Referat: NK Croatia - Köpingebro IF

Bild från matchen
Det är annandag påsk och vi åker till Malmö för säsongens första bortamatch. Truppen som representerar de svartvita ser i dag ut så här.

Suzanna Andersson, Tilda Johansson, Linnéa Andersson, Cajsa Hansson, Fanny Holgersson Damm, Alva Hansson, Tindra Axelsson, Sara Ek Svensson, Annie Nilsson, Saga Johansson, Emilia Persson, Selma Jinnevik och Bea Grahm.

Vi inleder bra och redan tidigt har Annie ett utmärkt läge där vi dessvärre inte får någon utdelning. I stället blir det hemmalaget som efter sju minuter tar ledningen med 1 – 0. Strax efter får Emilia iväg en rökare men inte heller den resulterar i mål. Croatia ska i stället öka på sin ledning till 2 – 0. Detta sker i den 19: e minuten men är sett till lagens chanser så här långt inte helt rättvist. Efter knappa halvtimmen revanscherar sig Emilia och hennes långskott sitter otagbart i Croatias mål. Strax efteråt slår vi en bakåtpassning till egen målvakt och hemmalaget får en frispark i mycket bra läge lite till höger om vårt mål. Där är det nog många som räknar med en utökad ledning för Croatia men vi reder ut situationen. I första halvlek händer också det att Tilda tar sig fram på vänsterkanten. Tyvärr når inlägget inte in i boxen där vi annars hade blivit rena med målvakten. I paus är ställningen 2 – 1 till hemmalaget.

Vi gör en bra andra halvlek utan att lyckas förvalta våra chanser till mål. Croatia bevakar sin ledning och vi klarar inte av att få hål på deras försvar. Det blir ganska mycket ställningskrig. Några fler mål blir det inte heller utan matchen slutar med seger 2 – 1 för hemmalaget.

En totalt sett bra domare har lite problem med offsidesituationerna. Vi blir avblåsta vid ett par tillfällen där vi inte tycker att domslutet är korrekt. Det är emellertid inte lätt för en ensam domare att alltid kunna avgöra om anfallande spelare ligger på rätt sida om motståndarnas försvar.

Vi gör en bättre match än den i premiären och ser nu fram mot derbyt mot Svenstorp. Det spelas på Köpingebro ip den 26 april med avspark klockan 18.30. Välkommen!