26 april 2019
19:00

Limmareds IF

Referat: Kinna IF - Limmareds IF

Hemmapremiär mot Limmared, i ett vad vi från början trodde skulle bli en fantastisk fredagkväll rent vädermässigt med värmande kvällssol och så var det även när vi vandrade mot Viskavallen, dock kom vädret att skifta ordentligt under matchens gång med både ordentlig blås, regnande på olika delar av plan samt åskmuller, dock kunde matchen spelas färdigt mot skillnad från ett antal matcher i Borås som fick brytas för åksvädret i samma stund.

In i hetluften under matchdagen kastades Ludvig Lundin att vakta målburen då Robin Holmer fått lämna in pga sjukdom. Killarna som fick förtroendet att vandra in från start blev följande: Ludvig Lundin, David Andersson, Joakim Björk, Jonathan Martinez, Benjamin Warnerfeldt - Niklas Ragnarsson, Fredrik Ekvall, Gustav Bryngelsson - Rinor Dobraj, Oliver Persengård, Gustav Riemer.

Gästande Limmared kom med en förlust i primiären med 0-1 efter insläppt mål redan efter 3 minuters spel och det var nära att historien upprepade sig då vi får första farligheten efter just 3 minuter. Det är Persengård som med en skärande pass finner Rinor som med inblandning av felstuds inte får till avslutet ordentligt. Kinnas första 20-25 minuter är bra och lovande, med rejäl press mot Limmareds bur. Den som vanligt outröttlige David har efter några minuter ordentligt chans då han får helt fri yta i sin korridor och skickar ivägen ett skott från 2 meter i ribban. Ragnarsson får småläge, Persengård oroar med bla ett nästintill friläge, rundar målvakten men dessvärre studsar bollen galet därefter. 20 minuter in i matchen uppstår en situation där bollen hamnar på en Limmaredshand, assisterande domare går in och ger Kinna frispark på straffområdes linjen, men kanske var det rent av innanför. Frisparken läggs av Bryngelsson i burgaveln.
Strax efter detta är det kanske halvlekens chans som uppstår, Bryngelsson skapar enorm yta med öppnande pass ut till Rinor som själv genom öppna landskap avancerar mot mål, med sig har han Riemer som förmodligen har än öppnare planhalva hos sig, dessvärre ser inte Rinor detta utan hans avslut går över Limmaredsribban.

Sista kvarten av halvleken bjuds Limmared in i matchen, man tillåtts hålla boll och i takt med detta flyttar man upp trupperna och skapar lite luriga lägen som Lundin är med på noterna och löser på bästa sätt, något onödigt att slå av på pressen och ge gästerna denna biljett in i matchen och en något lugnare pausvila vilket man går till med en mållös halvlek bakom sig.

I upptakten av andra halvlek uppstår det en situation i Kinnas straffområde som blir rörig och från läktarhåll ser det ut som att Kinnas nyinbytte back Alexander Thysell får bollen på handen, domaren är cok omutlig och kanske var det rent av så att det kvitterades i uteblivna straffar där. I sammaspelvändning är det slr Persengård, ett som ser ut som misslyckat inlägg som mplvakten skall plocka ned, han tappar dock bollen framför fötterna på Riemer, målvakten lyckas dock, något stressad, revanschera sig själv.

Andra halvlek håller inte samma press, vi lyckas inte etablera det riktiga trycket mot Limmareds mål utan det tar oftast stopp en bit utanför. Limmared har mer boll i halvleken och sätter bollar på en nyinbytt forward som håller i och skapar oro. Bolltrillandet är bättre från Kinnas sida, men kanske något för stereotypt. Sista kvarten är det en tempoökning från Kinnas sida, med ett rejälv försök att göra ett segermål, men Limmared gör sitt hemjobb på bästa möjliga vis. Det är mycket hawaiichanser som uppstår i avslutningen av matchen. Persengård har den bästa av kinnas, men med avslut över ribban. Faktum är dessutom att det är Limmared som har fler klara chanser i slutet, Lundin är vaken på farliga skott utifrån, Luriga hörnor och när domaren blåser av den match som föblir mållös är känslan nästintill att vi får vara nöjda med poängen.

Summerat gör vi en stabil insats, försvarsmässigt stämmer det ganska så bra vilket även 180 minuter hållen nolla skvallrar om.Offensivt finns det kvalite och spelskicklighet i laget, det som på något vis är ganska likt Sätilamatchen är att tempot sjunker lite för lågt i perioder. Dock skapar vi totalt sett klart med chanser för att vinna denna match, vilket såklart är surt, här får vi fortsätta att slipa!

Nästa omgång beger vi oss till Ulricehamn för en riktig värdemätare mot IFK som maximerat poängskörden hittills.

3 Kanonkulor - Ludvig lundin - Inkastad på matchdagen och visar ett stabilt intryck, vaken i spelet och på slutet ett antal poänggivande ingrippanden!

2 Kanonkulor - Gustav Riemer - Pigg, på språng, oroar försvaret och öppnar ytor åt sina kollegor i spelet utan boll. Spelsugen efter avstängningen i säsongsupptakten

1 Kanonkula - Joakim Björk - Orubblig, ja det räcker så!