• Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Referat KS bandy - Villa Lidköping BK 2024-02-25 KS bandy förlorade mot Villa i serieavslutningen. KS bandy tog emot Villa i säsongens sista elitseriematch hemma på Skarpe Nord på lördagen. Villa var ju såklart stora favoriter och redan klara seriesegrare. KS inledde dock matchen med bra och såg till att Villa inte kom till så många farliga målchanser. Det dröjde till matchminut 13 innan Lisa Östman kunde ge Villa ledningen med 0-1, och när första halvlek var slut stod det 0-5 till Villa. När spelarna klev ut på isen i andra halvlek hade det börjat regna och isen var lite mer svårspelad. Villa gjorde ganska snabbt två mål på hörnor och sedan ytterligare två mål fram till 0-9 innan KS tog en time-out och snackade ihop sig. Time-outen gav resultat och KS fick återigen bättre ordning på sitt försvarsspel. Villa stressade dock KS tjejerna högt upp i banan vilket gjorde det svårt att få till något organiserat spel. I matchminut 84 och ställningen 0-11 så svarade Maja Tönsgård för matchens höjdpunkt då hon från ganska långt håll ute på vänsterkanten fick på ett riktigt fint skott upp i nättaket och kunde spräcka Villas nolla med sitt första elitseriemål. Matchen slutade till slut 1-12. Därmed är årets elitserie färdigspelad för KS del och nu väntar kvartsfinal. För KS del blir det något överraskande Sandvikens AIKs som står för motståndet då Villa valde Mölndal och Västerås valde Rättvik. Gissar att Villa ville vara säkra på att få spela inomhus. Första matchen spelas hemma redan på onsdag, då hoppas vi på stor publikuppslutning! KS Bandy 25 feb 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Mölndal Bandy

Referat KS bandy – Mölndal 2024-02-21 Mölndal vann på övertid. KS bandy tog emot Mölndal i Ale arena på onsdagskvällen i en match som på förhand förväntades bli jämn. Matchen inleddes också jämnt och inget av laget hade något direkt övertag men efter 19 minuter så får Mölndal en tveksam straff som Victoria Bergström kan göra 0-1 på. Spelet är fortsatt jämnt och efter 27 minuter få KS en vänsterhörna där Felicia Larsson får på en träff och kan kvittera till 1-1 vilket stod sig halvleken ut. I början av andra halvlek slarvar KS och bjuder Mölndal på en vänsterhörna och efter flera returer lyckas till slut Emma Carlzon ge Mölndal ledningen med 1-2. Sedan känns det som att Mölndal spelar lite mer defensivt och KS skapar lite mer chanser. I minut 70 så kommer till slut kvitteringen och det är åter igen Felicia Larsson som gör mål för KS, denna gång genom en fin soloprestation. Matchen står sedan och väger och i minut 77 drar Evelina Sköld på sig ett matchstraff vilket gör att KS får spela resten av matchen med en tjej mindre. Några minuter från slutet är Mölndal nära att avgöra på ett friläge men avslutet går utanför. Mot slutet blir det lite stressigt i KS när Mölndal ligger på högt och stressar. I matchminut 90 så krockar två KS spelare olyckligt och Tilda Andersson i Mölndal blir fri och kan avgöra matchen. Matchen slutar med vinst för Mölndal 2-3. En jämn match som lika gärna kunde slutat med en KS seger men tyvärr för KS del så var det Mölndal som vann denna gång. Nu återstår endast en match i serien när KS tar emot serieledarna Villa Lidköping hemma på lördag. KS Bandy 21 feb 0kommentarer
  • Referat: Uppsala BoIS - KS Bandy

Uppsala - KS bandy 2024-02-17 KS bandy säkrade slutspelsplatsen efter kanonmatch borta mot Uppsala! Det började inte så bra på lördagsmorgonen då KS tjejerna samlades på Skarpe Nord, bussen dök inte upp som planerat och först efter fem långa timmars väntan kunde KS påbörja resan mot Uppsala. Matchen blev framflyttad till kl. 18:30 för att KS skulle hinna till matchstart. Kanske var det ett vinnande upplägg då KS tjejerna började matchen riktigt bra. Redan efter 2 minuter får Emmie Forsberg bollen på mitten och slår en riktigt fin passning fram till Olivia Geft som viker ut till höger och får på en riktig kanonträff utanför frislagscirkeln och bollen sitter fint i bortre krysset, KS tar ledningen med 0-1. Kul för Olivia som fick göra sitt första elitseriemål! Bara tre minuter senare fixar Felicia Larsson en vänsterhörna som Emmie Forsberg slår in till Wilda Ejderfalk som pangar upp bollen i nättaket och KS utökade till 0-2. Tjejerna i KS såg nästan chockade ut när de insåg att de ledde med 0-2 efter 5 minuter. KS fortsatte bra men Uppsala åt sig in i matchen och i minut 24 hade Tora Uebel ett skott i stolpen. Uppsala skapar flera chanser men Elena Schulz storspelar i KS mål och står för flera fina räddningar och lyckas hålla undan med hjälp av övriga KS spelare som kämpade febrilt. Efter 29 minuter dribblar Wilda Ejderfalk snyggt bort några Uppsala tjejer och slår en kanonpassning fram till Klara Fischer som fintar bort den sista försvararen och sedan väntar ut Tova Anfält i Uppsalas mål och kyligt placerar in bollen till 0-3. Efter målet fortsätter Uppsala att skapa mycket chanser men KS tjejerna jobbar hårt i försvaret och lyckas hålla undan ända till matchminut 39 då Uppsala har ett skott i stolpen och Hanna Snäll håller sig framme och kan lägga in returen till1-3. Bara någon minut senare kan Uppsala reducera till 2-3 genom Tora Uebel efter fint väggspel med Vilma Thornkvist. Tora och Vilma var de klart bästa tjejerna i Uppsala laget och det mesta av Uppsalas spel gick genom dessa två tjejer. Resultatet står sig halvleken ut. I andra halvlek fortsätter Uppsala att skapa mycket chanser och framförallt hörnor men KS sticker upp och skapar chanser lite då och då. I matchminut 21 så kvitterar Uppsala till 3-3 efter en soloprestation av Tora Uebel. KS skapar några fina lägen framåt efter riktigt fina dribblingar av Wilda Ejderfalk. Trots spelövertag av Uppsala så visar KS tjejerna att de utvecklat en trygghet i sitt eget grundspel vilket gör att man kan hålla i bollen och spela runt den inom laget. Det blir riktigt spännande på slutet när både KS och Uppsala skapar chanser men matchen slutar 3-3. I och med detta så säkrar KS slutspelsplatsen och kan spela avslappnat de två återstående matcherna i serien. En riktigt bra match av samtliga tjejer i KS där alla gör jobbet och de visar på att det utvecklat sitt eget spel och dessutom visar på effektivitet när de får lägen framåt! Så kul att tjejerna får med sig en poäng hem till västkusten! Kan KS fortsätta såhär så kan det bli en rolig kväll på onsdag när KS tar emot Mölndal i Ale Arena! KS Bandy 17 feb 0kommentarer
  • Referat: Västerås SK Bandy - KS Bandy

Västerås - KS bandy 2024-02-03 Tidigt på lördagsmorgonen åkte KS bandy ABB arena för att möta tvåan i elitserien Västerås. KS kom till spel med endast en avbytare och utan tränaren Anton Carlström som också blivit sjuk. Dessutom godkände inte domaren att KS spelade i sitt ordinarie vita bortaställ då de ansåg att det var för likt Västerås. KS fick istället spela i lånade röda tröjor. KS inledde matchen bra och spelade runt och höll bollen bra inom laget. Efter drygt tio minuter slog Moa Ellefsen en fin lyftning fram till Klara Fischer som tog ner den fint och blir nästan fri men blir fasthållen när hon skall försöka avsluta. KS håller uppe spelet bra i första kvarten sen börjar VSK skapa mer och mer chanser. Efter 19 minuter tar VSK ledningen när Edit Ljung slår in en hörnretur. Bara tre minuter senare ökar VSK på till 2-0 på ett riktigt fint anfall genom Linda Lohivina. KS kämpar på bra men i slutet av halvleken rinner det iväg till 6-0 vilket blir halvtidsresultatet. I andra halvlek kommer KS inte upp i den nivå de hade i inledningen av matchen utan VSK har full kontroll på matchen och målen trillar in med jämna mellanrum och matchen slutar till slut 14-0 till Västerås. KS försöker att hålla i bollen och skapa ett eget spel vilket de stundtals gör bra men med endast en avbytare så är det svårt för tjejerna att orka hela matchen. Västerås är det bättre laget och vinner rättvist idag. KS Bandy 3 feb 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Sandvikens AIK Bandy

KS bandy – Sandvikens AIK 2024-01-20 Förlust mot Sandvikens AIK KS bandy kom till dagens hemmamatch med endast två avbytare och två debutanter då det härjar sjukdomar i laget. Utifrån förutsättningarna gjorde tjejerna det som kunde förväntas mot ett Sandviken som för dagen var det klart bästa laget på planen. KS fick lägga all kraft på att försvara sig och hade inte riktigt orken att skapa så mycket framåt. I halvlek hade Sandviken gått ifrån till 0-7. Elena Schulz i KS målet var bra hela matchen men framförallt i andra halvlek storspelade hon och stod för många fina räddningar bland annat en straff vilket gjorde att det blev något färre mål i andra halvlek. Matchen slutade 0-11 i Sandvikens favör. Våra två debutanter Maja Tönsgård och Amanda Egemalm fick chansen att göra debut i Elitserien och gjorde det bra i denna tuffa match. Nu är det spelledigt nästa helg och nästa match är borta mot Västerås den 3/2. KS Bandy 20 jan 0kommentarer