• Hemmaseger med 9-0 mot Rydsgårds AIF/Skivarps GIF

När den rätt så snabbt inkallade domaren Håkan Broman blåste igång matchen med en busvissling så såg man ganska snart att Köpingebro var det bättre laget. Redan under de första fem minuterna skapade de chans efter chans och ägde i stort sett bollen. Samtidigt så försvarade sig Rydsgårds AIF/Skivarps GIF bra och deras målvakt gjorde ett par mycket bra räddningar. Det var Alva som inledde målskyttet efter en fin passning från Märta. Därefter hittade Vera, Alva som i sin tur hittade Wilma Areskog som fick på ett bra skott. 2-0 till Köpingebro. En stund senare hittade Vera, Märta, som slog in 3-0 och stunden senare bröt sig Alva loss och sköt säkert in 4-0. Rydsgård/Skivarp vaskade därefter fram några bra chanser som Sara i målet räddade på ett fint sätt. Efter lite bök på mittfältet slet sig Vera loss och hittade Filippa Råberg som gjorde 5-0. Någon minut senare slog Fillipa till igen. Denna gång efter passningar av Alva och Märta. 6-0 i halvlek till tjejerna. Tränaren Matilda Larsson berömde spelarna för sin insats i halvlek och bara några minuter in på andra halvlek passade Maja, Vera, som tog sig fram i mitten och slog in 7-0. 8-0 var ett fantastiskt fotbollsmål där Josefine Åstradher hittade Vera från sin backplats som i sin tur hittade Märta på vänsterkanten som slog en hård och perfekt passning in i mitten som Ebba fick drömträff på. Därefter hade Rydsgård ett par chanser som Wilma A gjorde ett par mycket bra räddningar på men det var ändå KIF som ägde spelet. Slutresultatet 9-0 fastställdes av Alva efter en fin passning från Vilma Svenmo. Sammanfattningsvis så gjorde tjejerna en mycket bra match där de kämpade på mycket bra. De visade periodvis att det passningsspel som de tränar mycket på under träningarna satt mycket bra. Alla lagdelar gjorde sitt yttersta och i det stora hela var det en mycket bra laginsats. Se filmklipp från matchen/movieclip, tryck här (Laget kompimerar extremt dåligt tyvärr) Laget Vilma Svenmo, Wilma Areskog, Maja Fall, Alva Hansson, Josefine Åstradher, Filippa Nilsson, Sara Broman, Filippa Råberg, Märta Larsson, Ebba Lindskog & Vera Falk F04-05 11 okt 2014 0kommentarer
  • Första förlusten

Redan från början visade båda lagen att det skulle bli en tuff match. Tjejerna i Köpingebro hade svårt att få till något spel eftersom Veberöds spelare visade att de var riktigt på hugget. Det var också Veberöd som tog ledningen med 1-0. Efter ungefär halva första halvlek så började tjejerna får lite ordning på tempo och passningspel och Tilda kunde forcera fram från backplats och via ett mycket bra skott som gick ribba in kvittera. Några minuter senare passade sig Veberöd åter fram och kunde slå in 2-1. Tjejerna visade ändå kämpatag och strax innan halvtidsvila kunde Vera hitta Mira som bröt sig fram och slog in 2-2. I halvlek pratade Mattias om att tjejerna spelade bra i slutet av första halvlek och att de skulle fortsätta på samma sätt. Ungefär tio minuter in i andra halvlek så tog åter Veberöd ledningen och några minuter senare så ökade de på den. 4-2 till Veberöd. Tjejerna kämpade på och återigen var det Tilda som klev fram och drog på ett långskott. 3-4 och fem minuter kvar att spela. De sista fem minuterna hade Köpingebro ett antal chanser, bland annat ett stolpskott, men Veberöd höll sig lugna, spelade bollen i alla situationer och kunde reda ut tjejernas forcering. Slutresultat 4-3 till Veberöd. Sammanfattningsvis så gjorde tjejerna en bra insats i en match som resultatmässigt kunde slutat hur som helst. Samtidigt så var Veberöd numret för stora i den här matchen. De spelade bollen, tryckte ut våra yttermittfältare på kanterna, vann spelet i mitten och behöll lugnet matchen igenom. Med tanke på motståndet, det bästa i denna serien, så gjorde alla lagdelar en mycket bra match även om det till slut blev den första förlusten. Bilder från matchen, tryck här Laget Klara Andersson, Tilda Johansson, Olivia Hallin, Josefine Åstradher, Josefine Mårtensson, Tindra Axelsson, Josefine Olsson, Alva Hansson, Mira Bengtsson & Vera Falk. F04-05 4 okt 2014 0kommentarer
  • Vinst med 9-2 mot Gärsnäs

När domaren blåste igång hemmamatchen mot Gärsnäs hade mörkret redan börjat falla. Höst, dimma och första matchen i oktober månad. Tjejerna kämpade på från början och redan någon minut in i matchen kom de första chanserna. Målvakten i Gärsnäs började bra och det tog runt fem minuter innan Wilma Areskog hittade Tindra Axelsson som slog in 1-0. Några minuter senare var det Tindra som stod för framspelningen och Alva Hansson slog in 2-0. Gärnäs kämpade på bra i backlinjen men det var ändå Köpingebro som främst hade bollen. Helt plötsligt fick Vilma Svenmo med sig bollen precis innanför straffområdet och hon slog säkert in 3-0 några centimeter från den vänstra stolpen. Gärnäs hade några halvchanser innan Josefine Åstradher drev fram på vänsterkanten och fick till ett kanonskott som hamnade i nättaket bakom den annars så duktiga målvakten i Gärsnäs. 4-0 i halvlek och det kändes som en säker ledning. I andra halvlek fortsatte tjejerna att spela bollen mellan sig och pressade Gärsnäs högt upp på planen. Märta Larsson hitta Filippa Råberg som slog in 5-0 och bara någon minut senare var det Sara Broman som hittade fram till samma Filippa, som säkert slog in 6-0. Vid det här laget var matchen i princip avgjord men tjejerna fortsatte sitt fina spel framåt och bakåt. Olivia Hallin drev fram och slog in 7-0 och en stund senare sköt hon också in 8-0. Gärsnäs gav inte upp utan kämpade på bra och kunde via en kontring slå in sitt första mål. 8-1 till Köpingebro med ungefär fem minuter kvar att spela. Ögonblicket efter tog Alva Hansson tag i bollen på vänsterkanten och satte full fart. Hon avslutade med ett fint skott och lagets nionde mål var ett faktum. Precis innan domaren blåste av matchen kunde Gärsnäs reducera via ytterligare en kontring och fastställde slutresultatet, 9-2 till Köpingebro IF. Sammanfattningsvis så gjorde hela laget en mycket bra insats. Man kämpade och slet och målchanserna avlöste varandra. Passningsspelet var mycket bra och målen kanonfina. Bilder från matchen, tryck här F04-05 2 okt 2014 0kommentarer