• Referat: KS Bandy - Sandviken AIK

Kvartsfinal 1: KS bandy – Sandvikens AIK 2024-02-28 Mycket publik hade letat sig ner till Skarpe Nord denna onsdagskväll för att bevittna kvartsfinal 1 mellan KS bandy och Sandvikens AIK. KS började bra och gjorde ett stenhårt jobb i defensiven och efter drygt fyra minuter så lyfter KS in ett frislag i straffområdet och Nelly Hedlund stoppar bollen otillåtet och domaren blåser straff för KS. Wilda Ejderfalk kliver fram och sätter bollen i mål bakom Ellen Ramberg i SAIK målet. SAIK äger mest boll men KS är kompakta i försvarsspelat och håller ofta motståndarna på utsidan. Efter 8minuter lyckas dock SAIK kvittera när Moa Rantala når Mathilda Eklund med en fin passning som kan skjuta 1-1 ur dålig vinkel. KS forsätter att ligga lågt men gör det bra och Elena Schulz i KS målet står för några fina räddningar. Det dröjer ända till matchminut 35 innan Tilda Ström på en långboll kan ge SAIK ledningen med 1-2. Ett resultat som står sig halvleken ut. En halvlek där KS visade upp ett riktigt bra försvarsspel men har svårt att skapa så mycket framåt. I andra halvlek orkar KS inte riktigt hålla ihop sitt fina försvarsspel från första halvlek och tio minuter in i halvleken kan SAIK öka på till 1-3 på en hörna och strax därefter får de en straff och utökar till 1-4. SAIK kliver högt upp och stressar KS som trots detta försöker spela sig ur pressen men oftast är det SAIK som får tag i bollen. Det blir jobbigt för tjejerna I KS när de inte får hålla i bollen så mycket utan mest jaga. Med cirka en kvart kvar gör KS ett målvaktsbyte och Kajsa Johansson fick chansen att debutera i Elitserien. KS hade ytterligare en debutant för dagen i Linn Fischer som fick hoppa in och göra några byten endast 14 år gammal. Mot slutet av matchen rinner det iväg lite och matchen slutar 1-9 i SAIK:s favör. En riktigt bra första halvlek av KS defensivt sett där alla gör jobbet och SAIK hade det svårt att komma till vassa avslut. Tjejerna kan ta med sig känslan från första halvlek och mycket beröm från den samlade expertisen på läktaren. Nu väntar match 2 i kvartsfinalen om bäst av tre matcher borta på lördag i Göransson Arena. KS Bandy 28 feb 0kommentarer
  • Kvartsfinal 1

Imorgon tar vi emot @saikbandy i första kvartsfinalen hemma på Skarpe Nord kl 19:00. Vi vill se så många som möjligt på läktaren, det är fri entré så det är bara att komma! KS Bandy 27 feb 0kommentarer
  • Referat: KS Bandy - Villa Lidköping BK

Referat KS bandy - Villa Lidköping BK 2024-02-25 KS bandy förlorade mot Villa i serieavslutningen. KS bandy tog emot Villa i säsongens sista elitseriematch hemma på Skarpe Nord på lördagen. Villa var ju såklart stora favoriter och redan klara seriesegrare. KS inledde dock matchen med bra och såg till att Villa inte kom till så många farliga målchanser. Det dröjde till matchminut 13 innan Lisa Östman kunde ge Villa ledningen med 0-1, och när första halvlek var slut stod det 0-5 till Villa. När spelarna klev ut på isen i andra halvlek hade det börjat regna och isen var lite mer svårspelad. Villa gjorde ganska snabbt två mål på hörnor och sedan ytterligare två mål fram till 0-9 innan KS tog en time-out och snackade ihop sig. Time-outen gav resultat och KS fick återigen bättre ordning på sitt försvarsspel. Villa stressade dock KS tjejerna högt upp i banan vilket gjorde det svårt att få till något organiserat spel. I matchminut 84 och ställningen 0-11 så svarade Maja Tönsgård för matchens höjdpunkt då hon från ganska långt håll ute på vänsterkanten fick på ett riktigt fint skott upp i nättaket och kunde spräcka Villas nolla med sitt första elitseriemål. Matchen slutade till slut 1-12. Därmed är årets elitserie färdigspelad för KS del och nu väntar kvartsfinal. För KS del blir det något överraskande Sandvikens AIKs som står för motståndet då Villa valde Mölndal och Västerås valde Rättvik. Gissar att Villa ville vara säkra på att få spela inomhus. Första matchen spelas hemma redan på onsdag, då hoppas vi på stor publikuppslutning! KS Bandy 25 feb 0kommentarer