18:00

Kinna IF P05

Referat: GAIS - Kinna IF P05

Årets första träningsmatch spelades på Gaisgården mot ett Gais med goda intentioner om att spela en bra passningsfotboll. Trevlig förening, spelare och ledare. Vädret var sådär men vi hade god support av tillresta föräldrar.

Vi spelade antagligen lite över 60 minuter totalt eftersom påpassliga föräldrar insåg att period 2 nog var närmare 30 minuter än 20 men det var inga spelare som klagade. Planen var fullstor och det fanns således mycket yta att springa på under 3 långa perioder: en tuff utmaning både för oss och Gais!
Här insåg vi tränare att flitig närvaro på fyspassen i vinter innebar extra ork till många spelare.

Fotbollsmässigt var det en stundtals bra, välspelad match av båda lagen där Gais inleder lite piggare än oss. Nervositeten över första matchen och att se var vi står kändes uppenbar bland killarna inledningsvis.
Vi kommer ändå in bra i matchen så småningom och tar även ledningen. Pausvila inför period 2 och 1-1.

Period 2 är vår bästa där vi får vår press/zonspel att sitta bättre hela tiden, vi stänger kanterna bättre och flyttar över bra vilket tvingar Gais spela mer in i mitten där vi lättare kan styra av anfallen och genom bra omställningar kan vi kontra oss till en ledning med 1-4 i paus inför 3 perioden. Många fina omställningar och kombinationer.

Period 3 inleder vi väldigt bra och låter bollen hela tiden gå runt, där vi avlastar genom att vända spelet från sida till sida. När Gais sedan reducerar till 2-4 genom ett fint långskott så slutar vi stegvis spela vårt spel och går in ett läge där vi mest sparkar och springer (vilket inte är vår melodi). När 3-4 målet kommer tappar vi lite till och även vårt press/zonspel blir väldigt rörig när orken börjar tryta. Även om vi får in ett 5:e mål som ger oss segern så tog tröttheten helt över helt sista 5 minuterna och vi slår mest ifrån oss mot Gais som fick ny härlig energi och vittring efter sin upphämtning.

* Mot bra lag måste man jobba stenhårt i varje byte och varje duell annars blir det tufft

Även om det är VI som lag som tillsammans alltid vinner/förlorar så vill vi tränare idag lyfta fram Lucas Herfors insats. Han var väldigt lugn och trygg i målet genom hela matchen. När Gais duktiga skyttar avlossade långskott gjorde han många fina och svåra räddningar vilket gav beröm även från motståndarna. Bra där Lucas!