndal bandy tog emot KS bandy i sin nya fina arena. Matchen hann knappt börja innan Wilda Ejderfalk olyckligt fick bollen på sig efter att ha tappat skäret i det egna straffområdet och domaren blåste straff. En straff som Victoria Bergström kunde skjuta i mål bakom Elena Schulz som vaktade KS målet för dagen. Inte så långt senare fick Mölndal ett frislag på mittplan som man lyfte in mot straffområdet och bollen rann igenom hela KS försvaret fram till en fristående Astrid Johansson som inte gjorde något misstag utan ökade på till 2-0 för Mölndal. KS försökte störa Mölndal lite höger upp i banan än vanligt men Mölndal var trygga i sin speluppbyggnad i början av matchen och hade ett litet övertag. KS arbetade sig dock in i matchen och skapade mer och mer ju längre halvleken led. Efter 34 minuter så når Elena Schulz Emma Kronberg med ett långt utkast efter en Mölndalshörna och Emma trampar runt på vänsterkanten och bryter in och får till ett avslut som en Mölndalsspelare räddar på mållinjen. Emma Kronberg gör det väldigt bra på sin liberoposition ser till att inte Mölndals lyft går fram. 2-0 stod sig halvleken ut med känslan att det var KS som hade övertaget i slutet av halvleken. I andra halvlek tog KS över spelet totalt, de stressade Mölndalsspelarna högt upp i banan och bröt många gånger högt i banan och kunde skapa fina lägen på sina omställningar. Redan tre minuter in i halvleken stressar KS Mölndal till ett misstag och Hanna Björkestam når Klara Fischer med en fin passning men Klara rivs ner av Olivia Gransing i Mölndalsmålet när hon skall lägga in bollen. Olivia revanscherar sig dock direkt när hon gör en fin rädding på Wilda Ejderfalks straff. KS fortsätter dock att skapa lägen och efter 49 minuter så har Erika Johnsson ett avslut i ribban, några minuter senare tar Mölndal en time-out. KS behåller dock initiativet och fortsätter att stressa högt och skapa massvis med lägen men bollen vill inte in. Domaren tillåter i mina ögon alldeles för mycket slag från Mölndals sida vilket gör att de ofta kan störa KS spelarna i avgörande lägen. Mölndal får slå bort bollen i panik och har endast ett par chanser i andra halvleken medan KS forsätter skapa lägen. Mot slutet av matchen var det flera våldsamma slag från Mölndals spelare när de kämpade för att avvärja KS anfall och det kändes som det kunde blivit mer än 10 minuters utvisning i ett par lägen. I matchminut 89 så får Wilda Ejderfalk med sig en straff när hon tar sig in i straffområdet med en fin prestation. Evelina Sköld kliver fram och sätter den lågt vid Olivia Gransings högra stolpe och KS hade reducerat till 2-1. Mölndal lyckades dock hålla undan och avgå med segern denna gång. En match där resultatet verkligen inte speglar matchbilden, efter en ganska jämn första halvlek så dominerade KS andra halvlek totalt och skappar massvis med chanser men lyckas tyvärr inte få in bollen. Det blir svårt för KS att ta sig igenom Mölndals försvar när domaren tillåter alldeles för mycket slag. Emma Kronberg gör en riktigt bra match men det var många KS spelare som gjorde bra prestationer idag. En bra match av KS trots förlusten! Vi får hoppas att bollen vill in nästa match då KS tar emot Skirö hemma i Ale Arena den 30/12. Bandy Dam 26 dec 2023 0kommentarer